Metku.net

MetkuMods
It is currently 21.10.2019 00:53

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Tietokoneen powerista
PostPosted: 03.11.2008 20:07 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 21.02.2007 18:08
Posts: 59
Teen pientä koteloa joten jouduin purkamaan kotelon. Löysin sieltä vihreän johdon joka oli powerin seinässä kiinni. Oletan, että se oli maa johto. Mihin se pitäisi kiinnittää ja mitä vaikutusta sillä on? Entä jos en laita sitä mihinkään kiinni? Mitä isompaan alueeseen kiinni sen parempi?

Entäs onko vaarallista jatkaa powerin plus ja miinus johtoa? Siis niitä mitkä tulevat siitä kiinnikkeestä mihin laitetaan verkkovirta? Huomasin, että johdot olivat valmiiksi aika paksua, eli kuumeneeko tjn...?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 03.11.2008 20:20 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Eli sähköä johtavat pinnat mihin voit kätösesi laittaa koneen ollessa päällä tulisi olla kytkettynä samaan pisteeseen kuin toi keltavihreä maapiuha. Jos ei ole sellaisia metallipintoja niin piuhaa ei oikein voi edes kytkeä mihinkään.

Voi jatkaa noita naruja mutta kaapelin tulisi olla vähintään yhtä paksua kuin sen alkuperäisenkin.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 03.11.2008 20:24 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 21.02.2007 18:08
Posts: 59
Entäs miten saisi kaikki mahdolliset tujaukset pois powerista kun rupeaa sen kanssa säätämään? Monet ovat saaneet koviakin tällejä vaikkei ole ollut edes seinässä kiinni? :o


Top
 Profile  
 
PostPosted: 03.11.2008 21:03 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Siellä sisällä on niitä isoja sylinterejä niin otat jotain tukevaa metallista, vaikka esim. kaapelia ja kytket niiden jalat toisiinsa. Eli konkka kerrallaan vain oikosuljet niiden jalat niin niiden sisältämä varaus purkautuu. Paukaus voi olla melkoinenkin, joten älä säikähdä. Älä missään tapauksessa pidä itse käsin kiinni siitä metallipalasta/kaapelin karvoista kiinni, kun oikosuljet niitä napoja. Nämä jutut on oikeasti vaarallisia ja en voi varoittamatta asiaa jättää... :!:


Top
 Profile  
 
PostPosted: 31.12.2008 06:15 
Offline
Ultra Modder
Ultra Modder
User avatar

Joined: 09.06.2002 14:10
Posts: 2924
Location: Helsinki, Finland
Mainittakoon sellainen seikka, että tietokoneesi on enemmän tai vähemmän laiton viritys jos sen sisältä pääsee ulos sähkömagneettistasäteilyä.

Se keltavihreä johto joka oli virtalähteen rungossa kiinni olisi syytä kiinnittää pelteihin joiden olisi syytä tiiviisti sulkea radiotaajuudet kotelon sisään. Tiiviydellä en nyt tarkoita mitään vedenkestävyyttä vaan sitä, että tietokoneesi piirikorteilta ei saa päätyä kotelon ulkopuolelle mitään radiotaajuisia häiriöitä, eikä sisälle toisaalta ole hyvä sellaista päästää.

Näissä EMC-suojausasioissa virtalähteen kotelointi on melko tärkeä asia. Olet varmasti huomannut, että EU alueella ei saa myydä pleksiin koteloituja virtalähteitä. Tämä johtuu mm. siitä seikasta, että näissä virtalähteissä muun vaarallisuuden lisäksi pääsee liian herkästi häiriöitä sähköverkkoon.

Mikäli nyt päätät jatkaa sitä sähkönsyötön johdotusta enemmän kuin pari senttiä on syytä käyttää suojattua kaapelia. Eli sellaista jossa maadoitus on kytketty johdon ensimmäisen muovikuoren alla metallivaippaan. Kuitenkin maadoitusjohtimen poikkipinta-alan on syytä olla vähintään yhtäsuuri kuin vaihe- ja nollajohtimen.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group