MetkuMods

Project : Mobira Dataman

"Ohjeet" kuinka 25 vuotta vanhasta matkapuhelimesta muokataan HTPC.
 
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 25.08.2009
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Tallennustilaa

 

Mobira Dataman
 

Olin varannut kapasiteetiltaan pienen 2.5-tuuman kiintolevyn konetta varten. Sen rinnakkaiskaapelointi tuotti kuitenkin tilan riittävyyden kanssa ristiriidan. Tämän johdosta olikin käännettävä katse SATA-liitäntäisiin laitteisiin.

Patriotin Warp v2 SSD, jonka arvostelimme hetki sitten, oli mitä sopivin vaihtoehto projektiin. Liitäntä ei ollut enää ongelma, mutta itse aseman fyysiset mitat vaativat tarkempaa huomiota. Kuoret auki ja ihmettelemään!

 

Mobira Dataman
 

Olla kuin ollakin sisältä löytyi kirjaimellisesti paljon ilmaa. Itse piirilevy on erittäin ohut verrattuna aseman metallisiin kuoriin sen ympärillä.

 

Mobira Dataman
 

Ainoa vapaa tila sivuttaissuunnassa löytyi emolevyn alta. Eristääkseni aseman Talkmanin metallikuorista ja emolevyn pohjan juotospisteistä päätin kääräistä sen tavalliseen kopiopaperiin. SSD-aseman muistipiirit eivät lämpene juuri lainkaan, joten mitään tulipaloriskiä ei ole.

 

Mobira Dataman
 

Eli kerrosrakenteesta tulee seuraava - Talkmanin kylki, Patriotin SSD-asema ja Commelin emolevy. Välissä oli tilaa vain muutama millimetri, mutta stripattu ja paperilla vuorattu SSD hoiti hommansa varsin mallikkaasti.

Tarkkasilmäisimmät ehkä jo huomasivatkin emolevyn kiinnitykseen käytettävät pisteet kotelon kylkipanelissa. Kuumaliimalla saa ihmeitä aikaan...

 

Mobira Dataman
 

Käyttämässäni emolevyssä on sisäänrakennettu DC-DC-muunnin: se muuttaa ulkoisesta muuntajasta syötetyn 12 volttia eri järjestelmille sopivaksi jännitteeksi. Emolevyllä on jännitteen ulosottoa varten liitin, mutta se vastaa ulkoisesti liittimiä mihin tavallisesti työnnetään jännitettä.

Kuvan yläosassa on emolevyn mukana tullut kaapeli, jolla sähkö jaetaan ulkoisille laitteille. Samassa kuvassa on myös kahdelle SATA-laitteelle tarkoitettu virtakaapeli.

Kuvan alaosassa nämä kaksi kaapelia on yhdistetty mahdollisimman tiiviiksi paketiksi.

 

Mobira Dataman
 

Emolevy asennettuna kotelon sisään ja SSD-asema istumassa nätisti sen alapuolella.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy