Metku.net

MetkuMods
It is currently 14.12.2017 11:10

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: 11.07.2011 19:15 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 18.11.2005 16:52
Posts: 64
Location: Kangasala
Löytyy tuollanen 4.8-24V säädettävä hakkuri. Sitten on myös toinen 5W/12V hakkuri, josta regulla otetaan pihalle 5V. Tämä 5V toimii logiikkajännitteenä atmelille. Atmelille otetaan siis virta pienestä hakkurista ja myös samalla vertailujännite AD-muunnosta varten. Isosta hakkurista sitten sopivien vastusten avulla lykätään jännite atmelille muunnettavaksi. Se mikä tässä nyt mietityttää on se, että atmelin maa on pienessä virtalähteessä ja haisteltava jännite isosta, jonka maa on isossa virtalähteessä. Eli erilliset maat. Meneeköhän ny jotain pieleen. Ymmärsiköhän kukaan mitä tarkotin?

_________________
www.modificars.fi FK, Bilstein, Eibach, Koni, KW, Martelius, Dbilas, Lumma-tuning.....


Top
 Profile  
 
PostPosted: 11.07.2011 20:25 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Voisi kuvitella, että maat voi nakata piuhalla kiinni toisiinsa niin ovat potentiaalin kannalta molemmat lähdöt samalla viivalla. Sitten vain kytkennästä tähän pisteeseen kaikki maat ja "pitäisi" pelata.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
PostPosted: 12.07.2011 17:42 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 18.11.2005 16:52
Posts: 64
Location: Kangasala
Tutkimuksieni mukaan sana pitäisi tarkoittaa n. 80%:n todennäköisyyttä. Mutta jos se laitetaan lainausmerkkeihin, niin kuinka prosenttiluvulle käy? :P

_________________
www.modificars.fi FK, Bilstein, Eibach, Koni, KW, Martelius, Dbilas, Lumma-tuning.....


Top
 Profile  
 
PostPosted: 12.07.2011 18:14 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Hehe... joo, noh, tuo oli sellainen vastuuvapautus. :) Ajatuksen tasolla on siis huomaa tuossa mitään ongelmaa sillä näin toimitaan yleensäkin jos on eri virtalähteitä (laittaan samaan potentiaaliin) syöttämässä samaan kytkentään mutta, kun en tiedä tarkemmin powerisi sielunelämää niin varmaksi en uskalla mennä sanomaan.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.07.2011 09:49 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 18.11.2005 16:52
Posts: 64
Location: Kangasala
Pystytkö tarkemmin sanomaan mikä powerin sielunelämässä voisi kaataa koko systeemin? Miksi jotkut kaksi poweria ei voi olla samassa maassa ja miksi jotkut voisivat olla?

_________________
www.modificars.fi FK, Bilstein, Eibach, Koni, KW, Martelius, Dbilas, Lumma-tuning.....


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.07.2011 10:31 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Nyt mennään sellaiselle alueelle, että en osaa enää vastata. Tiedän, että esimerkiksi PC:n powereita voi kytkeä rinnakkain yhdistämällä näiden maa-narut toisiinsa. Toimii jotenkin myös ilman tätä mutta jos nämä powerit antaa virtaa eri laitteille, jotka ovat sitten yhteydessä esimerkiksi sarjanarulla jne. niin datayhteys ei välttämättä pelaa potentiaalieron takia. Eli eli, en osaa sanoa missä tilanteessa tai millainen powerin rakenteen pitää olla, että tästä tulisi ongemia, joten itse lähtisin ihan kokeilulinjalta. Powerit kiinni ja yleismittaria käteen... PC-powereiden tapauksessa ne ei käynnisty jos on jotain häikkää mutta tiedä sitten sinun tapauksessasi. Pahoittelen, että vastaukset eivät ole tämän kummempia nyt. :(

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.07.2011 11:32 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 18.11.2005 16:52
Posts: 64
Location: Kangasala
Mä sain yheltä hepulta vinkin "Maadoitusongelmiin tms on yleensä yksi helppo ratkaisu, kaikki mittaukset differentiaalisiksi". Mä koitin googlettaa asiasta lisää, mutta ei asia ihan auennu. Eli siis tolla atmelilla tehdään mittaus ison hakkurin ulostulojännitteestä ja se lukema heitetään led-segmenttinäytölle. Mutta miten teen sen mittauksen differentiaaliseksi? Rautalankaa kiitos.

_________________
www.modificars.fi FK, Bilstein, Eibach, Koni, KW, Martelius, Dbilas, Lumma-tuning.....


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.07.2011 13:00 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Siis jos mittaat sillä Hall-anturilla niin silloinhan noi kaksi poweria/kytkentää ovat irrallisia toisistaan sähköisesti. Tällöin ei pitäisi mitään maitakaan nakella kiinni toisiinsa.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.07.2011 13:20 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 18.11.2005 16:52
Posts: 64
Location: Kangasala
Emmä hallilla mittaa jännitettä vaan powerin outissa on kaksi vastusta sarjassa, joka menee maahan. Noiden vastuksien välistä jännite atmelille. Vastuksien arvoilla pelataan mitattava jännite niin ettei se täysillä 24 voltilla pääse ylittään vertailujännitettä, joka on siis 5V.

J4_4.8-24V on riviliitin, johon tökätään isosta powerista signaali.
1000W_ground on maa, joka menee ison powerin maahan.
5V_maa on taas sen pikkupowerin maa.

Tossa kuva siis systeemistä

Vai täytysköhän siirtyä myös volttimittauksessa halliin, niin sitten ei tarttis vedellä maita yhteen vaan kummallakin powerilla on omat maansa.

_________________
www.modificars.fi FK, Bilstein, Eibach, Koni, KW, Martelius, Dbilas, Lumma-tuning.....


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.07.2011 13:44 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Kyllä minä noi maat laittaisin samaan koska tuo atmeli ei varmaan osaa mitata jännitettä oikein jos maapotentiaali ei ole piirissa sama kuin mitattavassa kytkennässä...

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
PostPosted: 13.07.2011 14:17 
Offline
Veteran Modder
Veteran Modder
User avatar

Joined: 15.04.2002 18:52
Posts: 671
Location: Tampere, Finland
Kuten edellä jo mainittu, niin molempien powereiden maat yhteen, niin maapotentiaali on sama ja kontrolleri saa mitattua jännitteen oikein. Vastusjaon arvot kannattaa myös laskea niin, että ulos tulee 5V vasta jollakin 30V jännitteellä (eikä mitoittaa sitä tasan säädettävän maksimijännitteelle), niin saa vähän turvarajaa.

_________________
» AkiKorhonen.org » AK @ ModGallery / AllTheMods »


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group