MetkuMods

Project : Mobira Dataman

"Ohjeet" kuinka 25 vuotta vanhasta matkapuhelimesta muokataan HTPC.
 
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 25.08.2009
In English In English
Suomeksi Suomeksi

"Telakka"

Halusin siis pitää Talkmanin ajattoman tyylikkäät linjat tallessa ja jos mahdollista, säilyttää sen modulaarisen toiminnallisuuden. Tämä johtikin melkoiseen selvittelyyn mikä naru vedetään mihinkin ja mikä veto piirilevyllä napsastaan poikki. Mutta tämä kaikkihan on vain modauksen suola.

 

Mobira Dataman
 

Paremman nimen puutteessa puhuttelen osaa telakaksi. Se toimii solmukohtana erinäisille liitännöille, kuten akun latauspistokkeelle, luurille, hands-free:lle ja luonnollisesti liitännälle itse puhelimen suuntaan. Luukun takaa kuvassa pilkistääkin akun lataukseen käytetty pistoke, jonka korvaan USB-liittimellä. Näin saan liitettyä kaikki ulkoiset USB-laitteet puhelimeen ilman näkyviä USB-liittimiä muualla kotelossa.

 

Mobira Dataman
 

Telakka avattuna. Näkyvissä on piirilevy, joka muodostaa yhteyden puhelimen ja muun elektroniikan välille. USB-käyttöö muuttaminen vaati muutaman vedon katkaisun ja kierron uutta reittiä. Näiden kytkentöjen avulla sain emolevyltä löytyvien kahden USB-portin kaapelit vedettyä telakan sisään tulevaan USB-liittimeen ja luurin sisään tulevalle USB-hubille.

 

Mobira Dataman
 

Mobira Dataman
 

Telakan ja puhelimen väliin tuli synnytettyä kuvan mukainen kaapeli. Kaapelin pinnit muodostavat sähköisen kontaktin puhelimen ja telakan välille. Windows näkee telakan kytkemisen muuhun puhelimeen uusina USB-laitteina, mikä itsessään on jo aika hauska ominaisuus.

 

Mobira Dataman
 

Miten niin "lavastettu kuva"?! Kaapeleita tuli loppujaan melkoisen monta. Tämä itsessään ei ole ongelma, mutta kaapelien värin vaihtuessa joka liittimen jälkeen vaati kohtuullisen tarkkaa kirjanpitoa.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy