MetkuMods

Canon EFS to EF

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 10.04.2005
Vaikeusaste: 1 Dremel - Helppo ; 5 Dremeliä - Vaikea
Tarvittava aika: Töihin: 30 minuuttia
Yhteensä: 12 tuntia
Hinta: 7 euros
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Avaus


Liittimet

Aloitetaan purkaminen avaamalla kaksi pienintä ruuvia liitinpalikan kyljestä. Ruuvimeisselin koko on tässä kohdassa kriittinen, jotta ruuvien päitä ei mäskää hajalle. Ruuvit ovat kohtuullisen tiukassa. Ilmeisesti Canon käyttää kierrelukkoainetta pitääkseen ruuvit paikoillaan.

 


EFS-mountin irrotus

Neljä hieman suurempaa ruuvia pitävät kiinni linssin kannesta. Varo painamasta linssiä liian voimallisesti pöytää vasten avatessasi ruuveja. Itse pidin linssiä kyljellään pöytää vasten, jotta en painaisi linssin etuosaa rungon sisään.

 


50-50

Kuuden ruuvin jälkeen kannen pitäisi olla auki. Kannen ja linssin välissä pitäisi olla ainakin yksi, mahdollisesti useampia sovitinrenkaita. Kuvassa tällainen rengas näkyy linssin päällä vasemmalla. Ota sovitinrengas talteen ja muista sijoittaa se kasauksen yhteydessä takaisin linssin ja kannen väliin, sillä se on erittäin tärkeä oikeiden etäisyyksien takaamiseksi.

Satuin löytämään netistä muutamia keskusteluja kyseisistä sovitinrenkaista ja niiden tarpeellisuudesta. Koska linssin takaosan ja kameran peilin väliin jää vain millimetrien osien verran tyhjää tilaa, on näiden renkaiden määrä kriittinen. Löytyi jopa tapauksia, joissa linssi on osunut peiliin valmistustoleranssien johdosta, mutta tällöin onneksi säästyttiin kameran remontilta. Tällainen pieni hipaisu peiliin saadaan eliminoitua lisäämällä näitä renkaita linssin ja kannen väliin. Tapauksia on kuitenkin tullut esiin vain yksi tai kaksi, joten kovin suuresta ongelmasta ei siis pitäisi olla kyse. Modin ovat kuitenkin tehneet kymmenet ja taas kymmenet henkilöt onnistuneesti, minä mukaan lukien. Kamerat ovat kuitenkin kalliita ja huoltoreissu liikkeessä ei ole mitenkään halpa (suljinremppa noin 300 euroa), joten tuleekin harkita tarkoin lähteekö tätä modia tekemään lainkaan. Onneksi satuin kuulemaan tästä potentiaalisesta ongelmasta vasta oman modaukseni jälkeen, joten en joutunut pohtimaan liikoja. ;)

 

Kiinnitin


Ylhäältä - Alhaalta

Käännettäessä kiinnike ylösalaisin löytyy alue, joka täytetään epoxilla. Jos leikkaus suoritettaisiin ilman epoxia, putoaisi keskirengas pois. Joidenkin mielestä tällä renkaalla on vaikutusta objektiivin tuottaman kuvan laatuun, varsinkin lens flareiden osalta, joten halusin pitää sen paikoillaan. 12 tuntia lisäodottelua ei tuntunut liian pahalta mahdolliseen laadulliseen hyötyyn nähden. He, jotka haluavat nopean ratkaisun voivat siis yksinkertaisesti ottaa sahan ja leikata ylimääräisen pois tässä vaiheessa ja kasata linssin.

 


Täytetty epoxilla

Sekoita epoxi valmiiksi ja täytä tyhjä tila. Älä kuitenkaan innostu liikaa, käytä vain sen verran, että epoxin pinta alkaa lähestyä liittimille tarkoitettua reikää. Koeta pitää liimapinta sileänä, sillä kaikki kohoumat ja liika liima tulevat painamaan kasattaessa linssin sisällä olevia piirejä vasten ja estävät EFS-mountin asettumisen kohdalleen.Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy