Metku.net

MetkuMods
It is currently 20.01.2022 10:53

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: 23.09.2012 09:56 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 26.07.2006 05:50
Posts: 10
Location: Turku, Finland
Elikkäs meillä on autotalli parin kaverin kanssa yhteisessä käytössä ja ongelmana on että siihen on vain yksi avain ja yksi kaukosäädin. Se fyysinen avain toimii sellasella vamma mekanismilla että en rupee edes selittämään ja se toimii silloin tällöin niin oven nostin moottorin käyttö olis ainoa vaihtoehto.

Noita kaukosäätimiä siihen ei saa lisää eikä kopioitu (tai kylläkait sen sais kopioitu) mutta tallin sisäpuolelta oven saa auki napista joka oikosulkee pari nastaa tallin oven nostin moottorissa. Näiden kahden pinnin välissä on sellainen about 15 volttia DC ja mitä nyt koitin vähän mittailla niin vaikuttaisi siltä että hyvin pieni virta tulee näiden yhdistyessä ja ovi aukeaa.

Mietiskelin että jos saan jostaan vanhan kännykän ja sen vibra moottorista tms. ottaisi signaalin ja pikku kytkennällä saisi oven aukeamaan soittamalla tähän puhelimeen.
Puhelinta ei kaiketi saa ignooraamaan mahdolliset muut puhelut yms. koska tallinovi ei tietenkään saa aueta omia aikojaan. Entä jos puhelimen saa vastaamaan vaikka auto asnwer toiminnolla tai juurikin vibrasta joku kytkentä painamaan puhelimen vihreää luuria ja sitten lähettämällä puhelimeen vaikka DTMF koodin. Sitten tarvittaisi jo tietty piiri joka noita dtmf koodeja ymmärtää ja tulee vähän lisää näperrystä. Toisaalta sitten sen saisi jo tekemään paljon muutakin, eri koodilla saisi eri toimintoja esim. valot päälle yms.

Elfasta DTMF decoderi piiri ei välttämättä mikään halpakaan mutta ei nyt niin kalliskaan, 35 euroa ja sit toi kide siihen päälle mitä lie maksaakaan.

Mutta siis pääasia olisi että oven saisi ulkoa muutkin auki ja ottaisin mielelläni kaikenlaisia ideoita vastaan. Ei sen niin ihmeellinen tarvis olla vaan oikeastaan mahdollisimman yksinkertaisesti koska asialla on vähän kiire. Tuottaa hankaluuksia kun vain yksi toimiva avain. Mietin jo että vedän vaikka jotkut piuhat johonkin jemmaan ja sielt käy avaamassa mutta se ei kanssa oikein nyt tunnu hyvältä idealta ja sieltä on hankala saada johdot ulos kanssa. Sähköt siellä on päällä 24/7. Olis vaan paljon kivampi tehdä jotain itsekkin eikä ostaa class ohlonista jotaan ready to go kaukosäädin härveliä tms.

Kiitos,


Top
 Profile  
 
PostPosted: 29.09.2012 20:57 
Offline
Super Modder
Super Modder

Joined: 28.01.2002 10:31
Posts: 941
Location: Tuusula, Finland
Itse avauspuoleen voisi laittaa transistorin ja sen perään releen joka kytkee nuo johdot yhteen että ovi aukeaa. Ja jos haluaa erottaa ohjauspiirin ja avauspiirin niin vielä optoerotin väliin erottamaan piirit toisistaan galvaanisesti.

Tuon ohjauspuolen voisi tosiaan toteuttaa sopivalla kännykällä. Joku sellainen kännykkä olisi aika näppärä jossa saa eri soittajille eri profiilit eli laittaa kaikki mut soittajat soimaan tavallisesti tai äänettömällä ja vain oven avaamiseen oikeutetut numerot käyttäisivät vibraa. Silloin vibran kytkennästä olisi helppo ottaa ohjaus tuolle avauspuolen transistorille. Sopivan kännykän löytäminen saattaa teettää työtä että löytää sellaisen jossa saa vibran valittua vain osalle soittajista, ainakin monessa vanhemmassa kännykässä tuo vibra enabloitiin globaalisti eli joko vibra toimi kaikilla soittajilla tai ei kenelläkään.

Toinen vaihtoehto on sellainen kännykkä jossa dataliittimestä löytyy suoraan sarjaportti (esim Nokia 6110/6150) jolloin mikrokontrollerilla voisi keskustella puhelimen kanssa AT-komentojen kanssa. Tuolloin tuohon voisi rakentaa vaikkapa logiikan jolla voisi rajata avaamista esim kellonajan perusteella tai oven saisi avattua esim tekstiviestillä. Itselläni oli aikanaan Nokia 6150 ja rakentelin sellaisen systeemin että aina kun laitoin puhelimen datakaapelin niin tietokone automaattisesti haki GSM-verkosta kellonajan ja sääti tietokoneen kellon aikaan, kyseisen koneen kello kun vaelteli melkoisesti eikä minulla silloin vielä ollut mahdollista käyttää NTP-palvelua.

_________________
StiNgeR Web - http://koti.mbnet.fi/~stinger/
OpenStreetMap - http://www.openstreetmap.org/

hyrava@IrcNet


Top
 Profile  
 
PostPosted: 30.09.2012 16:50 
Offline
Senior Modder
Senior Modder
User avatar

Joined: 10.09.2004 12:08
Posts: 290
Location: Finland
Miten olis tommonen nexan lampun kaukosäätö kalikka. Clas ohlssonista saa hankittua ja siihen saa lisä kaukosäätimiä.

_________________
-=Infernocs=-
2500K @ 3.7Ghz
8Gb 1600Mhz HyperX
POWERCOLOR HD 6950@6970
60Gb Corsair force 3 SSD


Top
 Profile  
 
PostPosted: 30.09.2012 22:21 
Offline
Junior Modder
Junior Modder

Joined: 26.07.2006 05:50
Posts: 10
Location: Turku, Finland
infernocs wrote:
Miten olis tommonen nexan lampun kaukosäätö kalikka. Clas ohlssonista saa hankittua ja siihen saa lisä kaukosäätimiä.


Juu tällä mennää kaiketi ensialkuun, mutta vain siksi aikaa että juurikin esim. vanhalla nokialaisella (jossa tämä pop-portti) vääntyy piirikortti jolla vedellään releitä (ja kenties vielä opto erotettuna) saadaan valmiiksi ja testattua senverran ettei ole huolta oven aukeamisesta missään tilanteessa omia-aikojaan.

Se että onko puhelimella ohjattu rele härveli mitenkään parempi en menisi sanomaan, mutta rakentelu kiinnostaa ja vanhaa muistia tarvitsisi kyllä virkistää, kun kerran intoa ja välineetkin löytyy.

Toivottavasti tämä ei jää täysin haaveilu asteelle ja tähän kyllä päivitän kytkentää kunhan saan vain aikaiseksi. Nyt tosin niin monta muuta projektia edessä että seuraavaan postaukseen saattaapi vierähtää jokunen tovi.

Kiitos vastauksista ja näkemisiin :wink:


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group