MetkuMods

Prosessorin hionta

Kyseessä siis Intel Celeron 366MHz joka on tarkoitettu toimimaan 66MHz väyläkellolla. Projektin tarkoitus on saada prosessorista täysin vakaa ylikellotettuna, jota se ei ollut, kun sitä ajettiin 100MHz väyläkellolla ja 2.3 voltin jännitteellä. Vakio siis 2.0 volttia.

Prosessori edelleen kiinnitettynä Slotket sovittimeen jolla PPGA prosessori saadaan kiinni Slot1 prosessorin emolevylle.
Lähikuva prosessorista jossa edelleen näkyy merkinnät.
Prosessorin lähempi tarkastelu osoittaa kuinka epätasainen ja kuoppainen sen pinta on. Kotelon pinta on myös erittäin voimakkaasti kovera keskeltä. Juuri tämän takia hiominen tullaan suorittamaan.
Tarvittavat välineet sisältävät eri vahvuuden vesihiomapapereita (320, 660, 1000 ja 1500), teippiä, antistaattinen pussi jolla prosessori suojataan ja lasilevy jonka päällä itse hiominen suoritetaan. Tämä on tärkeää jotta prosessorin pinnasta saadaan mahdollisimman tasainen.
320:n ja 660:n vahvuiset vesihiomapaperit kiinnitettynä lasilevylle ja alustavasti suojattu prosessori.
Suojaus koostuu alimmaisesta kerroksesta joka on antistaattinen pussi johon on leikattu prosessorin metallikuoren kokoinen reikä. Seuraavassa kerroksessa on Scotchin läpinäkyvää magic teippiä jolla prosessori saadaan suojattua pölyltä. Päällimmäisenä maalarinteippikerros joka suojaa prosessoria vedeltä.
Kuten huomaamme, prosessorin metallikuoren reunat alkavat kulua ensimmäisenä. Tämä johtuu kotelon keskellä olevasta kuopasta. Kuparin väri alkaa kuultamaan hopean pinnan alta.
Koko pinta hiottuna tasaiseksi 320 koon paperia käyttäen.
Prosessori hiottuna sileäksi naarmuista joita karkeapi paperi on aiheuttanut.
Myös jäähdytysprofiili oli hionnan tarpeessa. Sen keskellä oli myös erittäin syvä kuoppa ja syviä naarmuja.
Kuten näemme, sama ilmiö kuin prosessoria hiottaessa. Materiaalia alkaa irtoamaan eniten profiilin sivuilta. Tämä kummankin osoittama koveruus on aiheuttanut sen, etta prosessorin ja profiilin välissä on ollut erittäin suuri tyhjä alue joka ei täyty tehokkaasti edes pii- tai kuparitahnoja käyttäen.
Hiottu prosessori jälleen takaisin sovittimessaan. Ennen hiomista olleista kuopista ei ole enää havaittavisssa merkkiäkään.
Hiottu pinta puhtaan kuparin värisenä

Piitahnan ja jäähdytysprofiilin kiinnityksen jälkeen kokeilun vuoro. Kone on täysin vakaa 103Mhz:n väyläkelloa käyttäen 2.3:n voltin jännitteellä. Eli prosessorin nopeus on 567Mhz! So far so good :)

Ja huomautus! En ota mitään vastuuta, jos onnistut vioittamaan/rikkomaan/tuhoamaan/hajottamaan oman tai kaverisi prosessorin tai muun laitteiston tai laitteiston osan käyttämällä näitä ohjeita.

Keskustele aiheesta.
Takaisin etusivulle.

18.08.2000 - ©Japala


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy