MetkuMods

Project Spire

Kirjoittaja: Ville 'Willek' Kyrö
Julkaistu: 16.10.2005
Kulut: ~200 euroa
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Valmis

 


Valmis

 


Työpöytä

Valmis! Kuvista saa hieman väärän vaikutelman sillä paljaalle silmälle UV-putki ei loista valkoisena vaan vain hieman tummana violettina. Pleksien reunat sen sijaan loistavat paljon kirkkaampina kuin itse putki.

TFT-jalusta

 


TFT-jalusta

Jalusta suunniteltiin teemaan sopivaksi ja osat leikattiin samaan tyyliin laserilla kuten kotelonkin komponentit. Tämän johdosta koko projekti tuntuu huomattavasti integroidummalta ja viimeistellymmältä.

Yhteenveto

Project Spire

Tämä on kallein kotelo mitä olen ikinä rakentanut. Laserleikkaus (TFT:n jalka mukaanlukien) maksoi noin 180 euroa. Kaikki materiaalit yhdessä pleksien kanssa (UV-lakka, alumiiniprofiilit, ruuvit, yms.) maksoivat hieman yli 200 euroa. Laserleikkauksen hinta nousi koska leikkausviivaa oli niin paljon. Monta hyvin monimutkaista palaa joiden leikkaamisessa kesti kauan. Arvioisin että tavallisen muotoisen kotelon pleksiosien laserleikkauttaminen ei maksaisi edes lähelle 100 euroa. Jos osaat käyttää autocadia tms. ohjelmaa, laserleikkautus on suhteellisen halpa tapa saada "pro:n" näköinen kotelo.

UV-lakka oli aikamoinen pettymys. Jälleenmyyjän sivut lupasivat täydellisen läpinäkyvyyden, mutta lakka olikin himmeän valkoista, joten en voinut käyttää sitä niin kuin olin suunnitellut. Jos minulla olisi ollut aikaa ja energiaa, olisin käsitellyt alumiinirunkoa vähän paremman näköiseksi. Loppujenlopuksi kotelosta tuli kuitenkin aika näyttävä niin kuin oli tarkoitus, toivottavasti pidätte siitä.


Tämä oli ensimmäinen sivuillamme julkaistu vierailijamme kirjoittama modausartikkeli. Jos sinulla on hyvä idea artikkeliin tai olet jo kirjoittanut sellaisen valmiiksi, ehdota sitä meille julkaistavaksi MetkuModsissa. Olemme aina valmiit kuulemaan ehdotuksesi.

Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

Aikaisemmat, aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa:

Modit:
 - GlowPad - Maailman ensimmäinen valaistu hiirimatto!
 - LedGrill
 - Kaiverrusta CNC-koneella
 - Leikkiä UV-valolla
 - UV-maalausta


Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy