Metku.net

MetkuMods
It is currently 15.10.2019 14:35

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02.02.2007 18:42 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 09.06.2002 14:10
Posts: 2924
Location: Helsinki, Finland
StiNgeR wrote:
Olli wrote:
StiNgeR wrote:
...ja mainittakoon että tuo threadissa mainittu "Biltema" -kytkin on hinta-laatusuhteeltaan varsin hyvä ostos. Itselläni noita on 2kpl ollut käytössä jo useamman vuoden ja molemmat ovat pelanneet kuin junan vessa. Nuo purkit eivät sentään sekoile samalla tavalla kuin eräs omistamani Ciscon 8-porttinen, jota sai olla resetoimassa viikon välein. Tuohon 20e hintaan nähden tuo on ollut kyllä parhaiten toimiva purnukka mitä vastaan on tullut. Itse en kylläkään noita Biltemasta ostanut, vaan paikallisesta tietokoneliikkeestä, jossa noita myös on myytävänä, sekä 5- että 8-porttisena.

*köh köh* Biltema purkissa onkin varmaan loistavasti kaistaa :)
Siirtää ehkä 5 mbps kun on kolme konetta verkossa :P
Itselläni on kytkimenä/hubina 3COM SuperStack II 500. Vaikka se onkin ennemmin 100 megainen hubi kuin kytkin tekniikaltaan, niin silti tieto liikkuu nopeammin kuin A-linkin adsl reititimen integroidulla kytkimellä.

No, hinta-laatusuhteeltaan tuo Biltemapurnukka on ihan jees. Ei se ehkä täydellä kuormalla ihan laatumerkkien suoritusarvoihin pääse, mutta eipä tuota ole mihinkään ammattikäyttöön tarkoitettukaan. 4 koneen verkossa tuollaista on sen verran tullut testattua että ihan oikeana switchinä tuo toimii eikä ole vain switchiksi nimetty hubi.

Ja kuka tarvitsee kotonaan jokaiseen koneeseen 100Mbps full duplex -kaistaa koko ajan? Tavallisesta nettisurffaus/sähköposti/nettipelailu -käytöstä tuo purkki selviää ihan hyvin, harva siirtää koko ajan jokaiselta koneeltaan ristiin tiedostoja. Kuitenkin kotiverkossa yleensä se suurin pullonkaula on nettiyhteys, josta se kaista ensimmäisenä loppuu.


Niin no tuo 500:nen on kyllä half-duplex, mutta se lähti eilen kaverille ja tilalle tuli 3300 joka on full-duplex ja hallittava =)
Tuskin kukaan tarvitsee ;)

_________________
Lensflare
http://lensflare.fi/
http://www.flickr.com/photos/ollivanhoja/
http://hbp.deviantart.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Help Me, please?
PostPosted: 25.02.2007 12:18 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 16.07.2006 22:14
Posts: 865
Asensin omat koneeni verkkoon hyvin toimi, kun laitto kiinteän ip osoitteen ja salli sen zone alarmin asetuksista, mutta netti ei toiminut. Laitoin automaattiseksi niin alkoi netti toimia, mutta koneet ei löytänyt toisiaan. Miten saan toimimaan netin ja kotiverkon?

Ja kertokaa miten teen sen etätyöpöydän. Kummassakin koneessa on win xp pro. Haluisin saaha sen toimiin.

Auttakaa mua nopee!

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re:lol.lol.lol.lol.lol.
PostPosted: 25.02.2007 12:44 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 06.03.2006 21:27
Posts: 240
Mä käytän etätyöpöytää ainakin Messengerin kautta.
Koita laittaa palomuurit pois molemmista koneista ja mee sitten kattoo löytyykö molemmat koneet..Jos löytyy koita palomuuria päälle niin voi toimiakkin ilman viruksia..(Sori jos oli epäselvää.. tossahan luke kiire:D)

_________________
m00nn00b


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re:lol.lol.lol.lol.lol.
PostPosted: 25.02.2007 13:21 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 16.07.2006 22:14
Posts: 865
_Tinopoika_ wrote:
Mä käytän etätyöpöytää ainakin Messengerin kautta.
Koita laittaa palomuurit pois molemmista koneista ja mee sitten kattoo löytyykö molemmat koneet..Jos löytyy koita palomuuria päälle niin voi toimiakkin ilman viruksia..(Sori jos oli epäselvää.. tossahan luke kiire:D)
Mutta jos toiseen koneeseen ei tuu mitään näyttöi niin hankala mesel! Haluisin sellasen että näytöttömältä koneelta ei tartte hyväksyy mitään, kun yhteyttä muodostetaan!

