MetkuMods

Canon EFS to EF

Author: Jani 'Japala' Pönkkö
Published: 10.04.2005
How difficult: 1 Dremel - Easy ; 5 Dremels - Difficult
Time to finish: Work: 30 minutes
Total: 12 hours
Cost: 7 euros
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Leikkaus


Leikkaus

Tarkoituksena on siis poistaa materiaalia aina mountin juureen asti. Juuren reunalta löytyvät "kynnet", jotka ottavat kiinni kameran rungosta. Näitä onkin hyvä käyttää indikaattoreina, jotka ilmoittavat milloin olet hionut riittävästi. Lopeta hionnan siinä vaiheessa, kun huomaat mountin reunojen alkavan kulua.

 


Kumirengas

Mountin yläpinnalta löytyy kuminen rengas, joka kiertää kohouman yläpintaa. Voit poistaa sen helposti työntämällä joko kynnen tai ruuvimeisselin kärjen kumin ja mountin väliin, samalla vääntäen kevyesti.

 


Hionta

Nopeuttaakseni prosessia käytin hiontaan aluksi porakonetta, jossa oli hiomiseen tarkoitettu tyyny. Hionnan loppuvaiheessa vaihdoin vesihiomapaperiin ja hioin sillä loput, kunnes mountin reunoissa alkoi näkymään jälkiä hiomapaperista. Tällä tavalla lopputuloksena oli erittäin sileä ja tasainen pinta.

 


Lähikuva

Hiottu kiinnike. Tässä vaiheessa on jälleen kaksi mahdollisuutta. Eräät ovat maalanneet epoxipinnan mustalla vinyylimaalilla tai tussanneet ihan kalvokynällä. Tällä tavalla mountin saa näyttämään tasaisen mustalta ja ehkä hieman viimeistellymmältä. Itse päätin kuitenkin jättää tämän tekemättä tässä vaiheessa.

 


Kasattuna

Kaikki valmiina ensimmäiseen testiin. Vielä muistutus soviterenkaista, jotka ovat äärettömän välttämättömät linssin ja mountin välissä. Katso myös, että kiinnike istuu linssin päällä vaaterissa eikä mikään reuna irvistä tai ole koholla. Tämä kielisi epoxin painamasta piiristä, joka kannattelee kantta. Hio tämä ylimääräinen liima pois, kasaa ja tarkista uudelleen.Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy