Metku.net

MetkuMods
It is currently 04.07.2020 06:23

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 24.06.2009 23:39 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 13.11.2008 22:38
Posts: 2
Voisit tehdä seuraavaksi artikkeliksi modaamisen aloittamisoppaan (tai sitten vaan kerätään tietoa tähän topicciin) joka lähtisi täysin puhtaalta pöydältä.

Eli toisin sanoen:

    -- Mitä tarvitsee heti aluksi, (kolvi, dremel, jotain komponentteja, ledejä, jne?)

    -- Mistä kannattaa hankkia? (Internet tilaus koska lukijat levittäytyneet ympäri mualimoo. Kaikkein paras olisi halpa ulkomainen kauppa maailmanlaajuisella toimituksella, mutta jos sellaisia ei ole niin Suomalaisetkin kaupat kelpaa.

    -- Mistä kannattaa lähteä? Harjoituksia? Ensimmäisiä opiskelu aiheita?

    -- Minkälaiset tilat eri asoille tarvitsee? (eli missä kolvia voi käyttää, mitä dremelin ominaisuuksia voi hyödyntää sisätiloissa tekemättä infernaalista sotukua jne. jne. jne.

Ja sitten muuta yleistä sepostusta aiheeseen liittyen. Itse olisin ainakin erittäin innokas lukija 8)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11.08.2009 17:01 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 11.08.2009 15:27
Posts: 1
pxhza wrote:
-- Mitä tarvitsee heti aluksi, (kolvi, dremel, jotain komponentteja, ledejä, jne?)


Työkalut mitä tarvitaan riippuu vahvasti siitä mitä tekee, koneen modaamisessa on periaatteessa kaksi puolta mekaaninen ja sähköinen.

Mekaanisissa muutoksissa oleellisimmat työkalut:

-Ruuvarit, kärkityyppejä ja -kokoja sekä varren pituuksia sen mukaan mitä niitä tulee vastaan.

-Pora. Käsinveivattavallakin pärjää, akkuporakonekin on tosin kätevä ja sille on varmasti muuta käyttöä kotiaskareissa kuin koneeenmodaaminen.

-Saha, perus rautasaha on varsin käytännöllinen kun esim tekee ison ikkunan koneen kylkeen.

-Pihdit. Kärkipihdit sopivat moneen asiaan.

-Viila.

-Hiekkapaperi.

-Liimat. Kuumaliima ja pikaliima ovat erittäin käytännöllisiä. Liimojen kanssa useasti puristimet ovat myös käteviä.

Sähköisissä muutoksissa olennaisimmat kalut:

-Yleismittari. Tietokoneissa useimmiten jännitteet ovat lähes aina muutamaa tiettyä matalaa jännitettä. Virrat myöskin ovat useimmiten mA-tasolla. Joten mittarin ei tarvitse olla oikeasti hyvä ja kallis, kalibroinnista ja tarkkuudesta ei ole haittaa, mutta eivät ole välttämättömiä. Jos ja kun mittaa pitää tietää mitä mittaa, mistä mittaa ja millä alueella mittarin tulisi olla. Yleismittarin käyttämiä sulakkeita tulisi hankkia jos virta mittauksia tekee tietämättä mitä tekee.

-Taskulaskin.

-Kärkipihdit. Johtoja voi silloin tällöin joutua katkomaan.

-Johdon kuorimiseen tarvittavat välineet. Itse käytän oikeastaan pelkkää skalpelia, mutta tähänkin on omia pihtejä useampaakin eri sorttia.

-Johtojen ja komponenttien liittämiseen tarvittavat välineet. Periaatteessa kaksi tapaa, juottaminen ja puristaminen (unohtamatta improvisoitua puristusliitosta ja teippiä). Kolvin lisäksi juottamisessa tarvitaan tietenkin juotetta, myös imulankaa (vai mikä se onkaan siis... kuparista punottua 3-5mm leveää piuhaa) ja tinaimuri ovat käteviä. Johtojen puristusliitoksiin tarvitaan puristusliitos pihdit ja holkkeja. Pihtien tyyppi riippuu johdon koosta käytetyistä holkeista jne.

-Ruuvarit, siis sellaiset jotka sopivat sähkö töihin ominaisuuksiltaan.

Molemmissa puolissa kumminkin oleellisimmat välineet ovat ns. tervejärki ja mielikuvitus, vaikka ne useasti ovatkin konfliktissa keskenään. Sähköoppia olisi hyvä tuntea hieman jos elektroniikkan kanssa pelleilee. <cough>PUIMURI<cough>. Huolellista suunnittelua ei korvaa mikään. The first rule of the correct application of brutal force: If it doesn't work, apply more force in more brutal fashion.

Työkalujen laadusta lyhyesti: Suhteellisuuden taju on valttia kun hankkii työkaluja, jos satunnaisesti tekee jotain ei pakolla kannata hankkia huippuluokan välineitä. Ns. oikeasti hyvä yleismittari kustantaa satasia tai enemmän, harrastelija ei sellaista yleensä tarvitse.

pxhza wrote:
-- Mistä kannattaa lähteä? Harjoituksia? Ensimmäisiä opiskelu aiheita?


Wikipedia ja google ovat useasti hyvät paikkat aloittaa tiedonhankinta melkei mistä tahansa. Ammattikoulun sähköopin ja elektroniikan oppikirjat sekä MAOL:in kaava ja taulukkokirja ovat varsin hyviä referenssejä. Työkalujen käyttöä kannattaa harjoitella, juottaminen tulee vahvasti mieleen tässä.

pxhza wrote:
-- Minkälaiset tilat eri asoille tarvitsee? (eli missä kolvia voi käyttää, mitä dremelin ominaisuuksia voi hyödyntää sisätiloissa tekemättä infernaalista sotukua jne. jne. jne.


Imuri ja rätti.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group