Metku.net

MetkuMods
It is currently 20.10.2018 16:36

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next
Author Message
PostPosted: 25.01.2008 00:13 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 15.04.2002 18:52
Posts: 671
Location: Tampere, Finland
Tuli hommattua Verkkokaupasta kolme kappaletta kyseisiä settejä mainion hinnan ansiosta ja pitihän se heti purkaa yksi ja alkaa tutkimaan miten näytön saisi liitettyä tietokoneeseen. Näyttöyksikössä Sharpin valmistama LQ070T3AG02 -paneeli, joka sisältää kaksi RGB-sisääntuloa.

Erinäisistä tietolähteistä sain kasattua sen verran informaatiota, että sain suunniteltua piirilevyn, jossa on VGA-liitin ja paneelin ohuelle lattakaapelille liitin, ettei itse paneeliin tarvitsisi tehdä muutoksia. Pikaisilla testailuilla sain jotakuinkin tunnistettavaa kuvaa näkyviin, mutta virkistystaajuuksien ja ajoituksien säätäminen kuntoon tulee ottamaan vielä oman aikansa, joten tällä hetkellä kuva on vääränkokoinen ja seilaa pitkin näyttöä. Lisää testejä toivon mukaan lähiaikoina, kunhan kasaan paremmin testailuhommaan käyvän testikoneen.

Image
Näyttö toistaiseksi kokonaisena ja liitettynä digiboksiin komposiitilla.

Image
Noin kolmekymmentä ruuvia myöhemmin näyttöyksikkö oli palasina pöydällä.

Image
Näyttöyksikön omat piirilevyt, joista toinen haittaa kovasti erilaista jatkokäyttöä (uutta koteloa jne) ylisuuren kokonsa takia.

Image
Sharp LQ070T3AG02 -paneeli.

Image
Paneelin liitin irroitettuna alkuperäiseltä piirilevyltä.

[Poistin kytkentäkaavion ja piirilevykuvan alla näkyvälle piirilevylle, koska siitä ilmeni muutamia suunnitteluvirheitä, jotka eivät olleet vaarallisia vaan eivät pelanneet kuten olisi pitänyt. Uusi tulossa joskus.]

Image
Adapterin valmis piirilevy. Edullisin kotikonstein valotustekniikalla valmistettu: 11W pöytäloisteputkilamppu valotukseen, kehitysaineena veteen laimennettu kodin putkimies (sisältää natriumhydroksidia [NaOH], eli lipeää) ja syövytys ferrikloridissa.

Image
Image
Adapteri kasattuna.

_________________
» AkiKorhonen.org » AK @ ModGallery / AllTheMods »


Last edited by AK on 08.02.2008 01:18, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 08:23 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Omani ei ole vielä tullut postiin mutta löysin eräältä videotykkiforumilta vinkin koskien tuon ruskean piirilevyn CON4-liittimeen liittyen.

Code:
CON4-pin  =   VGA-pin
--------------------------
1 R = 1
2 G = 2
3 B = 3
4 Y = 13
5 H = 14
6 GND = 5, 6, 7, 8, 10


Piuhojen väreille mitä tuohon liittimeen menee näyttää olevan kaksi variaatiota. (ykkösestä kutoseen)

Sininen, vihreä, keltainen, punainen, valkoinen ja musta.
tai
Valkoinen, sininen, vihreä, keltainen, punainen ja musta.

Toi olisi kyllä kiva jos pelaisi, sillä VGA:n saisi vain kaapelinarun katkaisulla ja juottamisella noihin pinneihin.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 13:52 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 15.04.2002 18:52
Posts: 671
Location: Tampere, Finland
Selvittelin tuon Xbox-liittimen pinnien järjestystä näytön alkuperäiseltä piirilevyltä, jotta sen tilalle voisi mahdollisesti vaihtaa scart-liittimen.

Alla hieman hahmotelmaa pinnijärjestyksestä.

:Edit: Testattu ja toimii.

Code:
PCB     SCART
---     -----
1       2                               Audio Right
2       4, 5, 9, 13, 14, 17, 18, 21     GND
3       4, 5, 9, 13, 14, 17, 18, 21     GND
4       15                              Red
5       11                              Green
6       6                               Audio Left
7       X                               N/A
8       7                               Blue
9       20                              Composite video


Image

_________________
» AkiKorhonen.org » AK @ ModGallery / AllTheMods »


Last edited by AK on 25.01.2008 17:59, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 15:04 
Offline
Regular Modder
Regular Modder
User avatar

Joined: 28.08.2005 14:58
Posts: 192
Itse sain tälläisen aikaan, voipi olla että sinulla toimii paremmin, itse en ole vielä päässyt testaamaan tätä.
Mutta jos jotain, niin tarkista näytön jännitevaatimus, mielestäni se oli 5v eikä 12v...
Image

_________________
Image
<TaMz> loli on alaikäinen kawai otus


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 15:10 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
John_Edward wrote:
Itse sain tälläisen aikaan, voipi olla että sinulla toimii paremmin, itse en ole vielä päässyt testaamaan tätä.


Eikös tuo ole juurikin sama minkä pohjalta AK teki tuon piirilevyn...

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 15:14 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 15.04.2002 18:52
Posts: 671
Location: Tampere, Finland
John_Edward wrote:
Itse sain tälläisen aikaan, voipi olla että sinulla toimii paremmin, itse en ole vielä päässyt testaamaan tätä.
Mutta jos jotain, niin tarkista näytön jännitevaatimus, mielestäni se oli 5v eikä 12v...


12 volttia tarvitsee paneeli. Laitteen sisältä löytyy 5 voltin regulaattori, mutta se on levyiltä löytyviä piirejä varten ja 12 volttia menee suoraan virtakytkimen kautta paneelille.

japala wrote:
Eikös tuo ole juurikin sama minkä pohjalta AK teki tuon piirilevyn...


Melkein, omassa versiossa on otettu huomioon sisääntulovalintojen kytkeminen maahan tai ylös jne, mitä paneelin datalehdestä selvisi. Vaihdoin RGB-signaalin menemään toiseen sisääntuloon, jolloin sisääntulovalinnan sai kytkettyä maahan. Muuten olisi pitänyt vetää ylös, joka olisi tarvinnut +5V (näytön kyljessä oleva valintakytkin vaihtaa paneelin 7-pinniä maan ja +5V välillä, maa=RGB2 ja +5V=RGB1.) Myös taustavalon virrat ja maat on kytkettynä.

_________________
» AkiKorhonen.org » AK @ ModGallery / AllTheMods »


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 18:10 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 15.04.2002 18:52
Posts: 671
Location: Tampere, Finland
Päätin testata tuota scart-kytkentää toiseen näyttöön ja hyvin näyttää pelaavan.

Image
Lisäsin piirilevyyn liittimen, jotta johtoa voi tarvittaessa vaihtaa.

Image
Näyttö kytkettynä digiboksiin scart-johdolla.

_________________
» AkiKorhonen.org » AK @ ModGallery / AllTheMods »


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 18:36 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.07.2007 23:53
Posts: 114
Saisko suoraa linkkiä että mistä noi on ostettu?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 18:58 
Offline
Regular Modder
Regular Modder
User avatar

Joined: 28.08.2005 14:58
Posts: 192
Ei sattuisi noita piirilevyjä myynnissä olemaan :D
Itselläni on kaksi noita näyttöjä, mutta ei välineitä eikä kokemusta omien levyjen syövyttämiseen...
Eli itse joutuisin tunkemaan johdot vaan suoraan toisiinsa ja jesaria päälle :P

_________________
Image
<TaMz> loli on alaikäinen kawai otus


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 19:17 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Ihan mukavan halpoja tosiaan näyttää olevan...
Itsekkin laitoin pari tilaukseen :D

sepo wrote:
Saisko suoraa linkkiä että mistä noi on ostettu?
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=1624


Verkkokaupassa tyypit ihmettelee, kun noita näyttöjä rupes ykskaks menemään moninkertaista vauhtia :lol: (Kun AK laittoi tämän aiheen).

Sillonkin kun Japala modasi näytön hiireen, niin hetkessä meni Jelun varastot tyhjiksi kyseisistä näytöistä. Omaa näyttöä sain silloin odotella monta kk.

_________________
Image


Last edited by Opelrun on 25.01.2008 19:29, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 25.01.2008 19:21 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
Oma veikkaus on että myivät varastot tyhjiksi eikä noita enää hetkeen tule, mutta jos tulee niin pitänee ostaa lisää. Tänään tuli postissa 3, joista yks kaverille. Varsin asiallisen oloisia ja tuo invertteri varsinki pätevän tuntunen.

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.01.2008 01:04 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 15.04.2002 18:52
Posts: 671
Location: Tampere, Finland
Testasin laittaa VGA-piuhan kiinni Xbox-piuhan tilalle ja löysin Powerstripillä jotakuinkin toimivat asetukset, joilla sain kuvaa näytölle tietokoneelta.

Code:
PCB   VGA
---   ---
2     5,6,7,8,10   GND
3     5,6,7,8,10   GND
4     1            Red
5     2            Green
8     3            Blue
9     13           HSYNC or CSYNC


Image
Väliaikainen testikytkentä

Image
Kuvan terävyyttä ilmeisesti syö lomitus, jonka piti olla päällä, jotta sai oikeat ajoitukset. Asetuksena melko suoraan Powerstripistä löytyvä 768x576i -resoluutio, jotain melko pientä hienosäätöä. Laitan hieman myöhemmin kuvankaappauksen ohjelmasta ja asetuksista.

_________________
» AkiKorhonen.org » AK @ ModGallery / AllTheMods »


Last edited by AK on 26.01.2008 04:13, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.01.2008 02:28 
Offline
Regular Modder
Regular Modder
User avatar

Joined: 28.08.2005 14:58
Posts: 192
Terävyyttä saattaisi syödä se, ettei kyseessä näyttäisi olevan näytön natiiviresoluutio, joka on siis 480x234 :P

Mutta postita noita piirilevyjä muutama tännepäin, pwetty pwease <3 ?

_________________
Image
<TaMz> loli on alaikäinen kawai otus


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.01.2008 15:57 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 26.05.2007 10:06
Posts: 128
Location: Texas
Can Anyone give me the very basics of what was done here. I LOVE the detail in the work and how sharp everything looks, but I am not 100% for sure what it was before it was modded<-sp., and then what it IS now that it has been modded<-sp.


Dan


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.01.2008 17:14 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
The point here is to modify a 7" screen ment for an old Xbox to work properly on computer. This means changing the Xbox-connector to VGA-connector and finding the right settings. AK has tried a couple of methods now and it's looking pretty good already.

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 49 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group