Metku.net

MetkuMods
It is currently 25.01.2021 00:38

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: 26.08.2009 00:49 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 25.08.2009 23:38
Posts: 3
Vähän reilu vuosi sitten ostin uuden koneen ja tietenkin ikkunallisen modausmielessä. Pikkuhiljaa pienellä budjetilla koppaa muokkailtu ja ulkonäköä muutettu "hienompaan" suuntaan. Jotain artikkelin tynkää ajattelin väsätä ASM -09 jälkeen kun Metkun modauspisteellä pääsin ensinmäistä kertaa kokeilemaan kaivertamista mikä oli jo näpeissä poltellut pidemmän aikaa. Tosin koteloon tulleen ensinmäisen kuvan kaiversi kaverini, itselläni oli hieman liian epävakaa käsi liiasta energiajuomasta, huonoasta ruuasta ja vähäisistä yöunista :D Mutta muutama kuva ja vähän tekstiä vuoden varrelta tähän päivään..

ImageTuollaisena koteloa mainostettiin muistaakseni valmistajan sivuilta. Suhteellisen yksinkertainen ja siisti, ikkunallinen ja parilla 120*120 kotelotuulettimella joista toisessa siniset ledit.

ImageNäinkin rumalta se lopulta näytti kun sitä ensinmäistä kertaa käynnisteli :/ Kotelo maksoi silloin ostattaessa muistaakseni 89e ja oli kolmanneksi kallein osa koko koneessani prossun ja näyttiksen jälkeen ^^

ImageImageImageImage Image
Ensinmäiset "modaukset" oli kun koteloon hankittiin Partylaneilla olleesta Hypervälineestä pari kylmäkatodiputkea tuomaan valoa :p Yksi 2x10cm sarja punaisilla katodeilla ja 1x30cm vihreä putki. Suhteellisen rumalta näytti joten piti jollain tapaa saada siistimmäksi tuota valohelvettiä.. Ledit maksoivat silloin saman verran kun sivulla nytkin, eli 10,90e + 8,90e
PS. Viimeisessä kuvassa on vain näyttö ja koneen valot päällä, huomaa mikä valaisuteho xD

Image Image
Jostain askartelukaupasta hankin tuubin jotain "fosfori tahnaa" joka loistaa pimeässä kunhan varastoi ensin tarpeeksi valoa. Myyjän vinkin mukaan lisäsin sotkuun muutaman tipan vettä jotta sitä olisi helpompi levittää mutta mutta.. Sotkusta tuli lopulta niin laimeata ja ilmeisestikin myös aivan liian ohut kerros että se olisi pystynyt varastoimaan valoa koneen sisällä olleista katodeista ja pystynyt loistamaan niiden sammuttua. Homma oli ihan toteutuskelpoinen paremmalla tekemisellä mutta tälläkertaa failasi. Ei muuten ollut kovin kiva homma rapsutella kuivunutta kalvoa pois kotelosta.. Silloin oli myös pleksikylki koskematon ja siinä oli tuuletinkin kiinni ennenkuin onnistuin hajottamaan sen kiinnikkeet.. Tahnatuubi hinta oli jotain 4e ja siitä oli lopulta muuta iloa. Tosin vasta Assemblyillä huomasin että se reagoi hienosti UV-valoon jota aion vielä koneessakin hyödyntää.

Image Image Image
Image Image
Ylemmässä kuvassa vasemmalla kotelo on maalattu sisältä ja takaa mustaksi mattamustalla spraylla. Puteli maksoi muistaakseni viitisen euroa. Siinä on johdottaminen ja johtojen piilottaminen menossa, ne eivät kuitenkaan jääneet noin kaaokseen mitä kuvassa on :D Ylärivin 2 muuta kuvaa on vain millaiselta kone näytti valoineen maalauksen jälkeen. Musta sisus hieman imi valoa mutta toisaalta se ei enään loistanut niin silmiin pistävästi kuin tylsällä harmaalla pohjalla.

Alarivillä on viimein vaihdettu ledituuletin kotelon taakse sillä se alkoi lopulta häiritä edessä. Lisäksi näkyy hieman siistityt johdot joita ei kyljen ollessa paikallaan huomaa ala- ja sivureunoista. Viimeisessä kuvassa lämmitelläänkin sitten jääkaapissa jähmettynyttä munavoita näyttiksen lämpimässä ilmavirrassa :D En suosittele tekemään samaa, onneksi en saanut mitään rikki..


Sellaisenaan kotelo menikin pitkään kunnes tuli vähän fyysisempi "modaus" ASM -09 Metku.netin ständillä. Kuten jutun alussa sanoin, itse en ensinmäistä kuvaa siihen kaivertanut mutta jälkimäisen kyllä. Ensikertalaisten tekemiksi minusta ihan ok lopputulos, vähän vain ongelmia saada kameralla oikeasta kulmasta kuva jotta kaiverretut urat erottuisi valon avulla. Paljaalla silmällä sen näkee paremmin. Omatekemä kuvani jäi hieman vaiheeseen kun käsi alkoi krampata sitä tehdessä, tottumattomalle koko kuvan tekeminen kerralla voi olla puuduttavaa :< Viimeistelen sen ehkä vielä joskus kun taidot karttuu, toistaiseksi vasta 1 iso ja 1 pieni kuva siis takana.
Image Image Image

Paljon sain tekstiä pienestä asiasta aikaiseksi, tylsää kun oli. Tätä tehdessä ideana oli vain osoittaa että pienellä vaivalla ja pienellä rahalla koneesta voi saada täysin erinäköisen kun alkuperäinen olemus on. Jos taitoa löytyy niin lopputulos voi olla erittäinkin hieno. Rahaa tähän kului yhteensä suunilleen 30e ellei lasketa että ostin lopulta itse samanlaisen Dremelin kaivertimen mitä metkun modaajilla oli. Sille hintaa tuli K-Raudasta 24,90e mutta taatusti siitä on iloa koko rahan edestä ;) Aikaa taasen ei sinällään olisi mennyt kauaa koko helahoidon tekemiseen jos kaiken olisi tehnyt kerralla mutta pikkuhiljaa tuli tehtyä.. Pääsipä kotelon kylki jopa Metkun viralliseen ASM -09 artikkeliin merkkinä rohkeudesta että joku uskalsi lähteä kylmiltään modaamaan koteloa <3


Top
 Profile  
 
PostPosted: 26.08.2009 09:05 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Hehe, kiva nähdä toi kylkipala valoilla. Kyllähän se oli oikeasti hyvä veto, että uskalsit alkaa kaivertamaan tuota panelia siinä kaikkien nähden. Juuri oikea asenne. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 30.08.2009 20:19 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
Joo propsit tuosta kyljestä. Aika moni siinä kävi kyselemässä että voidaanko kaivertaa koteloon ja paljonko maksaa mikäkin, mutta eipä näkyny muita jotka olis itse raapustellu ikkunaansa kuvan.

Niin ja jaksamista mahdollisille perheenjäsenille, se engraverin pärinä soi vieläkin vähän korvissa ;)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group