MetkuMods

ColorFade

Vilkutellaampa vaihteeksi taas ledejä. Feidataan, kuten asian voisi ilmaista hiukan kansainvälisemmin. Tarkoituksena on siis esitellä simppeli kytkentä, jolla saa vaikkapa koneensa etumaskin hohtamaan hiljakseen eri väreissä taikka vain power-valon hiljalleen sykkimään. Väriä vaihtava FireWheel olisi varmasti myös leuhka. Mitään sen tieteellisempää lähestymistä aiheeseen ei oteta, vaan tehdään tämä kerrankin asenteella kunhan se toimii.

 

Kytkentä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Se näyttää paljon pahemmalta mitä se itse asiassa onkaan. Piirto-ohjelmalla vain omat hankaluutensa koittaa saada vedot näyttämään hyviltä.

Idea kuitenkin lyhykäísesti.

30 mikrofaradin kondensaattori ja sinisellä tekstillä merkitty 100 kilon vastus säätävät ledien "feidausnopeutta". Tämän 100 kilon vastuksen voi korvata esim. 100 kilon lineaarisella potentiometrillä, jolloin nopeutta voi muuttaa portaattomasti milloin haluaa.

Kaikista yksinkertaisimmillaan voi jättää kytkemättä toisen transistoreista ja poistamalla ne ledit, mitkä siihen olisivat liittyneet.

Mikropiirin neljästä operaatiovahvistimesta on vasta käytetty kaksi kappaletta. Täten saman piirin ympärille voisi rakentaa toisen samanlaisen kytkennän, jota sitten säädettäisiin omalla potentiometrillään ja se vilkuttelisi ledejä oman tahtinsa mukaan.

Kuvassa juuri tällainen pelkistetty kytkentä, jossa on vain yksi transistori ja yksi ledi. Transistori on tyyppiä BC547 ja ledi on punainen, jolla etuvastus 220 ohmia.

Kytkentä toiminnassa:

270 kilotavun DIVX video

133 kilotavun GIF animaatio

Tässä sitten hiukkasen suurempi kokonaisuus. Käytössä sekä PNP- ja NPN-transistori. Toiseen on kytketty kaksi sinistä lediä ja yksi vihreä ja toiseen kaksi punaista.

Kytkentä toiminnassa:

170 kilotavun DIVX video

198 kilotavun GIF animaatio

 

Vilkkuuhan se. Kiitokset kytkennän alkuperäiselle suunnittelijalle Bill Bowdenille. Samaisesta linkistä löytyy tarkempi englanninkielinen toimintaselostus.

 

Keskustele aiheesta.
Takaisin etusivulle.

27.02.2002 - ©Japala


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy