Metku.net

MetkuMods
It is currently 30.03.2020 23:25

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: 15.11.2010 23:14 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Image
Image In English
Image Suomeksi

Questions, comments?

Kysymyksiä, kommentteja?

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
PostPosted: 16.11.2010 00:14 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 27.10.2010 12:21
Posts: 3
Jänniä nämä Internetin pelihiiri- ja pelihiirimattoarvostelut. Kaikista muista asiaan liittyvistä tuotteista kuten näytönohjaimista tungetaan arvosteluun taulukot ja tarkat mittaukset jne. Hiirien ja mattojen kohdalla tyydytään toteamaan että "ei voi testaa, mielipide". Niissä hiirissä kuitenkin elektroninen sensori, kuten esim. lämpömittarin tarkkuuden voi selvittää, voisi yrittää myös jollain objektiivisilla testeillä selvittää kuinka tarkasti hiiren sensori toimii. Tämän maton tapauksessa olisi voinut testata sensorin toiminnan tällä matolla ja verrata muihin vastaaviin mattoihin. Olisi myös mielenkiintoista tietää toimivatko hiiret yhtä hyvin printillä tummemmilla osissa mattoa.

Tällä mututuntumalla voisi testata näytönohjaimia; "GXT750 oli hyvä näytönohjain, kaikki testatut pelit näytti ihan kivalta ja pyöri ihan jouheesti."

Esimerkki kunnolla tehdystä hiiritestistä (vaikka meneekin vähän tämän mattotestin aiheen vierestä):
http://www.esreality.com/?a=post&id=1265679


Top
 Profile  
 
PostPosted: 18.11.2010 23:36 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
On ollut mielessä moooonet kerrat tekasta mittarata rottien testaamiseen mutta nyt tullaan siihen, että onko väliä onko hiiren lukunopeus 1.4 vai 1.37 metriä sekunnissa? Testattaisiinko nopeudet esimerkiksi valmistajien vilpin paljastamiseksi vai siksi, että niillä on oikeasti jollekin merkitystä? Testit pitäisi suorittaa vielä useilla eri alustoilla ja pinnoilla, joka saisi ainakin näyttävät graafit mutta olisiko tieto enää relevanttia?

Mutta edelleen, täysin samaa mieltä olen, että ympäripyöreäähän toi hiirien ja mattojen testaus sinällään on. Mutta ehkä lukijan ei kannatakkaan ajatella asiaa turhan tekniseltä näkökantilta tai ainakaan verrata näytönohjaimiin jotka elävät numeroita henkeen ja vereen. Hiiri ja mattojutut kannattaa ottaa sellaisena kuin ne kirjoitetaan - raportteina, että nyt tällainenkin malli on tullut, siinä on tällaisia ominaisuuksia ja softalla voit säätää tätä ja tuota. Vai olenko hakoteillä?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 18.11.2010 23:58 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 17.03.2009 00:00
Posts: 33
Tässä asiassa olen kyllä melkoisen samaa mieltä Japalan kanssa, näytönohjaimet näytönohjaimina ja hiirimatot hiirimattoina näin sanoakseni.

En sitä kiellä, etteivätkö pelaajat, varsinkaan rahallisesti pelaamisesta hyötyvät, eläisi valtaosin näiden numeroiden vallassa. Varustelua halutaan aina parantaa, koska pienikin ero voi olla jo se merkittävä. MUTTA, monilla rahallisesti hyötyvillä pelitiimeillä on jo sponsori ja miltä näyttäisi jos esim Qpadin joukkoe pelaisi Roccatin matoilla, tahi toisinpäin. Siinä mielessä olen kysyjän kanssa samaa mieltä (anteeksi, nimimerkki ei tarttunut päähän :oops:) että näistä voidaan vängätä loputtomiin eri ihmisten kesken ja hyvin pitkälti mielipidepohjalle nämä jutut perustuvatkin.

Mutta entä jos testissä oleva hiiri ei sovi yhtään arvostelijan käteen? Entä jos hiirestä on äärimmäisen vaikea pitää kiinni tarkasti? Pitäisikö kehittää myös mittarata, jossa ihmisellä ei ole osuutta asiaan vaan pelissä on pelkästään hiiri, matto ja testilaite? Entäpä juurikin yllämainitut pinnanvaihtelut? Entä jos matossa on pieni valmistusvirhe joka vaikuttaa jonkin tietyn kohdan tarkkuuteen? Näytönohjaimista on yksinkertaisesti helpompi olla objektiivisia, koska numerot ratkaisevat! Toki pelit näytönohjaimilla näyttävät hyvältä, mutta lähinnä tähän sopisi vertauskuvaksi: "Näytönohjain oli ihan kivan näköinen kiiltävine kuorineen. Pidin myös näyttiksen tuulettimen päällä olevasta teipistä, siinä oli kivoja kuvia."

Mielestäni hiirissä ja hiirimatoissa on vaan liian monta muuttujaa, joita ei voida arvostellessa ottaa huomioon, jotta niistä saisi täysin tarkan kuvan siitä hiiren toiminnasta ja miten se sopii kenenkin käyttöön. Hifistelyn puolelle menevät nuo sekunnin murto-osien erot tarkkuuden kesken. Ainakaan omissa pelailuissani, jota tosin ehdin nykyään hyvin vähän harjoittaa, ei ole vielä ollut mitään merkitystä hiiren tarkkuudella tahi muulla, kunhan hiiri on vain sopinut käteeni hyvin. Tosin pidän muutenkin jokseenkin matalaa DPI:tä ja joudunkin pariin otteeseen liikuttamaan hiirtä hiirimaton "läpi" saadakseni pelihahmon kääntymään 180 astetta. Ehkäpä näillä pienillä eroilla olisi suurempi vaikutus asiaan, jos DPI olisi kokoajan tapissa?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19.11.2010 19:33 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 27.10.2010 12:21
Posts: 3
Tuo näytönohjainvertaus lähti vähän elämään omaa elämäänsä.

Ne hiirten maksimi kiihtyvyydet ja nopeudet ei ehkä olisi se tärkein testattava asia, vaan yhdenmukaisuus. Toimiiko hiiri aina samalla tavalla vai onko jotain eroja testikertojen välillä. Eli saako sama liike aina aikaan saman toiminnon? Eri matoilla testaaminen saattaisi saada aikaan mielenkiintoisia tuloksia. Toimiiko ylipäätänsä 'kaikilla' alustoilla? Tässä kyllä testattaisiin ainakin osittain valmistajien väitteiden paikkansapitävyyttä; olisi hauska tietää onko ne väitteet oikeasti totta vai ei.

Tämä mututuntuma on tietenkin tärkeä ja iso osa näitä arvosteluja, olisi kuitenkin kiinnostavaa jos siinä olisi vierellä jotain vähän objektiivisempaa. Voi ehkä olla että se dokumentoimaton hiirenvatkaustesti on kuitenkin tarpeeksi tarkka testi.

Henkilökohtaisesti tämän aiheen nosti ajankohtaiseksi viallinen Roccat Kone -hiiri. Kuvittelin sensoria aivan täysin paskaksi, mutta myöhemmin koko hiiri kuoli pois, eli voidaan ehkä olettaa että sensori tai joku muu osa oli valmistusvikainen.

Noitten pro-gamerien sponsorisopimuksissa on todennäköisesti hyvin vähän mukana itse tuotteiden ominaisuuksia, taitaa olla lähinnä markkinointia ja palkanmaksua. Voi se sponsoroitava tuote silti olla hyväkin.

Entäs jos arvostelijan käsi on ihan mutantti? Huonot pisteet joka hiirelle? :lol:

"Näytönohjain oli ihan kivan näköinen kiiltävine kuorineen. Pidin myös näyttiksen tuulettimen päällä olevasta teipistä, siinä oli kivoja kuvia."

Itseasiassa, suurimmassa osassa näytönohjainarvosteluja kuvaillaan tai arvostellaan myös ne tarrat. Ja jostain syystä myös se hiton pahvipaketti missä se näytönohjain tulee.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group