MetkuMods

Project : Mobira Dataman

"Ohjeet" kuinka 25 vuotta vanhasta matkapuhelimesta muokataan HTPC.
 
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 25.08.2009
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Kone lihoiksi

 

Mobira Dataman
 

Melkoinen rakennussarja. Vasemalla kuvassa on akkupaketti, keskellä itse keskusyksikkö ja ylhäällä on luuri ja "telakoitumisasema", jossa on hands-free-kaiutin.

Emolevyn pitäisi sopia sisään nippa nappa, jos sisuskalut saa siivottua riittävästi. Pois joutaa akkujen kennosto, kaapelointi, piirilevyt jne. Luvassa on kohtuu haastava projekti.

 

Mobira Dataman
 

Koska itse puhelin on valmistettu vuonna 1984, siinä käytetään vielä melkoisen suuria ruuveja. Tämä helpotti suuresti koteloinnin purkamista ja piirilevyjen irrotusta sisuskaluista.

Alustavasti olin toivonut voivani käyttää sisäistä rakennetta tukemaan tietokoneen eri komponentteja, mutta karun todellisuuden paljastuttua vapaan tilan suhteen jouduin ottamaan esille rautasahan.

 

Mobira Dataman
 

Leikkuuseen kokeilin useampaakin eri työkalua. Dremelin uudet SpeedClic -katkaisulaikat ja perinteinen rautasaha purivat näistä parhaiten. Materiaali itsessään oli kohtuullisen pehmeää ja tästä johtuen homma hoitui varsin nopeasti.

 

Mobira Dataman
 

Viilan käytöltä ei silti selvitty. Tässä kuvassa työstetään suorittimen jäähdytyksessä käytetylle kuparisiilelle hieman lisää tilaa.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy