Metku.net

MetkuMods
It is currently 22.07.2019 06:47

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: 29.03.2008 19:14 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 29.03.2008 17:23
Posts: 5
Eli olen tekemässä päättötyötä ja opiskelen elektroniikka / tietoliikenne linjalla.

Ajatuksena olisi että ottaisin vanhan näppiksen ja tunkisin sihen 12-14 sinistä lediä jotta joka kolosta tulisi valoa, lopuksi laittaisin sihen 4x20 merkkisen 1-värisen LCD näytön kiinni jotta tämä olisi "halpa G-15".

Eli, mikä olisi paras tapa kytkeä nämä ledit? ja kestäisikö SP2 portti näitä? vai pitäisikö nämä kytkeä poweriin?

Itse olen ajatellut että pistäisin kaikki ledit rinnan ja kytkisin poweriin 5V molexiin jolloin ledit veisivät 227.3mA ja tarvisin 2.2 Ohm vastuksen ylimääräisen 0.5V poistamiseksi. Toimisko tämä näin? vai saisinko tämän suoraan SP2 porttiin kiinni?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29.03.2008 19:33 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Se on PS/2 portti, eikä SP2 :)

Ei taida riittää portin virrat...
http://en.wikipedia.org/wiki/PS/2_connector:n mukaan sieltä tulee vain 100mA.

Molexilta kyllä virrat saa otettua juurikin noin.
Lediesi kynnysjännite 4.5v ?

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29.03.2008 20:38 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
Itse laittaisin näppikseen ylimääräisen DC-virtaliittimen ledille ja näytölle. Sen vois sitte johdottaa koneen poweriin tai ulkoiseen muuntajaan.

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29.03.2008 21:41 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 29.03.2008 17:23
Posts: 5
Opelrun wrote:
Se on PS/2 portti, eikä SP2 :)

Ei taida riittää portin virrat...
http://en.wikipedia.org/wiki/PS/2_connector:n mukaan sieltä tulee vain 100mA.

Molexilta kyllä virrat saa otettua juurikin noin.
Lediesi kynnysjännite 4.5v ?


Katsoin vähän tarkemmin ja 0.5mm sinisellä ledillä olisi 3.4 V kynnysjännite ja nyt kun tarkemmin katsoin ledejä menisi 17kpl, eli 5.6 Ohm vastus niille jos käytän 5v molexia? toimisiko tämä näin vai oliskohan jotain viksumpaa tapaa pistää ne?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29.03.2008 22:28 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 15.07.2005 20:33
Posts: 1314
Location: Tampere, Finland.
Monien ledien rinnan kytkentä yhden vastuksen taakse ei ole kovin suositeltavaa. http://ledcalc.com/ kertoo vastauksen kaikkiin etuvastusongelmiin.

_________________
A mountain of hardware and gazillion 3dmarks.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29.03.2008 22:32 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 07.12.2004 19:45
Posts: 2537
Location: Finland CPU: i5-750 RAM: 4Gt, HDD: 2000 Gt, GFX: RADEON HD 5770, D: 22"+44"
Kyllä toimii. Muistaa vaan, että vastuksen tehonkesto pitää olla 1W. (Perusvastukset yleensä vain 1/4W).

Itse käyttäisin ulkoista muuntajaa. Maksaa n.5€.
Esim: http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?tuote=38111&sivu=38111.htm&ryhmaid=122&SID=202239990221310330349

_________________
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 29.03.2008 22:43 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 29.03.2008 17:23
Posts: 5
Juuh kiitos nopeista vastauksista, pitää katsoa käytänkö molexeja vai DC-liittimiä.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group