MetkuMods

Canon EFS to EF

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 10.04.2005
Vaikeusaste: 1 Dremel - Helppo ; 5 Dremeliä - Vaikea
Tarvittava aika: Töihin: 30 minuuttia
Yhteensä: 12 tuntia
Hinta: 7 euros
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Laajakulmaa

 


Laajakulmaa

Omistin ennen tätä linssiä vain Canonin 50mm/f1.8 II -linssin, joten hämmästys 18 mm linssin laajakulman laajuudesta oli suuri. Antaakseni jotain esimerkkiä linssin tehokkuudesta sisätiloissa kuvatessa tein tämän pienen demokuvan. Kuten huomaat, 50-55 mm linssin näkymä on varsin rajoittunut sisällä kuvattaessa. 18 mm näkee luonnollisesti huomattavasti enemmän. Ja tilanne paranee 18 mm linssin eduksi mitä pienemmät tilat (välimatka kuvattavaan kohteeseen) ovat. Monet valmistajat tarjoavat zoom-linssejä, joiden wide-angle päässä on yleensä 28 mm ja kuten kuvasta näkyy, häviää se 18 mm -linssille varsin paljon.

Yhteenveto

Canon
EFS to EF


Kuten lopputuloksesta käy ilmi, pelasi modattu linssi varsin hyvin ainakin minun tapauksessani. Ensimmäinen testikuvaus oli varsin hermoja raastava kokemus; aloitus 28 millillä siirtyen kuva kuvalta lähemmäs 18 millimetriä, jossa linssin takaosa on lähimpänä heilahtavaa peiliä. Siitä päivästä lähtien olenkin käyttänyt linssiä "yleislasina" joka on kiinni kamerassa lenkillä ja kaupungissa kuvatessani. Ainoa suurempi puute linssissä on sen pyörivä keula, minkä takia linssin kanssa esimerkiksi pyöröpolarisaatiosuotimen käyttö on työläämpää. Toisaalta erittäin halpa hinta, noin 80 euroa tekee tästä linssistä erittäin houkuttelevan. Terävä piirto f8:lla, lyhyt tarkennusaika ja kukapa ei rakastaisi 18 millin laajakulmaa. :)

Tämä oli ehkä kaikista "pelottavin" modi mitä olen koskaan tehnyt. Osittain, koska en voinut olla täysin varma vapaasta tilasta linssin ja peilin välillä ja mitä kameran sisällä tapahtuu otettaessa kuva laajimmalla kulmalla. Kameran korjauttaminen vahingon sattuessa olisi ollut erittäin kallista ja olenkin varsin huojentunut, kun kaikki meni putkeen heti ensimmäisellä kerralla. Koska aiheeseen liittyen löytyy netistä jo useampikin artikkeli, suosittelenkin lukemaan ne läpi ennen modaukseen ryhtymistä. Jokainen artikkeli voi mahdollisesti tuoda esille jotain uutta, mitä et kenties huomannut jossain toisessa jutussa. Kyseessä on sinun linssisi ja kamerasi, joten sinun yksin on tehtävä päätös jatkatko modin tekemistä vai tyydytkö ostamaan suoraan huomattavastikin kalliimman EF-yhteensopivan lasin.

Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

Aikaisemmat, aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa:

Arvostelut:
 - Concord Eye-Q 5330z
 - Trust's 910Z POWERC@M
 - MiniCamera


Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy