Metku.net

MetkuMods
It is currently 21.11.2018 17:31

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 25.07.2008 16:22 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 23.07.2008 23:58
Posts: 66
Mielenkiintosia testituloksia....
http://www.bit-tech.net/hardware/2008/0 ... y-better/1


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 27.10.2008 00:01 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 20.07.2008 19:12
Posts: 16
Kyllä suosittelen että olisi 4Gt muistia. 2Gt on kuitenkin Vistan kanssa aika vähän, varsinkin jos pelaa paljon.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 28.10.2008 13:01 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 26.05.2007 10:06
Posts: 128
Location: Texas
This may be a bit off topic but I am going to try anyway. I have a machine that runs Vista. (Yes Yes I know but so far so good and it's been at least nine or ten months with NO PROBLEMS) Anyway, It is the 32 Bit OS and I have 4 gig of memory on it. When I first got it it only had two and because i deal allot with images and was starting to play around with Video, I decided to save up and go for the 4 gig.

When I got it installed I really did not notice a "BIG" difference in just about anything else, but the Pix. and Vids. I can tell you the other stuff (for me) like bootup and multitasking three or four apps. was not really all that noticeable, but when it came to the videos and images, YES I DID NOTICE a difference. I am not sure if this helped you any, but honestly for someone like me who saved up for two months to add on 2 gig of memory, it was worth it FOR ME, just for the reasons mentioned above.


Hope I helped,


Dan


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 28.10.2008 15:53 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
We will be making an article about this in near future but yes, more memory is better. And as the memory price is so low these days, there is really no point on saving on this. Settle for example to a 750GB drive instead of 1TB drive and get more memory. ;)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 16.11.2008 14:55 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
I had 4 GBs of memory for a while in the past and when I had to come back to 2 GB (changed mobo and the sticks no longer worked together) I really felt the difference. For me it was the multi-tasking that was the most noticeable... With 2 GB I have to close programs every now and then, with 4 GB I didn't really bother to :(


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 28.11.2008 10:31 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 07.04.2006 16:03
Posts: 673
Location: Valkeakoski, Finland CPU: E8400 RAM: 8192Mb HDD: 1020Gb GPU: nV8800GT
For me without question 8GB. I sometimes play two games at the same time and watch movie. Can't do that with 4GB and Vista, 'cos other game got some problems with memory leaks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 30.11.2008 09:39 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 26.05.2007 10:06
Posts: 128
Location: Texas
Errtu You 100% KICK ASS...

I have a hard time with ONE game most less playing two, AND watching a movie...

Me, NOT A CHANCE...

The BEST i do with Multitasking is walking and chewing gum... And sometimes I accidentally swallow the gum... Grin...



Dan


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 30.11.2008 14:26 
Offline
Regular Modder
Regular Modder
User avatar

Joined: 17.03.2006 00:14
Posts: 187
Location: Pori *** CPU: Intel E8400 RAM: 4 Gigabytes HDD: 596 Gigabytes GFX: 8600 GTS
Errtu wrote:
For me without question 8GB. I sometimes play two games at the same time and watch movie. Can't do that with 4GB and Vista, 'cos other game got some problems with memory leaks.

How do you do that anyway??

2 games, 1 keyboard?!?
i get it you use several displays but how can you run 2 different games at the same time?

_________________
PM ME :}


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 30.11.2008 15:58 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder

Joined: 15.08.2004 17:57
Posts: 582
Location: Salo, Finland
There wasn't any specifications on the games. Maybe a couple of turn-based games, just switch between them when it is your turn...


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: 2GT vai 4GT vai 8GT
PostPosted: 02.12.2008 16:24 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 07.04.2006 16:03
Posts: 673
Location: Valkeakoski, Finland CPU: E8400 RAM: 8192Mb HDD: 1020Gb GPU: nV8800GT
I play EVE Online (maining) and Age of Conan at the sametime. In fact I use one screen for games and other one for the movie..

I only need to wait for "this asteroid has been debleeded" and switch to the EVE online. =)

It's not possible to watch new movies when playing, but some oldies but goldies. PvP will make you miss punchline or two.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group