MetkuMods

Kulmahiomakiintolevy

Anna kipinöiden lentää!
Kirjoittaja: Jipa
Julkaistu: 01.06.2006
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Hiomapaperi

Uudelleenjärjestelyn jälkeen on aika leikata paperi muotoonsa. Myös valmiiksi pyöreitä hiomapaperiarkkeja voi käyttää, sikäli kun niitä sattuu olemaan oikean kokoisina. Tarveaineita tässä vaiheessa toimivat P100-paperi, terävä veitsi ja mallilevy oikean muodon saamiseen.

Hiukan sileämpi paperi (P600 ja siitä ylöspäin) voisi olla tällaiselle pienelle moottorille parempi, sillä vääntöä siitä ei löydy kovinkaan paljoa.

 


Malli ja leikattu hiekkapaperi

Tässä vaiheessa levyn ja hiomapaperin voi liimata toisiinsa. Itse jätin kuitenkin vaiheen väliin, sillä keskipakoisvoima ja kakkua kasassa pitävä lätkä pitävät kyllä huolen, että paperi on suorassa.

 


Kaikki valmiina testiin

Valmiina kokeilemaan. Enää tarvitsee vain kytkeä Molex-liitin kiintolevyn takalistoon, kytkeä virrat päälle virtalähteestä ja katsoa, kuinka levyt kiihdyttävät täyteen vauhtiin.

Lopputulos

 


"Special Effects"


Video
Katso video Kulmahiomakiintolevystä työnsä touhussa. Tämä on ensimmäinen kerta, kun tarjoamme videon myös Flash-muodossa online-katselua varten. Myös WMV-versio löytyy offline-käyttöä varten; Vaikka sitten kavereille jaettavaksi.

 • Flash8
 • Windows Media Video (1 megatavu)
 • Yhteenveto

  Kulmahiomakiintolevy

  Katsotaan, kauanko menee ennenkuin joku tiivistää koneiston ja tekee ensimmäisen KiintolevyVesihiomakoneen.

  Loppuun vielä muutama varoituksen sana. Pyörivät esineet ovat useimmiten enemmän tai vähemmän vaarallisia, kuten myös tämäkin. Suosittelen lämpimästi käyttämään hanskoja suojaamaan nakkeja ja turvalaseja silmien säästämiseksi. Vaikka kiintolevyissä on varsin tehottomat askelmoottorit, joiden vääntö on kohtuullisen heikko, on nopeaa pyörivä hiomapaperi silti omiaan hankaamaan sormenpäät auki. Olkaa siis varovaisia!


  Jos sinulla on hyvä idea artikkeliin tai olet jo kirjoittanut sellaisen valmiiksi, ehdota sitä meille julkaistavaksi MetkuModsissa. Olemme aina valmiit kuulemaan ehdotuksesi.

  Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

  Aikaisemmat, aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa:

  Modit:
   - Viski-PC
   - Project Spire
   - ShinyShuttle
   - Epia Sphere


  Sivut:  1 2 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Notice!
  En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

  Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy