MetkuMods

Project: LogiNoki

Logitech G5 -laserhiiren ja Nokia 6610 -matkapuhelimen LCD-näytön hybridi
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 25.07.2006
Vaikeusaste: 1 Dremel - Helppo ; 5 Dremeliä - Vaikea
Tarvittava aika: Kahdesta kolmeen päivää
Hinta: Hiiri: 45 euroa
LCD+ohjain: 30 euroa
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Johdotus

Koska minulla ei ollut suunnitelmia ajella näyttöä langattomasti, langallinen hiiri oli luonnollinen valinta myös tämän johdosta. Ei ole kovinkaan vaikea lisätä muutamaa johdinta kulkemaan alkuperäisen USB-kaapelin rinnalla. USB-kaapelin sisältä löytyy normaalisti viisi johdinta, jotka kulkevat laitteen ja tietokoneen välillä. Kaksi jännitesyötölle, kaksi datalle ja yksi, joka yhdistää tietokoneen ja kaapelin häiriösuojaukset toisiinsa. Modissa käytettävä sovitin tarvitsee kolme lisänarua itsensä ja rinnakkaisportin väliin.

Päivitys 09.08.2006

Johdotuskaavio ja ohjelmisto on nyt saatavilla MetkuModsin forumilta.Punotaan naru

1.) Alkuperäinen G5 hiiren USB-kaapeli. Tälle päälle ei tarvitse tehdä muuta kuin irroittaa nailoninen kaapelisukka.
2.) Tästä päästä löytyi ennen USB-liitin, joka kiinnittyi tietokoneeseen. Se on leikattu pois, jotta kaapelisukka saatiin poistettua. Kuvassä näkyy lisätyt kolme piuhaa ja uusi sininen kaapelisukka.
3.) Sama liitin joka on nähtävissä myös 1.):ssä. Lisänä kolme narua, jotka kuljettavat dataa tietokoneen rinnakkaisportin ja näytön SPI-liitännän väliä.


Rinnakkaisliitin

Kuvassa näkyvissä liitännät, jotka löytyy rinnakkaisliittimen luota. Alkuperäinen USB-liitin on liitetty jälleen kaapeliin ja samalla on yhdistetty rinnakkaisportin maa-pinniin naru USB-kaapelin maa-narusta. Mikä tahansa maa-pinni 18-25 väliltä käy varsin hyvin. Tämä takaa samat jännitetasot niin USB-, kuin rinnakkaisportissa ja tekee signaalien siirrosta vakaamman. Rinnakkaisportin pinnit 2,3 ja 4 hoitavat varsinaisen datan siirron LCD-näytölle.Toimii

Ja nyt meillä on toimiva LCD-näyttö runnottavaksi hiiren sisään. Jännite näytölle otetaan liittimestä, johon USB-kaapeli kiinnittyy hiiren sisällä. Nyt sitten on jäljellä enään vaikein osuus; Liittää kaikki yhteen toimivaksi kokonaisuudeksi.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy