Metku.net

MetkuMods
It is currently 20.01.2022 11:33

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Zyxel "modaus"
PostPosted: 19.04.2010 12:33 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 25.08.2007 19:54
Posts: 24
Elikkä olis tarkotuksena vaihtaa Zyxelin adsl-purkin ja malli on Zyxel P-660HW-D1 (kuva ei itse ottamani, mutta sama vehje itselläni kuitenkin on) nuo vihreät valot sinisiin. Mittailin että ledeille menee n. 3.15 volttia ja yhdelle menee n. 2V.

EDIT: Testailuja tässä nyt tein kun oli aikaa niin pienellä kikkailulla saa kaikille ledeille oikean virran, päädyin ostamaan 3mm ledit Bebekistä joissa myös alempi kynnysjännite verrattuina Nadenexin SMD ledeihin.. Ledit tosin vielä käydä ostamassa Bebekistä ja toivottavasti jo viikonloppuna olisi aikaa ruveta kolvailemaan niitä paikalleen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Zyxel "modaus"
PostPosted: 15.08.2010 20:22 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 25.08.2007 19:54
Posts: 24
Nyt (jo) on projekti valmis :D muutama kuukausi siinä kesti että sai aloitetuksi...

Homman aloitin ottamalla vanhat pintaliitosledit irti ja sitten uudet 3mm ledit kolvailin tilalle. Nuo ledit kolvailin siis muutaman sentin (n. 5-6cm) pituisten johtojen päähän että Zyxelin kotelon kiinni laittaminen ja aukaiseminen onnistuu koska aijoin liiimata ledit kiinni, liimaamisesta lisää myöhemmin. Kuva jossa jo parit ledit kolvattuna kiinni ja lopputulos kun kaikki ledit paikoillaan: kuva. Loppui tuo vihreä johto niin sen takia on tuota punaistakin seassa.. Ja jotta ledien valo saataisiin oikeaan paikkaan ja ledit myös pysymään paikallaan päädyin tekemään reikiä noihin muovisiin "tappeihin" jotka menivät aivan pintaliitosledeihin kiinni, jotta asia tulisi selvemmäksi niin tässä kuva. Ja sitten vielä kuva jossa muutama ledi liimattuna paikalleen. Kun kaikki sain liimattua niin olihan sitä pakko jo kokeilla, kuva ja kuva2 joista näkee kuinka ledit loistavat. Seuraavaksi rukoilin ja toivoin että heikot juotokset kestävät kun aloin laittamaan zyxelin kantta kiinni, mutta sitten huomasin että johdot ahdistivat niin paljon ettei kantta saanut kiinni. Ongelma sai ratkaistua niin että taivutti ledien jalkoja, näin sain myös yhden ledin jalan ihan juuresta poikki joten uutta lediä tilalle.. Kun kaiken sai vihdoin tehtyä, kotelo kiinni ja poksi päälle, kuva, kuva2 joista näkee kuinka siniset ledit loistavat :p tosin tuossa kuvassa ledit näyttävät paljon kirkkaammilta kuin oikeasti ovat.

Loppuen lopuksi homma ei ole kauhean vaikea, paitsi mitänyt itselleni vähän vaikeuksia tuotti saada johdot kolvattua pintaliitosledien paikkoihin kiinni. Yleismittarilla mittailin minkälaisia jännitteitä saa mistäkin. Pahoittelen kuvien huonoa laatua, niin huono kamerakännykkä sattui olemaan...

Osaako kukaan sanoa millä saisi nostettua jännitettä? Tarvisi nostaa n. 0.1-0.15V


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group