MetkuMods

Suorittimen hionta

Artikkeli antaa tarvittavat tiedot suorittimen lämpölevyn hiontaan/oikaisuun.
 
Author: Lauri 'lauri_lr' Rahtu
Published: 14.01.2009
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Heatspreader (HS) eli "lämmönlevitin" on suorittimen päällä oleva harmaa levy, jonka päällä lukee muunmuassa prosessorin malli ja valmistusajankohta. Tehtaalta tullessaan HS on toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän kierossa. Kierous aiheuttaa sen, että prosessorin pinta ei saa hyvää kontaktia jäähdytyssiilen pohjaan, jolloin lämpö ei kunnolla johdu prosessorilta cooleriin. Lopputuloksena on prosessorin korkea lämpötila. Tilanne saadaan korjattua hiomalla prosessorin pinta (HS) ja mielellään myös siilen pohja. Tällöin kontakti paranee huomattavasti ja prosessorin lämpötila laskee. Tässä artikkelissa näytän, kuinka prosessorin HS:n hiominen itse asiassa tapahtuu.

Metkun ensimmäinen artikkeli vuodelta 2001 käsitteli samaa aihetta. Jutun sisältämä tieto on edelleen varsin käyttökelpoista mutta tunsimme, että lukijat voisivat uskaltaa tehdä saman nykyiselle suorittimelle helpommin jos käyttäisimme mallina hiukan tuoreempaa suoritinta. Kiitoksia Jipalle Intelin E6750:n lainasta.

Materiaalit

 

Lapping your CPU
 

Lapping your CPU
 

Ensimmäinen vaihe on hankkia tarvittavat välineet. Koko operaatioon tarvitaan vesihiomapaperia, tasainen pinta (peili, lasilevy), vettä, itse prosessori ja roppakaupalla kärsivällisyyttä sekä huolellisuutta.

 

Lapping your CPU
 

Lapping your CPU
 

Käytän hionnassa karkeuksia 400, 600 ja 1200. 400 on karkein, 1200 hienoin. Hiomapaperi on ostettu Clas Ohlsonilta hintaan 4,20€.

Valmistelut

 

Lapping your CPU
 

 

Lapping your CPU
 

Prosessori on hyvä suojata. Itse pistin prosessorin matkassa tulleen mustan suojalevyn kontaktipuolelle ja teippasin sen kiinni maalarinteipillä.
Sivut:  1 2 3 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy