Metku.net

MetkuMods
It is currently 19.06.2019 12:16

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
PostPosted: 22.01.2009 22:49 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.02.2005 17:03
Posts: 252
Location: Finland Lenovo ThinkPad X61s
Nyt loppuu oma ymmärrys tän asian kanssa.

Eli videot on alkanu takkuilee. Etenkin WMV-tyyppiset, mutta myös muut esim. AVIt. MPEG - tyyppiset vähiten.
Pienet tiedostot toistuvat yleensä ongelmitta, mutta kun tiedostolla on kokoa satoja megoja, se kaataa soittimen usein jo käynnistysvaiheessa tai sitten soitinsofta käynnistyy tosi hitaasti. Mikäli iso tiedosto aukeaa se lähtee rullaamaan normaalisti, mutta playeri kaatuu välittömästi jos yrittää navigointipalkilla kelata johonkin kohtaan videota. Mikäli kaatumista ei tapahdu , niin kuva ja ääni ovat tämän jälkeen ainakin epäsynkassa.
Useita eri toisto-ohjelmia kokeiltu tuloksetta.

Myöskään videoeditointiohjelmat ei toimi, vaan niissäkin esikatselu ja kuvanmuokkaustilat pätkivät tai kaatavat koko ohjelman.

Ensitöikseni päivitin WMV-kodekit ihan microsoftin sivulta. Ei onnistu. Sitten asensin Combined Community Codec Packin, ei apua.
Vika on tullut ns. yhtäkkiä, eli mielestäni en ole mitään asetuksia mennyt muuttelemaan. Epäilisin jonkun kodekin menneen solmuun, mutta miten korjata ?

Onko keinoa / softaa millä poistaa KAIKKI kodekit koneelta, että voisi sitten asennella "puhtaalta pöydältä" ? Windowsin uudelleen asennus on vasta äärimmäinen vaihtoehto. Käyttöjärjestelmä on Windws XP SP2 Home.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23.01.2009 12:01 
Offline
Senior Modder
Senior Modder
User avatar

Joined: 10.09.2004 12:08
Posts: 290
Location: Finland
Pistäppä koneen speksit ja kerro onko kyseessä ihan SD kuvaa vai HD?

_________________
-=Infernocs=-
2500K @ 3.7Ghz
8Gb 1600Mhz HyperX
POWERCOLOR HD 6950@6970
60Gb Corsair force 3 SSD


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23.01.2009 13:23 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.02.2005 17:03
Posts: 252
Location: Finland Lenovo ThinkPad X61s
Koneesta löytyy: Abit AX8 emo VIAn K8T890 -piirisarjalla, AMD Athlon64 3500+ prossu, 2x1 gb 400 mhz DDRää ja ATI Radeon X800 Pro ViVo näyttis. Näyttisajuritkin päivitin tuloksetta.
Ei oo väliä onko SD vai HD kuvaa (HD kuva kaatuu kyllä useemmin, koska tiedostolla on paljon kokoa)

Kaikki toimi moitteettomasti aiemmin. Ja en tosiaan säheltänyt mitään kodekkien kanssa kun vika tuli. Mahdollisia syitä vois olla joku windowsin automaattipäivitys tai sitten joku kodekki on ollu kokeiluversio, joka olis nyt umpeutunut (aika kaukaa haettua).

Mut miten päästä selvittämään tota kodekkiviidakkoa ? Olikohan joku semmonen softa, millä näkis kaikki koneella olevat kodekit...?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 23.01.2009 16:49 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 04.08.2008 22:31
Posts: 12
Location: Herwood
Codekit näkyy tolla ohjelmalla, mitkä on asenettu.

http://www.nirsoft.net/utils/installed_codec.html

Ite käytän videon toistoon KMPlayeriä, johon on intekroitu lähes kaikki tarvitavat kodekit. Myöskin eritäin hyvät asetukset löytyy...

http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=12142
tai
http://fin.afterdawn.com/ohjelmat/video_ohjelmat/dvd_soittimet/kmplayer.cfm


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24.01.2009 15:05 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.02.2005 17:03
Posts: 252
Location: Finland Lenovo ThinkPad X61s
Eli kannattaisko edetä niin , että poistan kaikki ei-microsoftin tekemät kodekit ? Silloinhan kone pitäis olla kodekkien osalta "perustilassa" ??!

Tarkoitan siis ihan poistamista pysyvästi, ettei pelkkä "disable" - tila (?)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 24.01.2009 22:52 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 04.08.2008 22:31
Posts: 12
Location: Herwood
Teoriassa voi ajatella noin, mutta jotkut ohjelmat tarvitsevat joitakin muita codekeja kuin microsoftin tekemiä. Ja jos manuaalisesti poistaa vain codekki tiedoston, siitä jää silloin registeriin merkinnät kuitenkin windowsin registeriin --> jotkut ohjelmat sekoavat kunnolla kun niitä yritää käyttää, koska ne luulee et edeleen se kodekki on sielä missä registeri näytää sen olevan. Kaikista varmin tapa on saaha toi perustila kun asennat windowsin uusiksi kokonaan...(Muista tehä backupit...:)) (Ite olen saanut joskus codikeilla koko winukan ihan sekasin, kun niitten kanssa tarpeeksi leikin... :(, joutuin asentamaan winukani uusiksi). Jos haluaa edes vähän lähemäs perustilaa niin voi alotaa poistamalla ite asenetut codekkipakit(lisää ja poista työkalulla(tai jollakin muulla unistall ohjelmalla)), siten lopujen kanssa testailee tolla disable tilalla et mitä kukin kodekki aiheutaa koneesi toiminnalle. (Suosittelen kuitenkin tehä Backupit ennenkuin rupeaa tekemään yhtikäs mitään, ettei mitään tärkeää katoa.)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 26.01.2009 15:31 
Offline
Senior Modder
Senior Modder
User avatar

Joined: 10.09.2004 12:08
Posts: 290
Location: Finland
No ainakin senverran voin sanoo et mkv:t ei tolla prossulla voi kovin hyvin toimiakkaan, liikaa purettavaa.
Pistäppä video soimaan ja paina CTRL+SHIFT+ESC ja seuraa performance välilehdeltä prosessorin rasitusta, jotenkin on ny semmonen kutina että sillä puolella se ongelma on. Olethan kattonu lämmöt? Ettei ole niin kun yhellä duunikaverilla prossun jäähy niin täynnä pölyä ettei ilma kiertäny ollenkaan.

_________________
-=Infernocs=-
2500K @ 3.7Ghz
8Gb 1600Mhz HyperX
POWERCOLOR HD 6950@6970
60Gb Corsair force 3 SSD


Top
 Profile  
 
PostPosted: 29.01.2009 14:19 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.02.2005 17:03
Posts: 252
Location: Finland Lenovo ThinkPad X61s
Ei oo lämmöt korkeella eikä prosessori rasitu liikaa. Jäähdytykseen olen muutenkin panostanut tässä kokoonpanossa.
Kuten sanottua, aiemmin kaikki toimi ihan hyvin. Tämä vika on tullut "yhtäkkiä" joten eiköhän se joku softaongelma ole...

Kaippa se täytyy kylmänviileesti formatoida windows-osio, ja asennella käyttis uusiks.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 02.02.2009 11:32 
Offline
Senior Modder
Senior Modder
User avatar

Joined: 10.09.2004 12:08
Posts: 290
Location: Finland
Oon tässä tapellut vähän samanmoisen ongelman kanssa noitten matroska kääreiden kanssa, itellä on tässä mediakoneessa A64 X2 4800+ 2Gb 800Mhz DDR2 ja kyllä se vaan on niin että toikaan prossu ei jaksa pyörittää niitä.
Ennen meni mutta nyt noita pätkiä on tullut ilmeisesti rajummin pakattuina joka aiheuttaa rasituspiikkejä tolle prossulle. Ei auta kun vaihtaa järeempään.

Toisin sanoen toi sun prossu on todella alimitoitettu hd videoita varten.

_________________
-=Infernocs=-
2500K @ 3.7Ghz
8Gb 1600Mhz HyperX
POWERCOLOR HD 6950@6970
60Gb Corsair force 3 SSD


Top
 Profile  
 
PostPosted: 02.02.2009 15:22 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.02.2005 17:03
Posts: 252
Location: Finland Lenovo ThinkPad X61s
No, olkoon tai ei, mutta todella aiemmin kaikki toimi hyvin, vika tuli yhtäkkiä, joten miten vika voisi olla prossussa.

Ja tää koskee myös muita videoita kuin HD-matskua... (jota mulla ei oo kun ihan muutama demopätkä)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 04.02.2009 12:00 
Offline
Senior Modder
Senior Modder
User avatar

Joined: 10.09.2004 12:08
Posts: 290
Location: Finland
Niinkun sanoin niin ennen toimi mullakin, jotenkin muistelisin että XP SP3:sen päivityksen jälkeen tää olis tapahtunu. Ihmetyttää kyllä muakin mutta meen mielummin hakeen uuden X2 7750 prossun testiin kun rupeen sen ihmeemmin miettimään tota hommaa. Googlettamalla tuntuu että ei olla yksin ongelman kanssa mutta kukaan ei tiedä syytä.

_________________
-=Infernocs=-
2500K @ 3.7Ghz
8Gb 1600Mhz HyperX
POWERCOLOR HD 6950@6970
60Gb Corsair force 3 SSD


Top
 Profile  
 
PostPosted: 31.03.2009 20:10 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.02.2005 17:03
Posts: 252
Location: Finland Lenovo ThinkPad X61s
No niin, forkkasin koko koneen ja asentelin windows XP:n ja SP2 :n .
Mutta eipä toimi vieläkään wmv - videot!! Nyt ne kyllä aukee ja toistuu sulavasti. Muuten hyvä mutta se on semmosta kirkasta värien sekamelskaa. Neuvoja ?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group