MetkuMods

Jalkapedaali Dremelille

Vapauta kätesi - säädä Dremelisi nopeutta käyttäen jalkojasi.
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 25.03.2007
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Laitetaan kaikki kasaan


Tässä tämän ottelun pelisuunnitelma. Ideana on siis katkaista yksi työkalulle virtaa vievä kaapeli ja nakata väliin säätövastus. Erittäin yksinkertainen tehtävä mutta muista; VERKKOVIRTA VOI TAPPAA!


Otin pohjaksi kaksi PC:n virtakaapelia. Ensimmäisestä napsasin pois kummatkin päät, mutta toisesta vain PC:n virtalähteelle menevän. Näin minulle jäi kaapeli, joka tulee seinän ja polkimen väliin.

Koska vastuksen kautta täytyy kierrättää vain yksi piuha, liitä kaksi muuta toisiinsa värin perusteella. Liittämissä kannattaa käyttää tinaa, jotteivät löysät kontaktit aiheuttaisi kipinöitä poljinta käytettäessä.


Eristä liitokset toisistaan käyttäen esimerkiksi kutistesukkaa tai teippiä. Tämän jälkeen voitkin liittää jäljelle jääneet kaksi piuhan päätä vastuksen vastakkaisille puolille. Käyttämässäni vastuksessa oli ruuviliitännät helppoa asennusta ja huoltoa varten, joten en tarvinnut juotinta tähän työvaiheeseen.


Laita kaikki takaisin polkimen sisään, kuten ne olivat siellä avatessasi sen. Tämä on myös hyvä vaihe tarkastaa kytkentöjen kunto käyttäen esimerkiksi yleismittaria, jos sellaisen omistaa.

Työkalun puoli


Tähän paikkaan toimisi vallan hyvin esimerkiksi vanha jatkojohto tai vastaava mutta itse ajattelin polttaa vähän rahaa . 3.50 euroa, joten ei tarvinnut ihan pankkia räjäyttää. Jos käyttämässäsi työkalussa ei ole maadoitusjohdinta, voit hankkia sitä varten liittimen, jossa ei ole maadoitusliuskoja. Itse halusin tehdä johdotuksesta täydellisen ja hankin siis liittimen, josta löytyy paikat kaikille kolmelle johtimelle.


Tämä tekisi sähkötekniikan/-turvallisuuden opettajani varmasti ylpeäksi, tai sitten ei. Joka tapauksessa ideana on jättää suojamaan johdin (kelta-vihreä) hieman pidemmäksi kuin varsinaiset virtajohtimet. Tämä varmistaa sen, että tilanteessa, jossa käteesi lähteekin vain kaapeli eikä liitin irroittaessasi laitetta pistorasiasta, pysyy itse laitteessa maadoitusominaisuudet viimeiseen hetkeen saakka.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy