MetkuMods

Metku-flipperi

Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 16.01.2012
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

Suunnitelmat

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

En ole kova suunnittelemaan, tai en ainakaan tykkää siirtää ajatuksiani paperille tai piirrellä asioita valmiiksi tietokoneella. Kuvan paperi on itse asiassa ostoslista, jolla pitäisi saada hankittua valtaosa flipperin vaatimista puuosista.

Pääraaka-aineena käytetään 9 millimetriä vahvaa koivuvaneria. Alkuperäisessa ajatuksessa materiaali olisi ollut MDF:ää sen sileän pintansa ansiosta (ei vaadi niin paljoa kittausta, hiontaa jne.) mutta paikallisella lautavarastolla ei ollut riittävästi sopivaa materiaalia saatavilla. Joten, vaneria sen olla pitää ja samalla eletään uudelleen MetkuMamen kanssa koetut kauhut, kun pinta koetettiin saada maalausta varten riittävän hyvään kuntoon.

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Ja tässä vielä toinen ostoslista, josta löytyy pari puuttuvaa puuosaa ja pelialueen kansilasi. Kannen piti lähtöjään olla karkaistua mutta lasin vaatima käsittely olisi vienyt monta viikkoa. Hetken tuumailun jälkeen lasiliike vakuutti, että 6 millimetrin vahvuinen tavallinen lasi kestäisi kyllä tällaisessa käytössä.

 

Ensimmäisten osien liitokset

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Ensimmäiset palat liimauksessa. MetkuMamen yhteydessä käytin liitosten tekoon liimaa ja ruuveja mutta tällä kertaa laite tulee pysymään kasassa pelkällä liimalla.

Olin pyöritellyt laitteen konseptia tähän asti vain mielessäni ja huomasinkin yllättyväni siitä kuinka kookas laatikosta olikaan tulossa...

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Etupaneli teon alla. Panelin reikä on tarkoitettu huoltoa varten ja samalla se mahdollistaa käyttöpainikkeiden asennuksen upotetusti. Tällä tavoin niitä ei painele vahingossa vaikka pelikoneeseen nojaisikin kesken pelin.

 

Metku-flipperi - Maailman ensimmäinen vesijäähdytetty flipperi!
 

Yläjyrsin on kyllä upea peli tällaisissa projekteissa. Kuvassa noin 20 euron laitteen pyöristämää reunaa.Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy