MetkuMods

Project: LogiNoki

Logitech G5 -laserhiiren ja Nokia 6610 -matkapuhelimen LCD-näytön hybridi
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 25.07.2006
Vaikeusaste: 1 Dremel - Helppo ; 5 Dremeliä - Vaikea
Tarvittava aika: Kahdesta kolmeen päivää
Hinta: Hiiri: 45 euroa
LCD+ohjain: 30 euroa
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Logitech G5


Logitech G5 Laserrotta

Alusta lähtien oli selvää, että rotan täytyisi olla langallinen. Vain näiden sisällä on tarvittavasti vapaata tilaa ja myös jatkuva sähkönsyöttö USB-liitännän kautta ilman paristoja. Logitechin G5 Laserhiiri vaikutti varsin hyvälle ehdokkaalle ja valmistajan lähdettyä mukaan projektiin oli alusta valittu. Tästä olikin sitten hyvä siirtyä projektin seuraavaan vaiheeseen.


Purkaminen

Ensimmäiseksi oli tarkistettava löytyykö hiiren sisältä kaikki tarvittava tila modin toteuttamiseen. G5:ssa on melkoisen erikoinen ratkaisu, joka sallii painojen lisäämisen hiiren sisään. Toimiakseen se tarvitsee melkoisen määrän leluja hiiren sisään, joka puolestaan syö modaukseen tarvittavaa vapaata tilaa. Mutta tämän ei pidä antaa haitata, sillä varsin suuri osa materiaalista voidaan poistaa helposti, vaikuttamatta mekanismin toimintaan.

LCD-näyttöNokia 6610 -värillinen LCD + sovitin

Aluksi suunnittelin tekeväni kaikki tarvittavat johdotukset ja elektroniikan näytölle itse. Onneksi seuraan Henrin kotisivuja, jotka käsittelevät LCD-näyttöjä ja LCDInfo-ohjelmaa, jonka hän on kirjoittanut. Sivuston foorumilta löytyy paljon tietoa LCD- ja VFD-näyttöjen kytkemiseen tietokoneeseen ja eri ohjaimiin.

Foorumilla törmäsin myös osoitteeseen, joka johti Ruotsissa sijaisevaan web-kauppaan. Sivusto tarjoaa Nokian 6610-puhelimeen tarkoitettuja värinäyttöjä ja niiden ohjaimia, jotka kaupan pitäjä on suunnitellut itse. Otin yhteyttä Jelu web-kaupan omistajaan, koska hänellä oli tarkempaa tietoa, kuinka kyseistä näyttöä ohjataan ohjelmallisesti tietokoneelta. Hän kiinnostui projektista ja lähti siihen mukaan. Loppu onkin sitten historiaa. ;) Kiitoksia Jesper.

Näytön tekniset tiedot:
OhjainLeadis LDS176
Mitat35 x 40 x 4 mm (lxkxs)
Resoluutio132 * 132 pikseliä
VäritKäyttäjän valitsema 256 tai 4096 värin tila
LiitäntäSPI


Testaus

Ehkäpä ei mikään paras kuva, mutta näyttää millainen testialustani näytölle oli ennen modauksen aloittamista. Vasemmassa yläkulmassa rullaa Air Force One -leffa ja vasemmalla näkyvä pieni LCD-näyttö toistaa toimintaa. Koska data siirtyy tietokoneen rinnakkaisportista bitti bitiltä näytön SPI-liitäntään on ruudun päivitysnopeudessa hiukan toivomisen varaa. Ilman kehittyneempää elektroniikkaa nopeus on nyt noin yksi ruutu sekunnissa. Ei ehkä kannata haaveilla tästä mitään leffanäyttöä mutta käyttökohteita on silti vielä paljon.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy