MetkuMods

Campus Party 2007

11. kerran Espanjan Valenciassa
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 08.08.2007
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

On olemassa LAN-pelitapahtumia ja sitten on LAN-Tapahtumia! Tämä juttu valaisee, mitä Metku.netin porukka koki kuumassa Valenciassa 11. Campus Partyilla. Emme varmasti kerenneet dokumentoimaan kaikkea ympärillä tapahtuvaa, mutta toivottavasti pääset edes vähän hajulle, mitä Euroopan suurimmalla LAN-tapahtumalla sattuu ja tapahtuu.

Juttu sisältää valitettavan paljon valokuvia, mutta tällä kertaa se sallittanee. Jokaisen kuvan yhteydessä on kuvateksti, joka pyrkii kertomaan tarkemmin mitä kussakin otoksessa tapahtuu.

11 Campus Party

En ole kovin tietoinen Campus Partyn historiasta, mutta nimestä voimme päätellä, että tapahtuma järjestettiin Valenciassa nyt 11. kerran. Tämä vuonna kävijöitä oli hiukan yli 8100 23.-29. heinäkuuta välisenä aikana. Antaakseni jotain perspektiiviä tapahtuman koosta, meillä täällä Suomessa on Assembly-tapahtuma. Viikko Campus Partyn jälkeen järjestetty 16. Assembly keräsi nyt noin 5000 kävijää.

Vaikka Campus Partynkin pääpaino tuntui olevan verkkopelaaminen, on se jaettu toiminnallisesti useampaan osioon. Tänä vuonna mukana oli esimerkiksi astronomiaa, CampusBot roboteille, CampusCrea video- ja musiikkituotannolle, modaus, simulaatiot jne. Koska nähtävää on erittäin paljon, voi kokonaisuuden hukata helposti, mutta toisaalta tämä jaksaa pitää mielenkiinnon yllä koko viikon mittaisen tapahtuman ajan. Et vain voi tylsistyä!

Toinen asia, joka erottaa tapatuman monista kaltaisistaan on k-18 -ikäraja. Nuoremmat kävijät voivat tulla kyllä alueelle, mutta vain huoltajan mukana. Ikäraja teki tapahtuman mielenkiintoiseksi, sillä "aikuiset" pöljäilivät kuin lapsena konsanaan. Uskon myös korkeamman keski-iän tehneen modausesityksistämme huomattavasti menestykkäämpiä, sillä ihmiset olivat aidosti kiinnostuneita näkemästään ja halusivat oppia kokemastaan.

"Tiimi"

Sain talvella -06 - -07 kutsun tulla pitämään pari livemodausesitystä Campus Partyjen modialueella. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kuulin koko tapahtumasta. Vaikka Campus Party Valencia on Euroopan suurin tapahtuma lajissaan, on se silti pääasiallisesti espanjalaisten kotikenttää ja varsin vähän tunnettu muualla maailmassa. Katsottuani kuvia edellisvuoden tapahtumasta olin myyty! Matka maahan, jossa en ollut käynyt ja vielä mahdollisuus edistää modausta tavalla, jota en ollut vielä kokeillut: Livenä!

Koska tapahtumassa on sen verran paljon vieraita, tiesin etten pystyisi itse esittämään yksin kaikkia tekniikoita, joita halusin tuota esille. Tämän vuoksi keräsin tiimin Metku.netin modaajista mukaan reissuun.

Antti Hakala - Modaaja Tampereelta, jonka käsialaa ovat muun muassa modit LogiWood, Embryo Zero ja TransTFT.

Jouni Vasama - Oikean käden mieheni arvosteluja tehtäessä. Tämä rovaniemeläinen on myös modannut paljon ja toivottavasti näemme hänen kättensä töitä myös Metku.netissä tulevaisuudessa.

Olli Vanhoja - "Sähkömies" Helsingistä. Erittäin kiinnostunut radioputkista ja kaikesta muustakin retrosta.

Vaimoni Christina kaapattiin myös mukaan, sillä tarvitsimme jonkun hoitamaan käytännön järjestelyjä. Alkuperäinen ajatus oli antaa hänelle ansaitsemansa tauko ja vähän takaisinmaksua vuosista, joita hän on joutunut modailuani kestämään. Loppujaan en ole aivan varma menikö tämä ihan suunnitelmien mukaan, mutta hän vaikutti iloiselta... ja erittäin väsyneeltä.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy