Metku.net

MetkuMods
It is currently 07.04.2020 16:58

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 06.09.2002 22:09 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder

Joined: 09.06.2002 06:53
Posts: 654
Location: Finland
Nonii, alotin uuen threadin tälle valmistus puolelle, eli olen saanut hankittua tarvittavat osat ja nyt olisi kysymys. Ostin Vellemanin radioavain sarjan. Ohjeen mukaan se soveltuu mm. autotallin ovien, lamppujen, veneen moottorin, rekan jäähdytyksen ja kodinkoneiden kytkemiseen päälle ja pois (on/off) Vastaanottimessa on ohjelmoitava rele, jolla saa valittua sen että toimiiko se painonappina, joka painetaan alas ja joka pomppaa samalla ylös (off/on/off) vai kytkin (off/on) vai vilkutin (on/off/on/off) No vastaanottimesta tulee ulos 2 piuhaa jotka kytketään tässä tilanteessa tietokoneen virtakytkimeen meneviin johtoihin. Eli voinko tehdä näin vai voiko se vaurioittaa konetta jotenkin. Vastaanotin toimii 12v joten saan sen toimimaan tietokoneen virtalähteestä.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 06.09.2002 22:18 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 09.06.2002 14:10
Posts: 2924
Location: Helsinki, Finland
Siis mitä niistä pihuhoista tulee vai menee vai yhdistääkö se ne?

_________________
Lensflare
http://lensflare.fi/
http://www.flickr.com/photos/ollivanhoja/
http://hbp.deviantart.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 07.09.2002 22:12 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder

Joined: 09.06.2002 06:53
Posts: 654
Location: Finland
vastaanottimesta lähtee 2 johtoa (+ ja -) joilla ohjaillaan kyseistä laitetta. Miinus johdossa on sulake varmentamassa kytkentää. Tarkoituksena olisi ohjelmoida rele toimimaan kuin tietokoneen virtakytkin, eli antamaan sähköä van hetkenverran. Eli vaihtoehto (off/on/off). KYSYMYS: eikö tietokoneen virtakykin päästäkkin virtaa vain käynnistys-singnaaliin eli kun nappia painetaan virta kulkee läpi ja kun nappi päästetään ylös virransyöttö katkeaa? Jos näin, kytkisin johdot virtanappiin meniviin johtoihin, jolloin saisin rinnakkais kytkimen koneelle. KOmmentoikaa Plz. varsinkin StinGer ja Japala :!:

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 08.09.2002 20:43 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 09.06.2002 14:10
Posts: 2924
Location: Helsinki, Finland
Kyllähän se sitten toimii silleen, mutta siis oliko se niin että se rele yhdistää niiden piuhojen virran jos oli niin toimii muutoin joku transistori viritys olisi paikallaan.

_________________
Lensflare
http://lensflare.fi/
http://www.flickr.com/photos/ollivanhoja/
http://hbp.deviantart.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 08.09.2002 20:47 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder

Joined: 09.06.2002 06:53
Posts: 654
Location: Finland
jep

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group