MetkuMods

Project: GhettoBlaster

Kannettava vahvistin- ja kaiutinboxi festareille ja bileisiin
Kirjoittaja: Antti Hakala
Julkaistu: 12.12.2007
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Aikaa kaksi viikkoa, rahaa 250 euroa ja tarve kannettavalle äänentoistojärjestelmälle: epärealistinen yhtälö? Onneksi veljeni osallistui tähän projektiin puolittaen kustannukset ja avustaen rakentamisessa.

Perusperiaate kannettavan kaiutinsysteemin rakentamisessa on käyttää herkkiä kaiutinelementtejä ja korkean hyötysuhteen vahvistinta jotta akku saadaan pidettyä mahdollisimman pienenä, kevyenä ja halpana. Laitoksesta kannattaa muutenkin tehdä mahdollisimman yksinkertainen. Tähän yksillöön tulee vain rca-sisäänmenot ulkoista äänilähdettä (puhelin, mp3 soitin jne.) varten.

GhettoBlaster

Elementtien valinta

 

Selecting the drivers for the GhettoBlaster
 

Luonnollinen koteloperiaate kaiutinosille on refleksikotelo, sillä saavutetaan usein pienemmällä vahvistinteholla enemmän ääntä. Ja 'enemmän ääntä' on jotain mitä ghettoblasterin on tarkoitus tuottaa. Projektia varten löytyi kolmenlaisia kaiuttimia joista valita. Kaikki testattiin ulkotiloissa jotta selviää miten ne soivat ilman sisätilan tuomaa bassokorostusta. Valkoisissa koteloissa olevat Pioneerit olivat ihan hirveät, ne on suunniteltu autoon asennettaviksi joten ne kärsivät bassoiltaan eniten ulkona soitettaessa. Logitechit olivat hyvät, mutta ne vaativat liian paljon tehoa verrattuna vähintään yhtä hyvin soiviin Audio Pro kaiuttimiin. Mustat AP:t tulivat siis valituksi rakentelun lähtökohdaksi, ne ovat varsin herkät kaiuttimet eli niistä lähtee todella paljon ääntä jo muutaman watin teholla. Kuvassa oikealla näkyvät myös elementtien jakosuotimet. Suunnitelmana on rakentaa uusi kotelo käyttäen alkuperäisiä mittoja ja refleksiputkea. Kotelon on jo joku viisaampi suunnitellut ja mitoittanut niin sitä ei kannata tuurilla muutella. Ääni menisi vain pilalle.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy