MetkuMods

Project: Passive

Passiivijäähdytteinen konseptikotelo
Kirjoittaja: Ville 'Willek' Kyrö
Julkaistu: 03.03.2008
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Olen halunnut rakentaa passiivisesti jäähdytetyn kotelon jo pitkän aikaa. Aina siitä asti kun ostin ensimmäisen Athlonini (Thunderbird 800 MHz.) Siihen aikaan tuuletinmelu oli melkoinen, eikä tarjolla ollut juuri valmiita jäähdytysratkaisuja. Nykyäänhän hiljaisen PC:n rakentaminen ei ole haaste eikä mikään, mutta täysin äänetön? Se tarkoittaisi kaikkien liikkuvien osien poistamista, tietysti poislaskien kovalevy. Tokihan SSD-levy olisi vaihtoehto, mutta ainakaan minulla ei ole sijoittaa sellaisia summia.

Ensialkuun minun täytyy pahoitella lukijoille, koska olen ollut erittäin laiska kirjoittamaan tätä artikkelia. Projekti oli valmis jo kesällä 2007, ja olen sen jälkeen rakennellut parikin koteloa. Ehkä tämä osittain selittää "vanhat" komponentit joita olen tässä käyttänyt.

  • Opteron 170 @ 2,4 GHz
  • GeForce 6800GT
  • Asus A8N-VM CSM
  • Kingston 400 MHz DDR ECC
  • Seagate Barracuda 320 GB

Aloitus

Kaverin kaverin kautta sain käsiini tosi järeitä jäähdytyssiilejä, joten pystyin aloittamaan rakennuksen. (Täytyy sivuhuomiona tässä mainita, että siilien hankkiminen oli todella vaikeaa, ja kyseinen firma ei myy yksityiselle, vaan teollisuudelle. En edes muista sen nimeä. Nämäkin palikat olivat jäännöskappaleita, "roskakorista").

 

Project Passive
 

Kun suunnittelee passiivista jäähdytystä, pitää ottaa huomiion monta asiaa. Ensiksi, lämmön haihdutus vaatii paljon pinta-alaa, varsinkin kuumien nykykomponenttien kanssa. Toinen tärkeä asia on ilmavirtaus. Ilman tuulettimia ilmavirta on täysin konvektion varassa. Konvektio ei aiheuta kovinkaan voimakasta virtaa, ja tämä tarkoittaakin että ilmavirtateiden tulee olla laajoja ja vapaina esteistä (johdoista yms). Konvektio tarkoittaa että ilmavirta menee ylös. Tämä siis tarkoittaa että siilien tulee olla pystyssä, tämä taas oikeastaan pakottaa kotelosta pystymallisen.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy