MetkuMods

Metku-flipperi

Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 16.01.2012
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

MetkuMamen valmistuttua ei tullut mielen viereenkään alkaa pian rakentamaan toista pelikonetta. En ole 100% varma mistä sain idean lähteä rakentamaan digitaalista flipperiä mutta, kun fiilis iskee päälle niin siitä ei pääse eroon kuin toteuttamalla se. Tämä artikkeli toimii nyt niin tutoriaalina mitä tällaisen pelikoneen rakentaminen vaatii ja samalla se kertoo tarinan miehestä (tyhmästä?), joka kulutti koko kesälomansa sen tekemiseen.

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Mikä on digitaalinen flipperi? Lyhyesti todettuna kyseessä on digitaalisesti (tietokoneella) toteutettu kopio alkuperäisistä flippereistä mitä olet voinut pelata pelihalleissa, huoltamoilla jne. Valitsin oman laitteeni ulkomuodon melkolailla esikuviensa mukaan mutta digitaalista tekniikkaa hyödyntävä laite voidaan istuttaa mitä moninaisempiin kuoriin.

Digitaalisen flipperin sisältä löytyy tietokone. Se tuottaa pelin visuaalisen puolen käyttäen tapauksesta riippuen yhtä, kahta tai jopa kolmea näyttöä. Näistä yksi voi hoitaa pelialueen virkaa samalla kun muut näyttävät pisteitä tai taustagrafiikkaa. Peliä ohjataan arcade-painikkeilla aivan kuten esikuvissakin.

Tietokoneen myötä pelaajan ei täydy tyytyä vain yhteen "peliin" mitä koneella voi pelata. Saatavilla on satoja ellei tuhansia, joko alkuperäisistä pöydistä tehtyjä kopioita tai pelaajien itsensä suunnittelemia pöytiä. Ja mikä parasta, kaikki tarvittavat ohjelmistot ovat ilmaisia ja laillisesti levitettäviä!

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Ennen siirtymistä rakennusvaiheisiin, haluaisin kiittää sponsoreita, jotka tekivät tämän projektin mahdolliseksi. Kaikki näistä eivät olleet ehkä edes tietoisia mihin käyttöön heidän laitteensa päätyisivät mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan?! ;)Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy