MetkuMods

Tee-se-itse multikopteri - osa 1.

Kuinka rakennat itsellesi multikopterin!

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 07.04.2013


In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Pohjoinen pallonpuolisko alkaa hiljalleen nauttimaan keväästä ja tämä onkin mitä parhainta aikaa lähteä rakentamaan radio-ohjattavaa kopteria. Parina viime vuonna multikopterit ovat nousseet suureen suosioon kohtuullisten kustannuksien ja suhteellisen helpon lennätettävyyden johdosta. Mikäpä sen hienompaa kuin nostaa videokamera taivaalle ja nähdä naapurusto aivan uudesta näkökulmasta.

Otetaan aluksi pari esittelyvideota kasvattamaan ruokahalua. Ensimmäinen otos on omaa tuotantoa ja lento mahtaa olla tyyliin viides kerta mitä olen koskaan lentolaitetta etänä operoinut. Tämä antanee hyvän kuvan kuinka nopeaa näillä on oppia lentämään jos halua löytyy. Toisena pätkänä on sitten hiukan vaihdikkaampaa vientiä huomattavasti ammattitaitoisemmalta kuskilta.
Video by steli1992
 

Osa 1.

 

Tee-se-itse multikopteri - osa 1. - Kuinka rakennat itsellesi multikopterin!
 

Tämän artikkelin on tarkoitus toimia ensimmäisenä osana juttusarjalle, joka käsittelee multikopterin hankintaa. Markkinoilla on valmiiksi kasattuja ratkaisuja heille, jotka haluavat päästä kaikista helpoimmalla mutta Metku.netin henkeen me rakennamme toki oman. Toivottavasti vielä parikin erilaista. Tämä osa 1. pitää sisällään aiheeseen liittyvää termistöä ja tietoutta mitä ensimmäistä kopteria rakentavan olisi hyvä osata. Osat eivät ole mielettömän kalliita tilata mutta hyvällä valmistautumisella säästää kuitenkin niin rahaa kuin aikaakin.

Artikkelin tuote-esimerkit pohjautuvat voimakkaasti Hobbykingin verkkokaupan valikoimiin. Tämä on kokemukseni mukaan paras paikka mistä löytyy “kaikki” tarvittava. Myöhemmässä vaiheessa, kun tuotteita osaa vertailla tarkemmin voi hankintoja tehdä hajautetusti vaikka Ebayn ja muiden verkkopalveluiden kautta mutta HK on yleisesti varma valinta kaikenlaisiin RC tarpeisiin.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy