Metku.net

MetkuMods
It is currently 17.10.2019 18:44

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Analoginen HDDmittari
PostPosted: 13.05.2009 11:16 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 12.05.2009 21:12
Posts: 3
Pientä kotelomodia työn alla ja ystävät ja työkaverit on kyselty läpi ja osa internetistä selailtu. Monta eri ajatusta ja ideaa on tullut vastaan, mutta olisi kiva saada yksi järkevältä kuulostava suunnitelma.
Siksi kyselen täältä, koska täältä tuntuu löytyvän oikeaa tietoa. :)

Tarkoituksena olisi laittaa HDD ledin tilalle vanha analoginen volttimittari. Mittarin ei olisi tarkoitus näyttää mitään tiettyä volttimäärää, kunhan heilahtelee kovalevyn latauksen mukana.
Mittarin taustan valaisun ajattelin hoitaa emon power ledillä. Mutta tausta tuleekin tarvitsemaan 2 - 4 lediä jotta sen saa valaistua kunnolla. Ledit valkoisia 3.2v 20mA. Tarkoitus oli laittaa ledit kiinni power ledin pinneihin, mutta nyt kun ledejä tarvii useamman niin uskaltaneeko niitä siihen laittaa? Tarviiko milliamppeereista alkaa huolestumaan? Vai kannattaako pistää kiinni virtalähteeseen?

Sitten itse volttimittari. Kyseessä tosiaan vanha 0-3 volttia näyttävä mittari. Voiko mittarin kytkeä suoraan HDD ledin pinneihin ja säätää potikalla ettei mittari lyö yli vai täytyykö mittarin mitata esim ledille menevät voltit?

Jos jollain piirtyy silmiin visio toteutuksesta kuuntelen hyvin mielelläni. Ja jos nopeasti tulee mieleen väliin laitettavat vastukset ja muut tarvittavat komponentit niin kuuntelen edelleen mielelläni. Lisäksi jos jonkilaisen piirrustuksen saisi helposti, auttaisi asian ymmärtämisessä. Itselläni ei hirveästi kokemusta näistä jutuista, mutta modauksia katsellessa tuli tarve alkaa itsekin jotain väsäämään. Kysyn kuitenkin kokemattomana ensin etten polta koko taloa. :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.05.2009 12:33 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Tuossa alhaalla olisi lontooksi yksi ajatus. Eli volttimittari vain rinnan kiinni kiintolevyn aktiviteettilediin tai sen tilalle kokonaan. Ledeille virran voit ottaa esimerkiksi powerin nelipinnisistä molex-liittimistä. Punaisen piuhan ja jomman kumman mustan välistä saat +5 volttia ja keltainen ja jomman kumman mustan väliltä 12 volttia. Sopivan etuvastuksen voit laskea esimerkiksi http://ledcalc.com -laskurilla.

http://www.scribd.com/doc/3216005/Make- ... rive-meter


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15.05.2009 16:54 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 12.05.2009 21:12
Posts: 3
Mitäs totas,

kokeilin tuota mittaria parin pariston kanssa ja potikkaa kun väänteli niin mittari oli joko nollilla tai täysillä? Kummallinen kytkentä vai vääränlainen potikka? Kolme erilaista potikkaa lojuu nurkissa ja jokaisella sama juttu. Vastuksiksi sain 100 Ohmia kun viiteen volttiin lykkää.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15.05.2009 17:22 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Onko mittari varmasti 0 - 3 volttia? Toi karkea hyppy nollasta täysiin voi johtua potikan suuresta vastusarvosta ja tästä johtuvasta karkeasta säätöalueesta... ehkä. :) Tekeekö emolevyn HDD-aktiviteetetipinnin kanssa samaa?

Yksi ratkaisu voisi olla laittaa emolevyn ja mittarin väliin konkka. Tai vielä parempi, lainaat kytkennän HDD Eyez -modista.
http://metku.net/index.html?path=mods/hdd_eyez/index

Eli tuossa se kovalevyn nopea vilkkuminen lataa kondensaattoria, jonka varaustason tuolla mittarillasi voisi osoittaa. Mittarin liike olisi tasaisempaa ja varmasti se näyttöalue tulisi paremmin käytettyä hyödyksi. Tuon ACT-ledin tilalle vain nakkaat sen mittarisi.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 15.05.2009 17:37 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 12.05.2009 21:12
Posts: 3
Mittaritaulu näyttää nollasta kolmeen. Kahdella patterilla menee tappiin, mutta yhdellä näyttää siinä päälle 1.5. Ei mikään paras mahdollinen mittari, mut käyttötarkoituskin on ihan muuta. Nolliin säätäminenkin oli tuskan takana. :)

En oo vielä HDD-pinneistä kokeillut kun ei oo kotelo siinä kunnossa että sais osat kiinni. Huominen pitäis pyhittää projektille, toivottavasti myös pääsee tekemään sitä. Vois varmuuden vuoksi käydä jossain komponenttiliikkeessä hakemassa vastukset ja konkan ni voi kokeilla miten eri vaihtoehdoilla toimii.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group