MetkuMods

Värilliset ikkunakuvat

Jokos yksivärinen ikkunatarra alkaa kyllästyttää vai eikö koteloikkunassasi ole mitään kuvaa? Päätin kokeilla, miltä tällaiset kuvat näyttäisivät värillisinä ja tässä tulokset. Samalla ajattelin kokeilla tehdä modausosasta samantyylisen revikkaosan kanssa, jossa kuvat ja testi on sijoiteltu vapaammin. Näin voin käyttää suurempia kuvia eikä tarvitse turvautua thumbnaileihin, joita täytyy sitten klikkailla suuremman kuvan saamiseksi. Toivottavasti pidätte tästä.

 


Ikkuna läpinäkyvällä taskulla

Kotelostasi löytyy jo ikkuna? Kiinnitä sen taakse joko teipillä tai liimalla läpinäkyvä muovitasku. Tämä antaa meille mahdollisuuden vaihtaa ikkunassa olevaa kuvaa helposti ja nopeasti.

 


Tasku

Näitä "taskuja" voi ostaa melkein jokaisesta toimistotarvikeliikkeestä tai kirjakaupasta. Kotoa löysin vain osittain läpinäkyvän taskun joka tekee kuvasta hiukan suttuisemman. Taskuja on saatavana eri värisinä ja pintaisina, mutta kirkas on paras tällä kertaa.

 


Tulostettu kuva taskun sisällä

Tästä se lähtee.

Otin liuskan mustesuihkutulostimelle tarkoitettua piirtoheitinkalvoa, johon tulostin nätin animetytön HP:n cp1700-tulostimella. Näitä kalvoja löytyy monen valmistajan tekemänä mutta tässä linkki erään valmistajan tuotteeseen.

Tämän jälkeen asetin kuvan muovitaskun sisään. Ideana tässä on pitää ikkuna läpinäkyvänä, mutta saada siihen kuitenkin piirtymään haluttu kuva.

 


Valot päällä

Sama kuva sivupaneliasennettuna ja valot päällä. Kotelo on valaistu yhdellä sinisellä kylmäkatodiputkella. Kuten huomaat, sininen valo haalistaa erittäin voimakkaasti muita värejä. Jotta kontrastia saataisiin lisää tulin keksineeksi seuraavaa...

 


Ääriviivojen jäljentäminen

Paperi on tavallinen A4-kopiopaperi. Sijoitin paperin kuvan päälle ja jäljensin tussilla tytön ääriviivat. Tämän jälkeen leikkasin kuvion irti viivoja apuna käyttäen.

 


Tyttö paremmalla kontrastilla

Kuten kuvasta näkyy, värit ovat kirkkaammat ja kokonaisuus vaikuttaa paremmalta. Tämä tietysti vaihtelee eri kuvilla ja haluttua efektiä haettaessa paperin voi joko jättää pois tai jättää sen taakse. Haluamaasi efektiä voit myös koettaa hakea eri paparilaaduilla kuten leivinpaperilla joka on osittain läpinäkyvää.

 


Paperi vastaan kalvo

Miksi ei sitten käytetä tavallista paperitulostetta? Piirtoheitinkalvolla saadaan paremmat värit, koska kalvo ei ime mustetta kuituihinsa kuten paperi tekee. Tämä tekee kuvasta paremman koska värit ovat kirkkaammat ja niiden välinen kontrasti on parempi. Havainnollistaakseni tämän otin kuvan, jossa vasemmalla puolella on paperille tulostettu kuva ja oikealla kalvolle tulostettu ja jonka alla on tavallinen tyhjä paperi. Ero on melkoisen selvä ja kun näiden taakse pistetään vielä voimakas valo, ero kasvaa entistä suuremmaksi.

 


Ilman taustapaperia vai paperilla?

Jotta saataisiin parempi käsitys, onko parempi käyttää paperia kuvan taustalla vai ei, tein tämän. Kuvasta näkyy myös hyvin osittain läpinäkyvän kalvon aiheuttama sumuisuus. Joissain tapauksissa tämä efekti voi olla hyödyllinen ja toisissa ei. Kummassakin kuvassa koteloa valaisevat Bitsmoddingin kylmäkatodiputket joista kirjoitin arvostelun.

 


Paperimaski

Kuvassa näkyy paperimaski, jonka leikkasin edellistä esimerkkiäni varten. Maskia ei tarvitse leikata turhan tarkkaan, sillä valo pehmentää leikattuja reunoja.

 


Ilman taskua

Tältä ikkuna näyttää suuremmalla Trigun-kuvalla ja ilman taskua. Käytin kuvan kiinnitykseen paria lyhyttä teipin pätkää. Koneen sisukset ovat selvästi nähtävissä ja tältä ikkuna näyttäisi täysin läpinäkyvää taskua käytettäessä.

 


Lopputulos

Tämä kuva on itse asiassa ensimmäinen, jonka otin tätä projektia varten. Käytetyn kuva takana on plexilevy jossa on edelleen kiinni suojaavat kalvot kummallakin puolella. Jos haluat näyttää vain kuvan etkä koneesi sisuksia, käytä silloin tällaista maskia. Ehkä voisit sijoittaa ikkunan kuvalla/logolla vaikka 5.25"-asemapaikkaan tai koneesi etupaneliin. Nämä ovat myös tapauksia, joissa ei tarvitse nähdä koneen sisälle, joten voit käyttää vaikka valkoisen muovipussin palaa maskaamaan ikkunan ja peittämään ylimääräiset näkymät ja parantaaksesi kuvan kontrastia.

 

Tehdäksesi tämän modin tarvitset mahdollisuuden käyttää kohtuullisen tasoista mustesuihku- tai vahatulostinta. Ostat vielä muutaman mustesuihkulle tarkoitetun kalvon (~0.60 €) ja et tarvitse muuta. Loppujen lopuksi jälleen melko simppeli modi, joka antaa myös kohtuullisen nätin lopputuloksen. Toivottavasti tämä artikkeli antaa sinulle inspiraation tehdä tämän saman modin omaan koppaasi tai jopa innostaa kehittämään tätä eteenpäin. Maailmassa ei vain voi olla tarpeeksi eri modeja liikenteessä joten harmaille aivosoluille nyt tekemistä!

Päivitys! 06.01.2003

Monet ovat pyydelleet linkkiä modissa käytettyihin animekuviin ja tässä se on.

Kysymyksiä, kommentteja?
Takaisin etusivulle.

03.11.2002 - ©Japala


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy