Metku.net

MetkuMods
It is currently 22.08.2019 19:22

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: 24.07.2009 23:53 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 18.10.2005 16:32
Posts: 34
Location: Kuopio, Finland
Tää on siis autossa:

Kuka tietää miten saan kaksitoimisen katkaisimen valon toimimaan. Katkaisiassa on siis (+) (k) (-) navat. Toi (k) tais olla joku muu kirjain. En nyt muista. Kun on + ja k kytketty niin nappi toimii oikein, mut valo ei toimi ollenkaan. Kun laittaa + ja - niin valo toimii ja tulee muistakseni 9v siihen jatkuvaa virtaa katkaisimen asennosta riippumatta. Ja kokeilin yhdistellä näitä johtoja miten sattuu. Tuloksena palaneita sulakkeita :oops: . Tuleeko siihen herätevirta ledille vai mikä? Tämä härdelli on kiinni lisätupakan sytyttimessä koelaudan alla, josta kovalevy saa lisävirtaa tarvittaessa...


Top
 Profile  
 
PostPosted: 25.07.2009 00:18 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 02.11.2006 19:30
Posts: 249
Code:
[o               ]
  |      |     |
maa - ulos - 12v


Tuollai on ainakin eräissä kytkimissä pinoutti. Eli merkkivalon puoleisessa päässä on maa, keskellä on ulostulo ja oikeanpuoleiseen käyttöjännite. Kun merkkivalon puoli on alhaalla, on kytkin johtavassa tilassa (ulos-12v yhdistettynä). Tämä kannattaa tietenkin mitata yleismittarilla jos löytyy (ettei vahingossa kytke virtalähdettä oikosulkuun).

Yleismittarilla mittaat vastuksen keskimmäisen ja toisen reunimmaisen jalan väliltä, jos näyttää ääretöntä, vaihda kytkimen asentoa. Jos edelleen näyttää ääretöntä (ja vaikkei näyttäisikään), tee sama juttu keskimmäisen ja toisen reunimmaisen jalan välillä.

Jos saat mittarin näyttämään (lähes) nollaa ohmia vain toisen reunimmaisen jalan ja keskimmäisen jalan välllä, kytke kyseiseen reunimmaiseen jalkaan jännite. Kytke se vapaa reunimmainen jalka maahan. Syttyykö valo? Jos ei syty, vaihda kytkimen asentoa ja katso taas. Jos et vieläkään koe valaistumista, ota virrat äkkiä pois (just in case, jos kytkin oikosulkee virtalähteen).

Sekavaa tekstiä, mutta toivottavasti selkis.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group