MetkuMods

Suorittimen hionta

Artikkeli antaa tarvittavat tiedot suorittimen lämpölevyn hiontaan/oikaisuun.
 
Author: Lauri 'lauri_lr' Rahtu
Published: 14.01.2009
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Suoritus...

 

Lapping your CPU
 

Aluksi otetaan karkein hiomapaperi (400) ja teipataan se tasaiselle pinnalle (peili). Paperin päälle laitetaan vettä, jonka tarkoituksena on sitoa hionnan aikana prosessorin HS:stä irtoava kuparipöly.

Sitten ei muuta kuin prosessorin HS vasten hiomapaperia ja hiomaan. Prosessoria hiottaessa tehdään X- tai L-muotoista liikettä. Muutaman vedon jälkeen käännetään prosessoria vaakatasossa 90° ja jatketaan hiomista. Tämä estää turhan syvien urien muodostumista, sekä estää liiallisen hionnan vain yhdeltä sivulta.

Tulosta syntyy...

 

Lapping your CPU
 

Kun HS on saatu hiottua kokonaan kuparille, on aika siirtyä hienompaan paperiin. Tässä tapauksessa seuraava karkeus on 600. Teipataan 600-karkeuksinen vesihiomapaperi peiliin kiinni, pistetään paperille vettä ja aletaan hiomaan samalla tavalla kuin aikaisemminkin.

 

Lapping your CPU
 

Tarkoituksena on hioa 400-karkeuksisen paperin aiheuttamat naarmut pois. Kun 400-karkeuksisen paperin naarmut on hiottu, vaihdetaan jälleen paperia hienompaan (1200), pistetään vettä paperille ja hiotaan niin kauan, että 600-karkeuksisen paperin aiheuttamat naarmut on saatu pois.

 

Lapping your CPU
 

Hiomisen voi lopettaa myös 800 gritiin ja jättää työläämmän 1200 gritin kokonaan pois. 800:lla hiottuna prosessoriin jäävät urat eivät enää käytännössä vaikuta lämmön johtumiseen, sillä urat ovat niin matalia. Hifistelyn takia päätin kuitenkin hioa prosessorin loppuun saakka.
Sivut:  1 2 3 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy