Metku.net

MetkuMods
It is currently 14.10.2019 14:01

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: Ledin outo hajoaminen
PostPosted: 02.06.2007 20:25 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Laiton n.2kk sitten koneen sisuksia valaisemaan yhden valkoisen THC3 (The High Current, High Candela, High Capability) ledin.
3.6v Typ. 22000mcd, 80mA, Max. 24000mcd, 100mA.
Sille laitoin kolme 50 ohmin vastusta rinnakkain, kun ei sen pienempiä ollut (5v:stä virtaa).

Tänään ledi sitten oli oudosti "hajosi" ja muuttunut stroboksi :roll:

Aika erikoinen automaattinen modaus... :lol:

Onko muilla vastaavia kokemuksia ledeistä tai tietoa mistä johtuu ?

Vilkkumisesta löytyy video: http://www.youtube.com/watch?v=HjrciXjDUyI

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 02.06.2007 23:59 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 22.05.2006 22:06
Posts: 31
Location: Sipoo
Noo kolme 50ohm vastusta rinnan on ~16.7ohm joten 5v:stä tuo saa ~300mA joten... :lol:

Ellen nyt kaljahuuruissa kirjoitellut omiani.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 01:16 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Metku laskurilla kyllä laskin että ledi tarvitsee 15-18ohm vastuksen ja se 3x 50 ohm vastusta on näin ollen ihan optimaallinen vastus...

Eli mistä ihmeestä sä saat tuon: Vaihtovirtaa 300mA ???
Jollet itse tajunnut, niin tuo laittamasi ~ tarkoittaa vaihtovirtaa... Ja ihan tasavirrassa olevasta ledistä tässä kyse on..

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 01:21 
Offline
Junior Modder
Junior Modder
User avatar

Joined: 16.05.2006 19:52
Posts: 24
Location: Oulu/Finland
Kyllähän toi 300mA kuulostaisi munkin mielestä olevan oikein. Eikös rinnan olevien vastusten virran laskeminen mene jotenkin näin I=U/R1+U/R2....

edit:
toi ~ merkki varmaan on tuossa tekstissä "noin"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 01:51 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Jaa'a. Mistäköhän tuo 300mA sitten tulee ?
Eikö Metku ledilaskuri enää toimikkaan ?

Sen mukaan vastuksen laskin olevan:
Supply: 5v, Led: 3.6v, 80mA = 18ohm vastus.
Maksimiarvoilla 100mA= 15ohm vastus.

Ja 3x 50ohm vastusta rinnan on n.16.7ohm kuten klrp:kin kirjoitti...

Eli olenko muka mitoittanut vastuksen väärin ???

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 02:25 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
Jos 5 voltin linjassa olis pelkkä 18 ohm vastus nii virta tosiaan olis se ~300 mA, mutta otetaampas se ledi huomioon kans. Eikös etuvastuksen laskukaava silti ole

Code:
käyttöjännite - ledin kynnysjännite
------------------------------------
        ledin virta ampeereina

?

Eli kyllä minusta vika on jossain muualla.

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 03:28 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Okei. Eli siis virtaa tulee 18ohm vastuksella 300mA, vaikkakin ledilasku-kaava näyttää ihan toisin :roll:
Eli missä vika ?

Ja jos palataan itse asiaan...
Eli onko jollain muulla ledi muuttunut stroboksi ?
Ja tietääkö joku, että mistä johtuu ?
Mietin vaan, että onko ledi vai vastukset "hajonnut"

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 10:37 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
Itse veikkaisin että ledi on hajonnut tai jossain liitännässä on hyvin kummallinen kosketushäiriö.

Ja mittasitko, että tulee 300 mA vai mistä sie sen repasit nyt?

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 14:16 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Jipa wrote:
Ja mittasitko, että tulee 300 mA vai mistä sie sen repasit nyt?


En mitannut vaan sun ja klrp:n viestessä niin sanottiin...

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 14:32 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
Koitappas lukea uusiksi jos vaikka tajuaisit mitä ajan takaa. klrp ohitti sujuvasti koko ledin etuvastuksen laskukaavan, josta tulis tuo 300 mA virraksi, kaavan mukaan vastus on ihan oikein.

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 16:02 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 14.03.2005 20:59
Posts: 44
Location: Finland
Niinkuin täällä muutkin ovat sanoneet, vastuksen läpi kulkevan virran kaava on (Uin - Uled) / R eli
(5V - 3.6V) / 16.7R = 84mA

300mA tulisi jos olisi pelkkä vastus ilman lediä kiinni viidessä voltissa.

En kyllä tuohon ongelmaan osaa sanoa oikein mitään, mutta vastukse olet kyllä laskenut ihan oikein, että tuskin siitä johtuu.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 03.06.2007 22:42 
Offline
Mini Modder
Mini Modder
User avatar

Joined: 25.01.2007 23:13
Posts: 72
Vähänkö makee! :D


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 06.06.2007 21:07 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Muutaman päivä ledi toimi nopeana strobona, sitten vilkkumistahdi hidastui hiukan ja välillä aina hetkeksi hidastui n. 1xs, mutta sitten taas nopeutui. Tänään ledi sitten kuoli lopullisesti :lol:

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 08.06.2007 12:59 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 19.10.2004 23:27
Posts: 172
Location: Finland
Koskaan en ole kyllä edes kuullu että voisivat alkaa vilkkumaankin :D
mutta jos ei kukaan mitään muuta järkevää keksi niin mites sitten vaikka valmistusvika?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 08.06.2007 20:58 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 08.06.2007 20:54
Posts: 1
Heh, tulee hyvin mieleen koulun ledit :D

Joo, oli kyl hiukan offtopic, mutta itse ainakin luulen, että on jokin kosketushäiriö tai jokin muu. Tuskin ihan itse ledi on viallinen.
Mikäs virtalähteenä?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group