Metku.net

MetkuMods
It is currently 13.08.2020 00:37

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Turvallisuus.. ?
PostPosted: 01.07.2002 08:27 
Pälkähti vaan mieleen, että jos noita ajettas 20mA virralla niin eikös se olis jo melko lailla hazardous area..? Muistelin että koulussa sanottiin että ihminen kestää 15mA (vai oliko 50mA, en nyt muista). 8O

Muutes, minkähän arvoisia työkaluja tuollaiseen reikien poraamiseen jne tarvii, kun ei itsellä ole vielä tarvittavia kamoja mihinkään. :oops:

Japala; kokeiles joskus yhistää se kupla-allas-systeemi+pleksin kaiverrus+ledit siihen.. olisi kyllä haastetta ja todella näyttävä :) :lol:

T. Vieras


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 01.07.2002 10:29 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Ei tuosta vaaraa ole. Tässä pieni ote netistä kaivamastani sähköturvaoppaasta:

--
Kun ruumiin läpi kulkevan sähkövirran voimakkuus ylittää tuntokynnyksen, reagoivat hermot lähettäen aivoihin kipuviestin. Jos kosketuspinta-ala on pistemäinen, tuntokynnys saavutetaan olemattoman pienellä virralla, noin muutamalla kymmenellä µA:lla. Vaaraton, vaikkapa metallisesta ovenkahvasta käteen saatava sähköisku (staattisen sähkön purkaus) on virranvoimakkuudeltaan tuota luokkaa. Vasta yli tuhatkertainen virta (yli 50 mA) saattaa olla vaarallinen.

Kun jännite jää alle 50 voltin, ei se aiheuta yleensä vaarallista sähköiskua. Tosin jo yli 20 V tuntuu kostealla iholla. Sen sijaan tavallisesta 230 V:n sähköverkosta saatu isku on voi viedä hengen. Tällöin ei enää ole merkitystä kosketuspinnan suuruudella ja ihon kosteudella, niinkuin alhaisemmilla jännitteillä.
--

Tässä siis oletetaan, että toi 50 mA virta kulkee jonkin ruumiinosan läpi. Ihollasi on kuitenkin vastusta sen verran paljon, että tuo ledien käyttämä virta ei riitä siirtymään suoraan kehoosi ja polttamaan mitään.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group