Metku.net

MetkuMods
It is currently 17.09.2019 12:14

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Vastukset
PostPosted: 10.01.2004 01:44 
Niin että kärähtääkö hiiri jos en pistä vastusta? onko vastus pakollinen tonne väliin? vai tuleeko ilman vastusta oikosulku ja kaikki kärvähtää?
Itelläni jo yks hiiri sökönä ku oon vähä "viritelly" :D nii et ois kiva tietää ku tossa en käyttänyt vastusta. tarviiko se sen??


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 10.01.2004 01:48 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Vastus on ehdottoman pakollinen jos ledin tarvitsema jännite on pienempi kuin hiiren sisällä oleva +5 volttia.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10.01.2004 09:48 
japala wrote:
Vastus on ehdottoman pakollinen jos ledin tarvitsema jännite on pienempi kuin hiiren sisällä oleva +5 volttia.


niin mutta voihan myös laittaa muutaman ledin, niin jännite åputoaa sopivasti kullekkin ledillle. vai?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 10.01.2004 10:40 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 15.11.2003 00:29
Posts: 282
Location: Simo
niin jos esimerkiksi laittaa 2 normaali (6,3mcd) vihreetä tulee siitä 4,4v ja kolme punasta ni tulee 4,8 mutta niille jää vielä vastus.. arvo 2 vihr. kytkettynä 5v jää 30ohm vastus ja 3 punaselle 10ohm
no superit on sitten erikseen esim yks 12000mcd voi olla 3v-5v valmistaja antaa aina speksit ledeille paketin mukana

_________________
Päk In Pisnes


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10.01.2004 13:39 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Erilaisella jännitteellä varustettuja ledejä ei pidä milloinkaan kytkeä sarjaan. Toisaalta jos sinulla on kaksi 2.5 voltin lediä niin voinet kohtuu turvallisesti laittaa näitä kaksi sarjaan ja viiteen volttiin mutta tuo 2.5 ei ole mikään absoluuttinen arvo. Todellinen jännite voi olla vaikka 2.3 ja tämä johdosta tuo ylijäävä 0.4 volttia nostaa virtaa ja lyhentää ledien käyttöikää huomattavasti.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10.01.2004 14:56 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 15.11.2003 00:29
Posts: 282
Location: Simo
ei sarjaan mutta sarjoja rinnan :D

_________________
Päk In Pisnes


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10.01.2004 15:03 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Eh, en kyllä käsitä miksi tässä pitäisi olettaa, että tässä ollaan jotain joulukuusta tekemässä. Tietty auttaisi kovasti jos kysyjä specsaisi hiukkasen tarkemmin mitä haluaa sinne rottansa sisuksiin laittaa niin ei tarvi alkaa arvailemaan eri vaihtoehtoja sokkona.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 10.01.2004 18:04 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 15.11.2003 00:29
Posts: 282
Location: Simo
joulukuusi aika miekeniintoinen ilmaisu :D käsittääkseni sinne on menossa yksi tai kaksi lediä :?

_________________
Päk In Pisnes


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 11.01.2004 04:36 
Juu tota tahdon vain yhden ledin sinne sisään tai maksimissaan kaksi. Mutta johtuiko tuo hiiren kärvähtäminen siitä että ei ollut vastusta vai kuumeniko mokoma mikrosiru(se mustapalikka mis o vikusti jalkoja) johon juotin ledin ilman vastusta suoraan ledin jaloista kiinni? se oli semmonen normaali mikkesoftan pallo hiiri niinkuin tuossa logomouse ohjeessakin.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 11.01.2004 05:17 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Kerkesikö se ledi hohtaa hetkeäkään ennenkuin se hiiri hajosi? Oletko poistanut sen palaneen ledin ja kokeillut sitten sitä hiirtä? Kyllähän se ledi varmaan on ottanut sen verran virtaa, että on voinut polttaa joko sen piirin tai sitten ihan siltä piirilevyltä jonkin ohuen kupari johtimen. Tässä palataankin tuohon ensimmäiseen kommenttiin jossa totesin, että ledin tai ledien tarvitseman jännitteen ollessa pienempi kuin syöttöjännite on vastus aina laitettava syömään se ylimääräinen jännite.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 11.01.2004 20:50 
Siis ledi hohtaa mut hiiri ei liiku mihkään ruudulla, siinä se o jämähtäneenä, ja ledi kuumeenee ihan himona. nii siis vastus on vissiin aika pakollinen? :)
ja mulla ei oo hajuakaa paljo se ledi tarvii meinaan ku selasin näit sivui ja sit näin ton logo mousen ni muistin vaan et kyllä mulla on jossai joku yks ledin tynkä ja löysin sen ja aattelin et vitut vastuksista ei niitä tarvii ja pistin kines vaan :)


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 11.01.2004 21:56 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 15.11.2003 00:29
Posts: 282
Location: Simo
minkä värinen ledi se on ja onko se superledi kynnysjänniteet on pun. 1,6v vihr. 2.2v kelt. 2.3 ja superledit on yleensä jotain 3-3,5v luokkaa riippuu valmistajasta ja nuista normaaleista 6,3mcd ledeistäkin löytyy poikkeuksia kynnysjännitteiden suhteen

_________________
Päk In Pisnes


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 11.01.2004 22:42 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Sinulla on se ledi kiinni väärässä paikassa. Kuumeneminen johtuu nyt tuosta etuvastuksen puuttumisesta ja sen laitat nyt kuntoon niin se asia korjaantuu. Toi, että hiiri jämähtää johtuu siitä, että otat tällä hetkellä virran datanastasta. Eli pinnistä josta löytyy toi +5 volttia suurimman osan ajasta mutta koska sillä välitetään tietä niin toi ledi sotkee sen melkoisen lopullisesti ja homma ei pelaa. Eli siirrät sen plus puolen toiseen nastaan joka on siis aito +5 v nasta ja hiiri pelaa hienosti ja ledi loistaa.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 12.01.2004 04:06 
juu okei mut myöhästä on heitin hiiren pihalle jo :D mut no onneksi näitä piisaa prkl :) 7jäljellä :D kaveri töis josai varastol mihin näit noku mikkesofta hiirii kerääntyy ni sieltähän näitä aina lisää saa
no mut joo mistä mä sen sit havaitsen et mikä nasta o data ja mikä ei? mulla o täysin samallainen hiiri ku tuo tossa japalan tutoriaalis ja juotin samaan kohtaan tuohon keskelle.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: 12.01.2004 08:28 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Jos ei muuta keksi niin ihan kokeilemalla. Otat ja tökit sitä ledin + päätä niihin eri nastoihin järjestyksellä ja katsot milloin ledi palaa ja hiiri pelaa.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group