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.02.2007 13:46 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
http://www.realvnc.com/
http://www.tightvnc.com/

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.02.2007 01:56 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 25.02.2007 17:20
Posts: 11
Jäikö multa jotain väliin, mutta xp pro:ssahan on etätyöpöytäyhteys (remote desktop) joka kyllä toimii kun System Properties -> Remote paikasta ruksaa "allow users to connect remotely to this computer".
Windowsin palomuuri asettuu automaattisesti sallimaan etätyöpöytäyhteyden.
Apuohjelmista löytyy sitten se remote desktop.

edit: ja jos samassa hubissa olevat koneet ei näe toisiaan, niin höllennä palomuuriasetuksia.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Help Me, please?
PostPosted: 26.02.2007 18:26 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 16.07.2006 22:14
Posts: 865
Prossu wrote:
Asensin omat koneeni verkkoon hyvin toimi, kun laitto kiinteän ip osoitteen ja salli sen zone alarmin asetuksista, mutta netti ei toiminut. Laitoin automaattiseksi niin alkoi netti toimia, mutta koneet ei löytänyt toisiaan.
Koneet on tossa Bilteman hubissa mistä tässä topicissa oli puhe.

Voisko joku kertoo vähän, että minkä tyyppistä ip osoitetta kannattas käyttää. Aina kun oon laittanut kiinteen osotteen niin ei netti toimi. Esim kelpaako joku 111.111.1.1 tai 192.168.0.1 noita oon ainakin yrittäny eikä kummallakaan toiminu netti.?!?!?!?!

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.02.2007 18:44 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 28.01.2002 10:31
Posts: 941
Location: Tuusula, Finland
Laita niille koneille kaksi IP-osoitetta, toinen automaatilla ja toinen kiinteä. Tällöin sisäverkko toimii kiinteillä osoitteilla ja netti automaatilla. Kiinteät osoitteet voivat olla vaikkapa muotoa 192.168.xxx.xxx, tuo 111.111.1.1 -tyylinen aiheuttaa ongelmia jos meinaat saada sekä lähiverkon että netin toimimaan. Noissa IP-osoitteissa on määritelty eri alueita eri käyttötarkoituksiin, joten jos laittaa vääränlaista IP-osoitetta luultavasti seurauksena on vain toimimattomuutta.

Tietty jos ADSL-purnukan laittaa NATtaavaksi (en nyt yhtäkkiä osaa sanoa onnistuuko tapauksessasi, itse en ADSL-purkkien kanssa ole liiemmin leikkinyt) ja sieltä pyytää automaatilla IP-osoitteet koneille, toimii netti ja lähiverkko yhdellä IP-osoitteella.

_________________
StiNgeR Web - http://koti.mbnet.fi/~stinger/
OpenStreetMap - http://www.openstreetmap.org/

hyrava@IrcNet


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.02.2007 19:03 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 16.07.2006 22:14
Posts: 865
StiNgeR wrote:
Laita niille koneille kaksi IP-osoitetta, toinen automaatilla ja toinen kiinteä.
Tapahtuu, mutta miten? Pitääko vai luoda toinen protokola internetille?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.02.2007 19:45 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 28.01.2002 10:31
Posts: 941
Location: Tuusula, Finland
Lyhyesti:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=kaksi+ip-osoitetta&btnG=Google-haku&meta=

_________________
StiNgeR Web - http://koti.mbnet.fi/~stinger/
OpenStreetMap - http://www.openstreetmap.org/

hyrava@IrcNet


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 40 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group