MetkuMods
'

Project : Mobira Dataman

"Ohjeet" kuinka 25 vuotta vanhasta matkapuhelimesta muokataan HTPC.
 
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 25.08.2009
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Valmiina

 

Mobira Dataman
 

Kaikki yhdessä paketissa ja valmiina poseeraamaan kuvaajille!

 

Mobira Dataman
 

Pikainen kokovertailu Nokian E71:n kanssa.

 

Mobira Dataman
 

Puhelimen kuoret olivat jo hiukan naarmuuntuneet, kun sain sen. Toisaalta tämä ei ollut yhtään paha asia, sillä se tuo loppuprojektiin tiettyä "teollista" tunnetta tai ainakin osoittaa, että kyseessä on käyttökampe eikä mikään show-laite.

 

Mobira Dataman
 

 

Mobira Dataman
 

 

Mobira Dataman
 

Ja tässä vielä video näytöstä toiminnassa. Kuvassa näkyvät vaakalinjat eivät näy paljaalle silmälle, mutta harmittavasti kamera tuo ne esille. Video on myös hiukan liian kirkas mutta käyttämäni kamera ei antanut mahdollisuutta valotusasetuksien säätöön videokuvauksessa. Kuvan kirkkaus on oikeasti vastaava mitä videota edeltävässä valokuvassa näkyy:

Yhteenveto

Itse rakentaminen vei kokonaisuudessaan noin 40 tuntia. Oliko se vaivan arvoista? Ehkä vähän sekä että. HTPC-käyttöön suorittimen tuuletin on tällaisenaan vähän turhan äänekäs. Tehdessäni projektille loppukasausta huomasin, että puhelimen kyljessä oleva jäähdytinsiili voisi toimia varsin hyvin myös tietokoneen suorittimen ja piirisarjan jäähdytykseen. Pari heatpipeä, tinaa jne... ehkä joku päivä. Kannattava projekti oli jo omien hermojen kannalta. Ja ei sitä aivan joka päivä rakenneta maailman nopeinta/tehokkainta matkapuhelinta. Pitkään asiaa pyöritteli mielessä ja nyt, kun homma on saatu hoidettua pois alta, voidaan siirtää keskittyminen johonkin uuteen projektiin. Eipähän tarvi harmitella, että jäi se ja se silloin tekemättä.

Yritykseni pitää puhelimen ulkomuoto mahdollisimman alkuperäisenä onnistui lähes täysin. Valitettavasti jäähdytystä varten piti leikata iso reikä sivupaneliin, mutta toisaalta asiasta tietämätön voisi pitää sitä alkuperäiseen puhelimeen kuuluvanakin. Kaikkinensa reikä istuu varsin hyvin kokonaisuuteen ainakin omasta mielestäni.

Eli tällaista saattaa syntyä, kun kurkistaa pöytälaatikkojen ja sekalaisten pahvilaatikoiden syövereihin. Mitäänhän ei kannata koskaan nakata menemään. Näin tämä toimii ainakin minulle, vastusti vaimo sitä sitten miten paljon tahansa. Kiitokset vielä Corsairille, Patriotille, Mvixille ja 4D Systemsille projektissa käytetyistä leluista. Erityiskiitos Commellille emolevystä. Ja kiitokset Eskolle, joka lahjoitti rakkaan puhelimensa projektiin ja uskoi vakaasti, että saan siitä jotain järkevää aikaiseksi.

Metku on Facebook

Aiheeseen liittyviä projekteja Metkussa:


Project: Passive

Aluminum Spire

Project: Eutanasia

Embryo Zero

TransTFT

Osallistu keskusteluun. Artikkeliin liittyvä viestiketju foorumissa.
 • 26.08.2009 17:33 Jyrchi

 • Very nice indeed, this made an impression instantly when I saw it at Assembly. The scratches make the phone look rugged, I like it ^^ Waiting for a Mobira Dataman Gaming Rig :lol:

  Hemmetin hieno, teki vaikutuksen ensisekunnilla kun näin Assemblyillä. Nuo naarmut saavat puhelimen näyttämään hieman karulta, josta pidän ^^ Mobira Dataman-pelikonetta odotellessa :lol:
 • 28.08.2009 06:46 BenaH

 • Good job. ;) I like it.

  Was that only test in the pic with the TV? The one where's only 256-color XP. Just thought that will it get up to 32-bit colors?

  Mahtava modaus.
 • 28.08.2009 11:23 japala

 • First test, no proper drivers installed yet. I'll update the article to reflect that. :)
 • 01.09.2009 03:38 gio91ber

 • 8O that's incredible...
  I'd like to ask you one thing: I'm interested in creating a mod inside motorola 8700 (http://lh5.ggpht.com/_Fkm4MH39Y3A/RmUho ... G_0847.JPG) so I'd like to know how did you put symbian on the "phone"...

  Do you know anything i could buy to build the internal hardware (like gsm/gprs/umts chips, "motherboards" for mobile phones and so on)?

  Thanks. Gio (I'm sorry for my bad english)
 • 01.09.2009 07:46 japala

 • gio91ber: Sorry to disappoint you, the computer does not run Symbian. They are just screencaptures that are running on the screen.
 • 02.09.2009 02:33 solibayo

 • pls does anybody know hw 2 mod a sonyericsson p1i wit wuindows mobile professional 6.1 cooked rom as the fones' hardware is powerful enough.
Osallistu keskusteluun. Artikkeliin liittyvä viestiketju foorumissa.


Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy