MetkuMods

Project:: Arcade

Ohjeet miten rakennat työpöydälle sopivan arcadekabinetin

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 14.08.2010
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Nuorena poikasena halusin pelata kolikkopelejä siinä missä muutkin ikätoverini. Vanhemmat eivät kuitenkaan halunneet antaa rahojaan tällaiseen turhuuteen, joten jäljelle jäi vain haave rakentaa oma arcadekabinetti jonain päivänä. Tekniset taidot ja vakaan talouden omaavana asia täytyi nyt hoitaa sitten päiväjärjestykseen!

Tämä projekti ei ole aivan yhtä hyvin dokumentoitu kuin aikaisemmat työni. Toivottavasti materiaali riittää herättämään kiinnotuksen näitä arcademasiinoita kohtaan. Netti on pullollaan mitä erikoisempia variaatioita ja löydät niistä varmasti hyviä pohjia omalle koneellesi...

 

Suunnitelma

 

Project:: Arcade - Ohjeet miten rakennat työpöydälle sopivan arcadekabinetin
 

Mikä suunnitelma? Satuin surffailemaan nettiä kesälomallani vanhempien luona ja törmäsin pariin arcadekabinettiprojektiin. "Minäkin voin tehdä tuon" ja ei mennyt aikaakaan, kun olin keittiönpöydällä piirtelemässä kabinetin muotoja vaneripalaseen.

Kuvassa näkyy ensimmäinen leikattu pelanen. Käytin 12-millistä koivuvaneria, koska se takaa erittäin vakaan rungon laitteelle, joka tulee kokemaan rankempaakin pelaamista. Myöhemmin havaitsin, että materiaaliksi olisi voinut valita vielä jotain parempaakin, mutta tästä tarkemmin tulevilla sivuilla.

 

Arcade-osat

 

Project:: Arcade - Ohjeet miten rakennat työpöydälle sopivan arcadekabinetin
 

Tilasin osat eräästä saksalaisesta arcadekaupasta. Ei mitään kovin erikoista; neljä action-painiketta, flipperinapit, kolme toimintopainiketta ja joystick. Kaikki nämä ovat Seimitsun käsialaa. Tehdäkseni elämäni hiukan helpommaksi tilasin myös I-PAC VE:n, joka tulee istumaan ohjaimien ja tietokoneen välissä emuloiden näppäimistöä.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy