MetkuMods

Monikerroskaiverruksen animointi

Tekniikka jolla saat liikettä ja värejä kaiverruksiisi.
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 20.02.2008
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Lohikäärme

 

Taped up
 

Sijoitin muutaman kuumaliimapisaran paketin reunoille, jotta levyt pysyisivät linjassaan ja kasassa. Muista edelleen, että kaikki liimat eivät sovellu akryylin liimaamiseen!

Kuvassa kaksi alinta lediä ovat valkoiset ja valaisevat lohikäärmeen. Jokaiselle liekkitasolle on varattu yksi punainen ledi. Laskettuani oikeat etuvastukset ledeillä LedCalcilla, olin valmis valaisemaan työni. Valaisusekvenssi on sama kuin mitä käytin Intel Insidessä. Ensimmäisenä syttyy pienin liekki ja sen jälkeen muut järjestyksessä. Tämä saa liekin näyttämään kokoajan suuremmalta. Kokeilin myös valaista levytasot yksi kerrallaan mutta efekti ei ollut kovin näyttävä. Seuraava valokuva onkin tästä kokeesta sillä vain suurin liekki (alin taso) on valaistu.

Valot päällä

 

Dragon Lit
 

Yhteenveto

Täytyy sanoa, että yllätyin jopa itsekin kuinka näyttävä lohikäärmeversiosta tuli. Kolme varsin yksinkertaista liekkiä ja hiukan valoa saa ihmeitä aikaan. Tämähän oli koko projektin tavoitekkin.

Itse liekkien kaiverrus vei vain muutaman minuutin mutta hiukan yllättäen teippailut, ledien liimailut ja niiden juottelut veivät huomattavasti odotettua pidemmän ajan. Tämän lisäksi eri tasojen pitäminen puhtaana oli erittäin vaikeaa. Staattisen varauksen ansiosta kaikki leijaileva pöly ja akryyliroska imeytyi kiinni materiaalin pintaan. Sormenjäljet ovat myös hankalia sillä nämä kaikki näkyvät valaistussa lopputuloksessa varsin kirkkaasti. Älä käytä voimakkaita puhdistusaineita tai liuottimia akryylipintojen puhdistukseen! Pidä levyjen suojafilmit paikoillaan viimeiseen asti ja jos pinnat vaativat puhdistusta, käytä laimeaa saippualiuosta ja runsaasti vettä. Kuivaa pinta käyttäen säämiskää tai jotain muuta liinaa, joka ei jätä nukkaa tai pölyä jälkeensä.

Lopputulos on kuitenkin vaivan väärti. Hiukan liikettä ja vähän väriä saa yksinkertaisenkin kaiverruksen heräämään henkiin ja näyttämään upealta. Nyt onkin sinun vuorosi päästää mielikuvituksesti valloilleen ja siirtämään se akryylilevylle. Toivottavasti näemme pian työsi tuloksia AlltheMods.comissa. Antoisaa modailua!

Subscribe to Metku.net
Digg It
Save This Page
Stumble it!
Add to Facebook

Kysymyksiä tai kommentteja projektiin liittyen? Vieraile Metku.netin forumissa!

Aiheeseen liittyvät projektit Metkussa


Project: Eutanasia

Project: LogiNoki

TransTFT

Project: Spire

GlowPad

Sivut:  1 2 3 4 5 6 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy