MetkuMods

Metku-flipperi

Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 16.01.2012
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

Kontrollit

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Flipperin edestä löytyvät toimintopainikkeet ovat myöskin leaf-tyyppisiä. Kolme isompaa painiketta hoitaa creditsien syötön peliin ja pienemmillä valitaan halutut kentät, pausetetaan peli jne.

Painikkeiden luvun hoitaa I-Pac, joka kiinnitetään tietokoneen USB-porttiin. Tämä laite näkyy tietokoneen puolella tavallisena näppäimistönä. Käyttäjä kiinnittää painikkeet haluamaansa riviliittimeen ja kertoo laitteen mukana tulevalla ohjelmistolla mitä näppäimistön näppäimen painallusta se vastaa.

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Ja tältä näyttää valmis ohjauspaneli. Paneli on kiinni kahdella uppokantaisella ruuvilla. Ruuvien irrotuksen jälkeen paneli on taiteiltavissa ulos flipperistä, jolloin käyttäjä pääsee käsiksi laitteen etureunan liittimiin.

 

Viimeistelyä...

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Jälleen uusi muutos suunnitelmiin. Olin aikonut käyttää kuvassa näkyvää cross-flow -tuuletinta kuljettamaan ilmaa flipperin etuosasta kohti sen takaosaa mutta ensimmäisen käynnistyksen jälkeen kävi selväksi, että kyseinen yksilö on aivain liian äänekäs sen kiinnitykseen käytetyistä kumitassuista huolimatta. Kiirus alkoi painaa kovasti jo tässä vaiheessa päälle ja parin tunnin sisään piti päästä tien päälle ajelemaan ne ihanat 700 kilometriä mitä Helsinkiin oli edessä. Ei muuta kuin kuviosaha kauniiseen käteen ja reikää valmiiksi tavallista tuuletinta varten. Loppujen lopuksi tämän tuulettimen jäähdytysteho oli aivan riittävä pitämään 32-tuuman paneli ja tietokone viileänä koko tapahtuman ajan.

Kuvassa ylhäällä oikealla on myös nähtävissä I-PAC -yksikkö. Sen alapuolella näkyy television infrapunasilmä, joka katselee alas kohti lattiaa.

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Halusin valmistaa muutaman vinyylitarran projektia tukeneille sponsoreille. Olin hankkinut jo etukäteen terän mitä käytetään kaupallisissa tarraleikkureissa ja asentanut sen CNC-koneeseeni. Ohjelmistona käytän Mach3:sta.

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Lähikuva leikkuuprosessista. Ensimmäinen leikkuu meni liian syvälle ja taustapaperikin lähti mukaan. Pienen säädön jälkeen vain vinyyli leikkautui ja tarrat saatiin ajoissa valmiiksi.

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Ja tässä ollaankin jo perillä Assembly tapahtumassa. Vielä tarrat pintaan ja menoksi...Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy