Metku.net

MetkuMods
It is currently 17.11.2018 10:08

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: hiirimattomodi
PostPosted: 19.11.2007 10:42 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.07.2007 23:53
Posts: 114
Tein hiirimaton n.1cm paksusta plexista. Siihen on jyrsitty ura keskelle ja siinä on loisteputki kuumaliimalla. Loisteputki on kiinni koneen säätimessä josta saa säädeltyä. Plexissä on hiekkapuhallus joten optinen hiiri toimii siinä moitteettomasti. Hiirimaton tekemisessä ei paljon aikaa kulunut ja tuloskin on miellyttävä. Kuvia en muistanut eri vaiheista ottaa mutta video lopputuloksesta: http://youtube.com/watch?v=sAzG51-H99Q
kommenttia =)

edittii: Tossa videossa ei ole vielä hiekkapuhallusta koska se on näköjään joku testi kokeilu vaan


Last edited by sepo on 20.11.2007 07:53, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: hiirimattomodi
PostPosted: 19.11.2007 11:40 
Offline
Super Modder
Super Modder
User avatar

Joined: 14.06.2005 16:42
Posts: 929
Location: Turku, Finland
No joo. Ihan ok perusjuttu. Asiallisesti toteutettu, videon perusteella hyvin viimeistelty.
Kiitettävän paksua pleksiä ainaki käytit. Itselle herää kysymys käyttömukavuudesta?

sepo wrote:
Plexissä on hiekkapuhallus

Onks tää hiekkapuhallin integroitu pleksiin vai miten toteutettu? :lol:

_________________
VAROITUS:
Yllä oleva viesti saattaa sisältää sarkasmia, "haihattelua", asiatonta huumoria tai muita pilkkaavia ilmaisuja.
Lue varauksella!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: hiirimattomodi
PostPosted: 19.11.2007 16:06 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.07.2007 23:53
Posts: 114
sepo wrote:
Plexissä on hiekkapuhallus

Onks tää hiekkapuhallin integroitu pleksiin vai miten toteutettu? :lol:[/quote]

hehehehe... siinä on katos hiekkapuhallettu pinta ja reunat =) Käytettävyys on hyvä vaikka onkina aika paksu. Hiiri sai samalla vihreän karvan reunaansa. Samalla kysymys: miksi loisteputki ei pala kokonaan kun siinä on pidennetyt johdot?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19.11.2007 22:05 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 14.05.2005 19:47
Posts: 198
En nyt tarkkaa syytä tiedä, mutta yleensä ne johdot on tarkalleen mitoitettu niille putkille. Eli pidemmissä on vissiin juuri sen verran enemmän resistanssia, että putki ei pala koko matkalta.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19.11.2007 23:17 
Offline
Senior Modder
Senior Modder

Joined: 14.02.2005 17:03
Posts: 252
Location: Finland Lenovo ThinkPad X61s
Nimenomaan jännitehäviö pitkässä johtimessa saa aikaan sen, että jännite laskee liiaksi ja siksi ei pala kokonaan.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 19.11.2007 23:23 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Ehkä auttaisi jos laittaa paksummat johdot :roll:

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 20.11.2007 00:07 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
Jos niitä johtoja ei kovin paljoa ole venytetty nii aika vaikea uskoa jännitehäviöön, jännite silti katodilla useampi sata volttia.. Terävät reunat näyttää kyllä ikäviltä.

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 20.11.2007 07:52 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.07.2007 23:53
Posts: 114
Jipa wrote:
Terävät reunat näyttää kyllä ikäviltä.

Siis tossa hiirimatossa terävät reunat? Vai missä?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 20.11.2007 15:55 
Offline
Regular Modder
Regular Modder
User avatar

Joined: 17.03.2006 00:14
Posts: 187
Location: Pori *** CPU: Intel E8400 RAM: 4 Gigabytes HDD: 596 Gigabytes GFX: 8600 GTS
en usko möskään että tuossa jännite putoaa, eikösse ole melkeinpä päinvastoin. Virta sen sijaan vähenee siinä määrin, ettei valo pelitä kunnolla.

R = U/I
siis resistanssi kasvaa -> jännite kasvaa -> virta vähenee?

vai puhunko ihan läpiä päähäni...

suurempi poikkileikkaus olisi kenties se ratkaisu, kuinka paljon suurempi / per ylimääränen metri, ken tietää.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 20.11.2007 16:28 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 07.04.2006 16:03
Posts: 673
Location: Valkeakoski, Finland CPU: E8400 RAM: 8192Mb HDD: 1020Gb GPU: nV8800GT
Pitkissä vedoissa pitää ottaa huomioon kaapelin ominaisresistanssi (ohm/m).

Vetämällä toinen (vastaava) kaapeli rinnalle saadaan siis normaalisti ominaisresistanssi putoamaan puoleen. Jos käytetään kokonaan toisenlaista ja suuremmalla poikkipinta-alalla olevaa kaapelia, pitää laskea kokonaan uudelleen.

Eikä siellä jännite kasva, kun jännitelähde puskee vakio jännitettä koko ajan. Kaapelin toisessa päässä se jännite on pudonnut, kun tuo kaapelin resistanssi vaikuttaa siihen.

Tuon takia syöttökaapeleiden mitoituksessa on aina merkattu kuinka pitkiä vetoja voidaan ko. kaapelilla vedellä. Ja samaisesta syystä analogia viestissä virtaviesti on luotettavampi kuin jänniteviesti.

_________________
Muistilista:

Modaus: Mittaa kahdesti, leikkaa vain kerran.
Sähkötyöt: Väri väriin ja loput kannen väliin.
Suunnittelu: Hyvä arvaus on puoli suunnitelmaa.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.11.2007 09:30 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.07.2007 23:53
Posts: 114
Eli saanko pidennettyä niitä vai en =) jos niin miten?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.11.2007 17:27 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
sepo wrote:
Eli saanko pidennettyä niitä vai en =) jos niin miten?

Kokeilemallahan se selviää onnistuuko...
Uskoisin että auttaa kun laittaa paksummat johdot tai kahdet/useammat johdot rinnakkain.

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: hiirimattomodi
PostPosted: 13.12.2008 16:01 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 13.12.2008 15:36
Posts: 6
Heippa! Paljon kysymyksiä :)

Siis vilkkuuko toi valo musiikin mukaan? Ja minkälainen se loisteputki on siellä, ajattelin nääs et siel ois vain valoa vaihtava ledi...
Ja minkälainen säädin sulla on koneella, siis joku ohjelma joka määrittää sen valon värin ja vilkkumisnopeuden?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group