MetkuMods

RottaFlekti

Ja nyt jokainen kääntää sit pikkuiset aivonsa off asennolle ja ottaa tämän sillä asenteella, et tuollanenhan on pakko saada. ;) Tarpeellisuusaste on ainakin tonnin ja kukapa voisi elää ilman näin loistavaa keksintöä. Minä ainakin...

Noh, kuitenkin. Idea kai tuli siitä, kun pelatessa tuppaa toi hiirikäsi jossain määrin hikoamaan, niin miksi asialle voisi tehdä jotain. Mahtoi jossain tuolla syvällä Japalan pääkopassa naksahtaa ja kävi keilailu mielessä ja se kuinka kiva on ennen heittoa vilvoitella käsiään puhaltimen yllä ja vasta tämän jälkeen ottaa pallon. Kokeillaas, kuinka tämä sama menetelmä sopisi rottaan.

Hiiret, kuten muutkin jyrsijät tykkäävät toimia +5v:n jännitteellä. Näinpä loogiselta tuuletinvalinnalta tuntuisikin piirisarjan tai vaikka näytönohjaimen vanha uskollinen flekti. Ja ei kun tuumasta toimeen.

Tuuletin irti siilistä. Kiinnityksenä oli vain kaksi pientä ruuvia. Tämän jälkeen kehikko tuulettimen ympäriltä pois ja homma etenee.

Rottana käytettiin mikkisoftan kotikasvattamaa valkoista mallia. Kiinniketuen vieressä oli pieni ylimääräinen lipare, joka piti piirilevyä paikallaan, joten sitä piti pikkuisen loveta. Alimmassa kuvassa on ensimmäiset mallailut, että sopiiko toi tuuletin tuonne ensinkään.

Ja niille jotka ovat aina ihmetelleet, että mikä toi ihme härrävärkki on tuossa logossa niin se koittaa esittää M-kirjainta. Eli metkumodien nimikkorotta.

Ideahan on, että ilmavirta saataisiin pelaajan kämmentä vasten. Ottoilmaa varten tehdään reiät hiiren kylkeen. Tässä protoversiossa 0.13gamma ei ole vielä kytkintä, jolla flektin saisi päälle vain haluttaessa, mutta sen lisääminen on siis mahdollista.
Pikkuisen puuhastelusession jälkeen tuloksena on nätti satsi reikiä. Ei ihan symmetrisessä muodostelmassa mutta taiteellinen vapaus sallittanee.
Flektiin tein pienen korokkeen kumityynystä. Mikä tahansa mutteri tms. kelpaisi aivan mainiosti myös.
Ei muuta kuin pikaliimalla(tm) kumityyny kiinni hiiren kroppaan ja juotokset valmiiksi samoihin pinneihin mistä ledikin ottaa jännitteensä.
Ja rumpujen pärinää kiitos... ... .. noo, meneehän se ilmankin. Eli testit suoritettiin ja sehän toimi. Keskustella sitten voi, että riittääkö puhallusteho pitämään kämmenet kuivina, mutta havaittava ilmavirta rei'istä silti tuulahti.

 

Et semmosta tällä kertaa. Saas nähdä kuinka tästä eläinrääkkäyksestä tulee risuja, mutta tulipahan tehtyä ja testattua. Kaikkeahan pitää kokeilla ainakin kerran... en viitsi vain alkaa luettelemaan, mitä kannattaa silti kannattaa jättää siitä listasta pois. Toivottavasti nyt edes joku minun lisäksi jaksaa tämän modin tehdä ja hämmästyttää kaverinsa loistavalla tyylitajullaan. Modailemisiin. Muip.

Keskustele aiheesta.
Takaisin etusivulle.

07.08.2001 - ©Japala


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy