Metku.net

MetkuMods
It is currently 25.06.2018 11:06

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: DVB-T ongelma
PostPosted: 30.04.2007 14:41 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.11.2002 16:52
Posts: 366
Location: Espoo
Morjens
Ostin tässä itselleni Asus My Cinema-P7131 Hybrid kortin, kun kallis C-tyypin digimollukka ei toimi uudessa asunnossa ennen kesää.
Asentelin laitteen tyttiksen koneelle ja yritän katsella telkkua, mutta kanavia etsiessä mitään ei näy.

Hain asuksen sivuilta myös työkalun jolla pitäisi nähdä signaalin taso, mutta se näyttää nollaa.

Olen (luonnollisesti) päivittänyt ajurit, windowsin, BDA-ajurin ja directX:n kokeillut erilaisia katseluohjelmia (PowerCinema 4.7:aa ja WinampTV:aa) ilman tulosta.

Tietääkö joku näistä järjestelmistä jotain?

_________________
"Duct tape is like the Force--it has a dark side, a light side, and it binds the universe together"
http://www.reniets.org/index.php?topic=kisatusmaximus


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 30.04.2007 15:05 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Riittämätön antenni/vahvistus ? :roll:

Omalla digiboxillani ei näy mitään suoraan antennilla, mutta antennivahvistimen kanssa näkyy (1 ja 2 vähän heikosti, muut lähes täysillä signaaleilla).

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 30.04.2007 15:35 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.11.2002 16:52
Posts: 366
Location: Espoo
Olen koittanut sekä talonyhtiön, että erillistä antennia... Vahvistinta ei kylläkään ole, mutta asustan espoossa, lähellä lähetintä, joten ei pitäisi olla mikään ongelma.

_________________
"Duct tape is like the Force--it has a dark side, a light side, and it binds the universe together"
http://www.reniets.org/index.php?topic=kisatusmaximus


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 02.05.2007 10:00 
Offline
Senior Modder
Senior Modder
User avatar

Joined: 10.09.2004 12:08
Posts: 290
Location: Finland
Itselläni on sama kortti ja toimii hyvin.
Ensinnäkin varmista että sulla on antenni kytkettynä oikeaan RF liittimeen, toinen on analooginen ja toinen digitaalinen (T), kaapelissa ei toimi.
Mukana tullut ajuri ei toiminu kunnolla ja tuota BDA ajurihommaa ihmettelen koska luulin että BDA:t ovat ainoastaan kaapelikorteille ja T mallit käyttää VDM ajureita, mielestäni toi Power Cinema ei BDA laitteita tue.
Ainiin, vaatii muuten myös erillisen MPEG2 dekooderin toimiakseen.

_________________
-=Infernocs=-
2500K @ 3.7Ghz
8Gb 1600Mhz HyperX
POWERCOLOR HD 6950@6970
60Gb Corsair force 3 SSD


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 02.05.2007 11:13 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.11.2002 16:52
Posts: 366
Location: Espoo
Morjens
Sain raivokohtauksen eilen illalla, ja kolvasin rautalangasta juotostinalla itselleni uuden antennin. Signaalitasot näyttävät edelleen nollaa, mutta syystä tai toisesta TV-kanavat alkoivat näkyä... Tiedä häntä.

Vastaanotto kuitenkin pätkii tasaisesti n. kerran sekunnissa, ja kuvasuhde hyppii (ilmeisesti huonosta signaalista johtuen) käyn tänään hakemassa kaupasta oikean antennin, ja katson mitä tapahtuu.

Laitan vielä jossakin vaiheessa kuvan rakentamastani kaksoisdipoliantennista.. On niin ruma että tyttöystävä nauroi itsensä halki kun näki että se jopa toimi..

_________________
"Duct tape is like the Force--it has a dark side, a light side, and it binds the universe together"
http://www.reniets.org/index.php?topic=kisatusmaximus


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 02.05.2007 11:32 
Offline
Senior Modder
Senior Modder
User avatar

Joined: 10.09.2004 12:08
Posts: 290
Location: Finland
Jos espoossa asut niin pitäis toi kortin mukana tullut 30cm ruoska riittää vallan mainiosti, tunge johonkin ikkunan viereen vaan.

_________________
-=Infernocs=-
2500K @ 3.7Ghz
8Gb 1600Mhz HyperX
POWERCOLOR HD 6950@6970
60Gb Corsair force 3 SSD


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 02.05.2007 16:09 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 28.01.2002 10:31
Posts: 941
Location: Tuusula, Finland
Kaverilla oli kerrostalon yhteisantenniverkon signaalin kanssa ongelmia oman USB-digipalikkansa kanssa. Ongelmaksi selvisi liian vahva signaali joka kyykytti digivastaanottimen ja signaalitaso näytti nollaa tai välillä paukutti sekunnin välein 0 ja 100 välillä. Ratkaisuna käytettiin nippua vaimentavia antennihaaroittimia ja kanavat rupesivat näkymään moitteettomasti.

_________________
StiNgeR Web - http://koti.mbnet.fi/~stinger/
OpenStreetMap - http://www.openstreetmap.org/

hyrava@IrcNet


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.05.2007 14:32 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 03.05.2007 14:23
Posts: 6
Itellä ei sentakia näkynyt, koska oli vaan huono liitin/johto. Katkasin johon, ja tein uuden liitoksen jonka jälkeen alko näkymään hyvin.

_________________
BittiBuumi: Tietokoneiden testivideoita!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.05.2007 19:59 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 26.06.2006 12:46
Posts: 10
Location: Finland
StiNgeR wrote:
Kaverilla oli kerrostalon yhteisantenniverkon signaalin kanssa ongelmia oman USB-digipalikkansa kanssa. Ongelmaksi selvisi liian vahva signaali joka kyykytti digivastaanottimen ja signaalitaso näytti nollaa tai välillä paukutti sekunnin välein 0 ja 100 välillä. Ratkaisuna käytettiin nippua vaimentavia antennihaaroittimia ja kanavat rupesivat näkymään moitteettomasti.
Minulla oli myös talven kovilla pakkasilla samaa ongelmaa A-Link DTU USB-digisovittimen kanssa, eli vahvistimesta tuli liian vahva singnaali.

Ongelma ratkesi ostamalla säädettävä singnaalinalennin, joka laitetaan antennijohdon ja digisovittimen väliin.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 05.05.2007 19:00 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.11.2002 16:52
Posts: 366
Location: Espoo
Ratkaisin ongelman - osittain. Sain vihdoin asennettua softat omalle koneelleni, ja laitettua ulkoisen vahvistavan antennin, alkoivat kanavatkin näkyä. Hetken verran käyttelin itserakentelemaani häkkyrää, mutta se ei ollut häävi. Kokeilin sitten kolauttaa kortin antenniverkkoon kiinni ja kuva oli täydellinen, signaalimittarikin löysi vihdoin numerot ja alkoi näyttää 100.

Toisella koneella ei kuitenkaan näy mitään. Millään antennilla.

Voisiko kysymys olla siitä, että toisen koneen windowsia ei ole päivitetty aivan viimeisimpään versioon. Kone lakkaa boottaamasta jos asennan kaikki päivitykset. (joudun vetämään system restoren päivityksen jälkeen)

Toinen mahdollisuus on jonkinlainen yhteensopivuusongelma, josta en ole tietoinen.

_________________
"Duct tape is like the Force--it has a dark side, a light side, and it binds the universe together"
http://www.reniets.org/index.php?topic=kisatusmaximus


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 12.10.2007 15:00 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 17.06.2005 22:40
Posts: 7
rnortti wrote:
Itellä ei sentakia näkynyt, koska oli vaan huono liitin/johto. Katkasin johon, ja tein uuden liitoksen jonka jälkeen alko näkymään hyvin.


Tai sitten onnistuit tekemään vielä huonomman liitoksen, joka vaimentaa signaalia ja siten virittimesi pystyy tunnistamaan sen.

_________________
Im a ModMastaMike!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 12.10.2007 16:00 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 16.07.2006 22:14
Posts: 865
TearTox wrote:
rnortti wrote:
Itellä ei sentakia näkynyt, koska oli vaan huono liitin/johto. Katkasin johon, ja tein uuden liitoksen jonka jälkeen alko näkymään hyvin.


Tai sitten onnistuit tekemään vielä huonomman liitoksen, joka vaimentaa signaalia ja siten virittimesi pystyy tunnistamaan sen.
5kk vanha topic nostetaan noin pienestä asiasta. 8O

_________________
Image


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group