Metku.net

MetkuMods
It is currently 19.10.2018 08:42

All times are UTC + 2 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: Lights for models
PostPosted: 04.03.2003 22:43 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.09.2002 22:16
Posts: 235
Location: Ilomantsi, Finland
Background of this...I just threw this kind of idea to one friend of mine who's hobby is RC planes & helis. 8)

He thought that he doesn't have small enough project to modify with...
So I said "hey why don't you make lights like in real planes" :wink:

And as bad luck of mine he said "OK, show me how to do it, because it really sounds great idea"(can't make it) :oops:

And now in real "business"...
I need circuit that makes lighting for helicopter

well..this is what I need: *blink*;*blink*;1second pause;*blink*;*blink*1second pause...and so on
money is not big problem.


Ja sama suomeks niin hyvin ku vaa voin

Taustaa...Heitin läppää tänään kaverilleni joka on aika kova harrastelemaan noitten lennokkien ja helikoptereitten kanssa...

Se kaveri vähä tykkäs, et sen kopterissa ei oo sillee mitää hienouksia
no menin sitte heittämään siihen läppää : "tee siihen semmoset vilkkuvat valot niinku oikeissaki koneissa on" 8)

Siihen se sitte sano: "juu, tee mulle semmoset, koska toi oikeesti vaikuttaa hienolta" (enkä ihan osaa lonkalta tommosta kyktkistä tehä) :oops:

Elikkä...asiaan...
Tartteis kytkiksen milllä sais aikaan: 2nopeeta välähdystä;1sekuntti taukoa;2nopeeta välähystä;1sekuntti taukoo; ja näin edelleen jatkuvaa....
Rahasta ei oo isoo ongelmaa...pitää vaa saada hienon näkönen.. :P

So, if you can help to solve my problem, I would appreciate it very much :)

Jos pystytte auttamaan minua ongelman ratkasussa, niin annan sille suuresti arvoa ja kunnioitusta. :wink:

_________________
Life is a Bitch...Get used to it


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 05.03.2003 00:00 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
Eli vilkkuvalo ykkösen kytkentä esille ja sitä hiukan modaamaan. Siinähän on kymmenen eri askelta (10 lediä) jotka syttyvät vuoron perään mutta jättämällä esimerkiksi ledejä pois ja yhdistämällä näitä lähtöjä yhteen lediin saadaan se loistamaan pidempään. Jättämällä lähtöjä kytkemättä mihinkään niin saadaan taas taukoa. Pitää vain muistaa, että jos kytkee noita useampia lähtöjä samaan lediin niin lähtöihin pitää laittaa diodit jotta yhden lähdön ollessa aktiivinen ne muut eivät sitten ime sitä virtaa itseensä vaan se menee sinne ledille. Toivottavasti huomaat mitä ajan takaa. :)

Tuossa esimerkki liikennevaloja ajettaessa. Vihreään lediin menee neljä linjaa joten se on pisimpään päällä jne.
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 05.03.2003 10:22 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.09.2002 22:16
Posts: 235
Location: Ilomantsi, Finland
juu, ite jotain tommosta tossa yömyöhällä kyhäilinki...tietenki siinä pitää olla diodit "suojaamassa" muita portteja

jostain päin tätä foorumii löysin semmosen url, jossa oli sen 555:n aikoja...47µF konkka ja 3,3kOhm vastus anto yhessä ~0.18sekunttia per pinni...vähä liikaa, mutta jos vaihtas ton vastuksen pykälää pienempään, ni ehkä tästä vois tulla hieno ja toimiva :P

onnistuskohan tossa muuten semmonen, että tekis pikkusen generaattorin moottoriin :lol:

no näkee sitte...mitä tulee..."kokeilaan tätä" sano mummo ku rotan myrkkyy mausteeks osti :D

:idea: Japala vois laittaa metkuun semmosen osion, missä ois kaikkia kytkiksii, ni sieltä sitte vois ettiä itelleen sopivia, jos vaikka sattuu tomimaan omassa modaamisissa :idea:

_________________
Life is a Bitch...Get used to it


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 05.03.2003 10:57 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.09.2002 22:16
Posts: 235
Location: Ilomantsi, Finland
Image

tommosella vois testailla...
R1 = 2,7kOhm
R2 = 56Ohm
C1 = 47µF

P.S. toi 4017:n pinnien 3 ja 4 käyttö tekee siihen sen hetken viiveen, eli se ei loista vaan se välähtää kaks kertaa koska sehän meni 3,2,4....se niitten sytyttelyjärjestys :P

tommosta kivaa limputinta vois soveltaa muissaki kohteissa :)

_________________
Life is a Bitch...Get used to it


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 06.03.2003 21:15 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.09.2002 22:16
Posts: 235
Location: Ilomantsi, Finland
Noniin...systeemi toimii ja sekä minä että kaveri ollaan tyytyväisii :P

Toi näyttää niin kivalta, että pitää kai tehä pari lisää :D
Mut japala vois kyll laittaa jonkun palikan metkuun, jossa ois kaikkii tämmösii kytktkiksiä 8)

_________________
Life is a Bitch...Get used to it


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 07.03.2003 08:54 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 28.01.2002 10:31
Posts: 941
Location: Tuusula, Finland
Urza wrote:
Mut japala vois kyll laittaa jonkun palikan metkuun, jossa ois kaikkii tämmösii kytktkiksiä 8)

Ei tosiaan mikään hullumpi idea, nykyään kun tuntuu tämä duunipaikan yhteys hieman tökkivän, niin ei tarttis kiertää GOOGLElla puolta maailmaa jonkun yksinkertaisen skeman perässä...

_________________
StiNgeR Web - http://koti.mbnet.fi/~stinger/
OpenStreetMap - http://www.openstreetmap.org/

hyrava@IrcNet


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 08.03.2003 15:47 
Offline
Regular Modder
Regular Modder

Joined: 25.09.2002 22:16
Posts: 235
Location: Ilomantsi, Finland
onkos olemassa semmosta piiriä jossa toi vilkkuttelevien jalkojen määrä ois vaikka tupla...tai muuten vaan enemmän

_________________
Life is a Bitch...Get used to it


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.06.2003 12:55 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 01.04.2003 21:48
Posts: 42
Location: Greece
Is it possible somebody to translate the part that says about the *blink*;*blink*;1second pause; circuit? I was looking for that one!
Thanx :D

_________________
Hiroshima 45, Tchernobyl 86, ... Windows 95!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.06.2003 14:24 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
On that second post to this thread I show a circuit that controls the traffic lights. The idea is that many ouputpins are connect together via those diodes and then to the led. This way the led will be lit as long as some of those ouputpins are active. For that blink blink and pause you would connect for example two pins together to one led, two free, connect next two together to a led and rest of the pins again free. Then use a smaller capasitor to make the animation faster. This should give the wanted result.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.06.2003 20:29 
Offline
Mini Modder
Mini Modder

Joined: 01.04.2003 21:48
Posts: 42
Location: Greece
You mean like that?
Image

Ok, i'll try it, and i'll post results.
Thanx!


(ps. alterations of the main circuit are in red)

_________________
Hiroshima 45, Tchernobyl 86, ... Windows 95!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 26.06.2003 21:28 
Offline
Site Admin
Site Admin
User avatar

Joined: 24.01.2002 10:09
Posts: 4683
Location: Finland
That is what I was after for.

_________________
Metku | AlltheMods | LedCalc | Teknolelu | AndroidCoding
Main Computer: Intel i5, MSI H55M-ED55, 12 Gigabytes of DDR3, 3 Terabytes of HDD, GTX295 and Benq 27"


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: 21.07.2003 01:42 
Why the Diodes before LED's?

Me still trying to get clear on electronics :)


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group