MetkuMods

Monikerroskaiverruksen animointi

Tekniikka jolla saat liikettä ja värejä kaiverruksiisi.
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 20.02.2008
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Seitsemän vuotta sitten esittelin modausskenelle plexikaiverruksen ja reunavalaistuksen. Se synnytti valtavan määrän toinen toistaan upeampia luomuksia niin kotelomodeissa kuin muissakin tuunauksissa. Yleensä kaiverrukset tehdään vain yhdelle akryylilevylle mutta mikään ei rajoita pinoamasta niitä useampia päällekkäin. Lisäpinnat antavat mahtavat mahdollisuudet, kuten värien ja liikkeen lisäämisen työhösi.

Tämä tutoriaali pitää sisällään kaksi erillistä osaa yhdessä artikkelissa. Ensimmäisenä esittelen periaatteen tekniikan takana yksivärisellä designillä. Tämän jälkeen vuoroon tuleekin hiukan vaativampi variaatio. Toivottavasti viihdyt artikkelimme parissa.

Konsepti

 

The idea behind multilayer
 

Kuten nimikin jo vihjaa, monikerroskaiverrus pitää sisällään kaksi tai useamman akryylilevyn. Tämä mahdollistaa eri kuvioiden kaiverruksen eri levyille. Yhdistettynä nämä tuottavat varsin näyttävän lopputuloksen.

Kuva on peräisin artikkelista, jonka julkaisin jo vuonna 2002. Siinä esiteltiin uusi CNC-koneemme piirilevyjen protovalmistukseen. Artikkelissa esittelin myös monikerrostekniikkaa varsin alastoman naisen ja hohtavan tulipallon avulla. Jutussa käsitelty animointi koski värien vaihtoa ColorFade kytkentää käyttäen. Tämän artikkelin on tarkoitus laajentaa tätä konseptia lisäämällä efektiin animaatio.

Valtaosa kaiverrustöistä koostuu ohuista viivoista. Saadaksesi viivat näkyviin on ne valaistava. Yleensä tämä tarkoittaa kirkkaan LED-valon käyttöä. LEDin tuottama valo heijastuu akryylilevyyn tehdyistä urista ja saa kaiverretun kuvan hehkumaan kirkkaana. Animoinnissa ideana on valaista yksi taso kerrallaan. Valaisemalla tasot tietyssä järjestyksessä, saadaan aikaa efekti, joka muistuttaa esimerkiksi neon-kylteissä usein näkyviä yksinkertaisia liikeilluusioita.

Käytännön esimerkki

 

Intel Inside
 

Kuten mainitsin GlowPad-artikkelissani, kaiverrus kannattaa tehdä akryylilevyn kääntöpuolelle. Tällä tavoin kaiverretut urat saavuttavat parhaan kirkkauden valaistaessa. Tärkeä on muistaa, että kääntöpuolelle tehtäessä, kaiverruksen täytyy olla peilikuva! Tällä ei ole niin suurta merkitystä satunnaista kuvaa kaiverrettaessa mutta tekstiä tehtäessä virhe pilaa koko työn.

Valitsin Intelin Inside -logon ensimmäiseksi testikappaleeksi sen kolmiosaisen rakenteen vuoksi. Mikään grafiikan osa ei ylitä toista, joten eri kerrosten saaminen linjaan ei ole turhan vaikeaa. Edistyneempää designiä tulossa aivan pian.

 


 

Lyhyen Dremel-session jälkeen kaikki kolme levyä on kaiverrettuna. Työn jälki ei ole ehkä sieltä parhaasta päästä mutta varsin riittävä protoasteelle. Akryylilevyt näyttävät tässä vaiheessa varsin sumuisilta mutta tämä johtuu levyjen pinnassa olevasta suojakalvosta.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy