Metku.net

MetkuMods
It is currently 10.12.2018 05:29

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: 17.05.2010 11:27 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 12.05.2010 12:55
Posts: 9
Kiitos pojjaat :)

Vois tänään kokeilla tuota jos laittaisin 4 lediä jokaiselle oma 470 ohmin vastus tulikin vain vielä mieleen, että riittääkö tämä 12 volttia neljälle lampulle omalla 470 ohmin vastuksella taitaa just piisata jos ledin arvoissa on kynnysjännite tämä 2.8 - 3.2

Jos 3 volttia olisi ledin virranotto niin menisi justiin 4 kappaletta tuohon 12 volttiin :) Täytyy mittailla ja testailla

Editti:

3.07 volttia sain nyt kun testasin yhdellä ledillä tuolla 470ohmin vastuksella, taitaa olla just oikea lukema :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 17.05.2010 21:15 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 02.11.2006 19:30
Posts: 249
phiitpoi wrote:
tulikin vain vielä mieleen, että riittääkö tämä 12 volttia neljälle lampulle omalla 470 ohmin vastuksella taitaa just piisata jos ledin arvoissa on kynnysjännite tämä 2.8 - 3.2

Jos 3 volttia olisi ledin virranotto niin menisi justiin 4 kappaletta tuohon 12 volttiin :) Täytyy mittailla ja testailla


Jos laitat ledit siten, että jokaisella on oma vastus (eli tuollaisia rimpsuja haluttu määrä: 12V--[vastus]--|Led>|---GND) Voit laittaa niitä "rajattomasti". Rajoituksena ei ole se 12V vaan virta; kuinka monta amppeeria (esimerkiksi 15A). Tietokoneen virtalähdettä käytettäessä ledien virrat ovat erittäin pieniä, kun vertaa virtalähteen max. virtaan, joten aika monta lediä saat kolvailla huoletta.

_________________
Zaketus - spends more time on the forum than bots.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 21.05.2010 14:25 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 12.05.2010 12:55
Posts: 9
Yhdistin omilla vastuksilla (470ohmia) 5 lediä tietokoneeseen 12volttiin

Volttilukemat ledeissä nyt 3.2volttia tämä on varmaan vielä hyvä volttilukema kun tuolla 12 voltin muuntajalla volttilukemat olivat 3.00-3.09v

eli ledit nyt palavat maximi kynnysjännitteellä täytyiskö volttijännitettä laskea, että ledit kestäisivät pidempään vai onko sama kesto 3voltilla ja 3.2voltilla :roll:


Vähän tuntui työläältä juotella 5 lediä omalla vastuksella kun joutu pätkimään johtoa jokaiseen miinus ja plus jalkoihin, oiskohan tähän joku helpompi tyyli.

kiitos


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10.06.2010 22:39 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 10.06.2010 21:44
Posts: 1
Mites tollanen lm317 tai lm388 toimii. Kun en ite oo leikkinyt kuin lm7812/7805 reguilla... Ostin dealextreemistä kaks tollasta teho lediä http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5876 ja nyt tarttisin vakio virtalähteen. Käyttöjännite on 12V akku ja noi tarttis 11V ja 500mA. Joten käykö toi lm317 tähän jos kumallekkin ledille hommaa oman tollasen lm317 piirin. http://img.skitch.com/20100610-m35fg7j6 ... jymqmm.jpg tossa kuva kytkiksestä jonka löysin. Ainoo onelma vaan on se että onko toi nyt sitten vakio jännitelähde, kun noi ledit pitäis pitää kurissa sekä virran että jännitteen osalta :(. Jos toi on oikea kytkis niin kuinka isot ja tehonkestoset vastukse tohon R1 ja R2 paikalle pitäis laittaa? tässä viellä kuva miten aattelin ton ledin siihen kytkeä. http://skitch.com/kaipietila/d8wsn/skit ... 610-222329


Top
 Profile  
 
PostPosted: 12.06.2010 10:07 
Offline
Mini Modder
Mini Modder
User avatar

Joined: 09.09.2008 15:00
Posts: 54
Location: 5m anteenista 1m kolvista 740m tiestä eli KORVESSA .
Siitä http://www.elektroniikkafoorumi.com/phpBB2/viewtopic.php?t=459&start=0

PIKA EDIT!: Noihan pelaa suoraan 12V sopivan etuvastuksen kanssa!
Jos ei halua näprätä ite (kaikkihan haluu?) nii tosta
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.13557


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.06.2010 21:52 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 28.01.2002 10:31
Posts: 941
Location: Tuusula, Finland
Tee siitä LM317 tai vastaavasta vakioVIRTAlähde, kytkentäkaavio ja laskukaavat löytyvät piirin datasheetistä, varmaankin kohdasta constant current source. Ei tarvitse muistaakseni muuta kuin regulaattorin ja yhden sopivasti mitoitetun vastuksen.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 14.06.2010 00:21 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 02.11.2006 19:30
Posts: 249
Lm317:aa käytettäessä inputin tulisi olla muutaman volttin ulostuloa suurempi :/


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 22 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group